Τσίπρας: Οι τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα είναι το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές

Τσίπρας: Οι τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα είναι το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές Facebook Twitter
6

Μήνυμα στο Twitter για τις πολύνεκρες τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα Αττικής, ανάρτησε στον λογαριασμό του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές», έγραψε ο πρωθυπουργός που δέχεται σφοδρές επικρίσεις τόσο για την διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς από τους αρμόδιους υπουργούς όσο και για την επικοινωνιακή στάση των πρώτων ημερών. 

«Πρέπει να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια μέρα που έγινε η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης, για τη διάνοιξη διόδου προς την παραλία στην Χαλκιδική.  

«Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε, επίσης μέσω Twitter, πως ζήτησε τις συμβουλές των επιστημόνων και ακαδημαϊκών, Χρήστου Ζερεφού και Ευθύμιου Λέκκα για θέματα πρόληψης φυσικών καταστροφών, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, σήμερα, για τις οποίες τους ευχαριστεί.

«Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις. Τους ευχαριστώ» έγραψε ο πρωθυπουργός. 

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

6 σχόλια
Λέει ο ΠΘ :«Πρέπει να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια μέρα που έγινε η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης, για τη διάνοιξη διόδου προς την παραλία στην Χαλκιδική. «Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» επισημαίνει ο πρωθυπουργός. Πηγή: www.lifo.grΑυτά είναι ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ 23η ΙΟΥΛΙΟΥ . ΥΠΗΡΧΑΝ.Πρόκειται για αλλαγή της κυβερνητικής στάσης - αφού μέχρι τώρα ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ δήλωναν ότι ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι και ότι το στρατηγικό τους σχέδιο ήταν τέλειο με 90 ΜΟΝΟ νεκρούς - , Ή ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΥΚ ;Οι άμεσες ή μη κατεδαφίσεις των χιλιάδων αυθαιρέτων θα δώσουν την ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Έχουμε μάλλον ξεχάσει την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από την θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και τις ανατριχιαστικές καταγγελίες του. Τώρα θυμήθηκε ο αρχιψεύταρος τον Ζερεφό και τον Λέκκα;
Τί άλλο περιμένει για να παραιτηθεί δηλαδή; Να έρθει κι ένας ανεμοστρόβιλος να μας πάρει και να μας σηκώσει;; Ρε αυτός έτσι όπως πάει θα μας αφανίσει στο τέλος!