Τι λέει ο τελευταίος άνθρωπος που σώθηκε από το μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι - ΒΙΝΤΕΟ

Τι λέει ο τελευταίος άνθρωπος που σώθηκε από το μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
4

O άνθρωπος που σώθηκε την τελευταία στιγμή από τη φονική πυρκαγιά, βγαίνοντας από το μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι, που 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους, αφηγείται πώς κατάφερε να διαφύγει ο ίδιος με την κόρη του.

«Η φωτιά νόμιζες ότι ερχόταν από τον ουρανό. Μας κύκλωνε χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Πρόλαβα και κατάφερα να φύγω τελευταίος. Κοίταγα πίσω αλλά δεν έβλεπα κανέναν να πλησιάζει. Ήταν ένας εφιάλτης», θυμάται.

«Ήταν πανικός, με συνεχείς εκρήξεις και φλόγες που μας κυνηγούσαν. Άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια», προσθέτει.

Εκείνος και η οικογένειά του κατάφεραν να σωθούν αλλά κατά τη γνώμη του έγιναν μοιραία επιχειρησιακά λάθη: «Δεν έπρεπε να κλείσουν τους δρόμους και δεν έπρεπε να στέλνουν τον κόσμο σε αυτή την περιοχή από τη στιγμή που υπήρχε τέτοια φωτιά», εκτιμά ο ίδιος. 

 

Πηγή: Philenews

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ολοι μας εχουμε στεναχωρηθει με την τεραστια καταστροφη αλλα και φυσικα με τις αθωες ψυχες που χαθηκαν.Δεν ειναι ομως τριχες ( συμφωνα με τα λεγομενα σας ) το οτι η προσβαση στην θαλασσα γινοταν μεσω των οικοπεδων που ειχαν κλεισει την προσβαση σε αυτες !λαθη γινανε απο ολες τις μεριες,απλα υπαρχει και ενα μεγαλο μεριδιο ευθυνης απο τους κατοικους.......
Δεν τις καταλαβαίνω τις αρνητικές σε ένα σχόλιο που δεν εκφράζει άποψη, παρά ένα δεδομένο. Επιπλέον νομίζω είναι και θέμα κοινής λογικής απο τη στιγμή που απο το ίδιο οικόπεδο υπήρξε κόσμος που σώθηκε να κατανοήσουμε οτι δεν φταίει το οικόπεδο για τον κόσμο που δεν σώθηκε.
Έχετε έναν στατικό τρόπο αντίληψης για το τι θα γινόταν "αν δεν ήταν η περίφραξη εκεί".Προσωπικά πιστεύω οτι αν υπήρχε η δίοδος προς τη θάλλασσα, -έστω προς τον γκρεμό- αν όχι ο δήμος, τότε οι ίδιοι οι κάτοικοι θα είχαν φτιάξει σκάλες για να μπορούν να κατεβαίνουν στη θάλλασσα.Να σημειώσω πως σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, στο εν λόγω οικόπεδο υπάρχουν ΔΥΟ δίοδοι προς τη θάλλασα. Απλά δεν γνωρίζω αν αυτές τις δημιούργησε ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου ή προϋπήρχαν. Η λογική λέει οτί τουλάχιστον μια προυπήρχε και την άλλη την έκανε ο ίδιος για μεγαλύτερη ευκολία.