«Ντου» του ΣΔΟΕ στο υπ. Οικονομικών

«Ντου» του ΣΔΟΕ στο υπ. Οικονομικών Facebook Twitter
6

Αιφνιδιαστική «επίσκεψη» έκανε το πρωί το ΣΔΟΕ στο υπουργείο Οικονομικών «ξετινάζοντας» τους φακέλους των υπαλλήλων με στόχο να διαπιστωθεί ποιοι δεν είναι συνεπείς στη δουλειά τους και στην υπηρεσία τους.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι έλεγχοι έγιναν κατόπιν καταγγελιών πολιτών ότι ένας εκ των υπαλλήλων πήγαινε στην υπηρεσία του, μόνο για να χτυπήσει την κάρτα και στη συνέχεια αποχωρούσε για να εργαστεί στην ιδιωτική του επιχείρηση.

Αντίστοιχοι έλεγχοι για να εντοπιστούν οι "κοπανατζήδες" έχουν ξεκινήσει σε πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ οι έλεγχοι σε φάκελοι γίνονται προκειμένου να ελεγχθούν κατά πόσο ήταν νόμιμες διάφορες άδειες των υπαλλήλων.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει έλεγχοι για προσλήψεις με πλαστά πιστοποιητικά ενώ οι επιθεωρητές του Δημοσίου παρακολουθούν την πειθαρχική εξέλιξη των υποθέσεων με υπαλλήλους που έχουν κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Κανενας ελεγχος δεν εχει νοημα εφοσον δεν λειτουργουν τα πειθαρχικα οργανα. Υπαρχουν ακομη υπαλληλοι που καταχραστηκαν δημοσιο χρημα και ειτε βρισκονται στις θεσεις τους ειτε λαμβανουν μερος του μοισθου τους.Οι απολυσεις στον δημοσιο τομεα αποτελουν σημαντικο βημα εξυγιανσης του κρατους αλλα εχουν τεραστιο πολιτικο κοστος.Ειναι κατι στο οποιο πρεπει να επιμεινει η Τροικα. Ολοι οι σκεπτομενοι πολιτες ειναι συμφωνοι. Αν ειχαν γινει νωριτερα η οικονομια μας θα βρισκοταν σε πολυ καλυτερη κατασταση.
Διόρθωση: στο Έθνος (τουλάχιστον στο σάιτ του) γράφει ότι τον έλεγχο αυτό τον έκανε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (που είναι και πιο αρμόδιο από το ΣΔΟΕ, καθώς η κοπάνα από τη δουλειά είναι πειθαρχικό παράπτωμα, δεν είναι φορολογική παράβαση).Όπως και να 'χει, ψιλομούφα είδηση φαίνεται, γενικότητες και αοριστολογίες, απ' αυτές που γράφονται ίσα ίσα για τη δημιουργία εντυπώσεων.