Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Έρευνα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική διέταξε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελέας διαβίβασε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τις χθεσινές πυρκαγιές που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδες πολίτες και σε καταστροφή περιουσιών

Στους 50 ανέβηκε ο επίσημος αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Από χθες, έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία 156 ενήλικες και 16 παιδιά, με έντεκα ενήλικες να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η εισαγγελική εντολή δόθηκε όμως οι ένοχοι θα βρεθούν; Κάθε χρόνο γίνονται εμπρησμοί στην Ελλάδα για να χτίζονται μετά τα ξενοδοχεία και τα αυθαίρετα όμως δε θυμάμαι να έχει καταδικαστεί κάποιος. Ελπίζω φέτος να βρουν τους πραγματικά υπαίτιους αυτής της εγκληματικής πράξης και να τους τιμωρήσουν.
Τα ξενοδοχεία είναι επενδύσεις που δίνουν δουλειά και ανάπτυξη. Τα δέντρα δίνουν οξυγόνο που είναι δωρεάν, και δε συμφέρει. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις όχι από δάση, γι'αυτό δεν τιμωρείται κανείς, ούτε βλέπουμε τη φάτσα του όταν συλλαμβάνεται όπως γίνεται αντίστοιχα με συμμορίες ληστών ή βιαστές. Πρόσφατα το ΣτΕ στην Αταλάντη ενέκρινε επένδυση δισεκατομμυρίων και η απόφαση ομολογούσε κυνικά πως το οικονομικό όφελος υπερτερεί της διαφύλαξης του δάσους. https://www.lifo.gr/now/greece/189152/nai-apo-to-ste-gia-tin-toyristiki-ependysi-1-5-dis-eyro-stin-atalantiΗ επίσημη γραμμή είναι αυτή.οικονομικό οφελος > Περιβάλλον
Δεν είναι της ώρας. Ίσως κάποτε πρέπει να αναθεωρήσουμε το πώς βλέπουμε το δομημένο περιβάλλον γύρω μας, ποιος ο ορισμός του "δρόμου", του "δάσους", του "δημόσιου χώρου", του "οικισμού", της "στρεμματικής άδειας", της "τακτοποίησης αυθαιρέτου". Είχε το Μάτι "δρόμους" από τους οποίους μπορούσαν να διαφύγουν με ασφάλεια άνθρωποι σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως η χθεσινή; Ίσως κάποτε πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες...Κρίμα για τόσους ανθρώπους, για τόσα δέντρα, για τόσα ζωντανά. Κρίμα.