Κατερίνα Νοτοπούλου: Η 30χρονη διευθύντρια στο γραφείο του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη που έγινε υφυπουργός

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η 30χρονη διευθύντρια στο γραφείο του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη που έγινε υφυπουργός Facebook Twitter
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)
8

Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη αναλαμβάνει η νεαρή Κατερίνα Νοτοπούλου, που μέχρι πρότινος ήταν διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης. 

Σε ηλικία μόλις 30 ετών είναι ένα από τα νέα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος, το οποίο ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο πλαίσιο του ανασχηματισμού. Θα αντικαταστήσει στο ΥΜΑΘ τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ενώ το όνομά της μαθεύτηκε ευρέως πριν από μόλις δύο χρόνια, όταν συστάθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η 30χρονη διευθύντρια στο γραφείο του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη που έγινε υφυπουργός Facebook Twitter
Η Κατερίνα Νοτοπούλου στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον Μάιο του 2017. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)

Η Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Έχει επίσης ειδικευτεί στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το έργο της εκπροσώπου τύπου της παράταξης.

Με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

#Mirrorising...always, take a look on the bright side of things!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) στις

Θεσσαλονίκη #dreamcity Working_on_the_future ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) στις

?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) στις


#citiesinsummer #nextstep #itsalwaysachallenge

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) στις

@alexistsipras #primeminister

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κατερίνα Νοτοπούλου (@notopoulou_katerina) στις

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM
Μητσοτάκης στην Φλώρινα: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος, όσο αμφισβητείται η Συμφωνία για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας

Πολιτική / Μητσοτάκης στην Φλώρινα: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος, όσο αμφισβητείται η Συμφωνία για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας

Για το 41% που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, αλλά ποσοστό ευθύνης και σκληρής δουλειάς
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Όταν συμβαίνει σε άλλες χώρες, "πολιτισμένες", η υπουργοποίηση νέων ανθρώπων, είναι δείγμα προόδου διότι κομίζουν αέρας φρεσκάδας και νέων αντιλήψεων, είναι διότι δίνονται ευκαιρίες και σε νέους ανθρώπους κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θετική υποδοχή της 27χρονης υπουργού Παιδείας στην Σουηδία πριν μερικά χρόνια καθώς επίσης και του 29χρονου υπουργού Υγείας. Για του λόγου του αληθές:https://www.lifo.gr/now/world/54506#commenthttp://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-27Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι θετικό ή όχι το γεγονός ότι η κ. Νοτοπούλου έγινε υπουργός αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι το λιγότερο προβληματικό και δηλώνει εμφανώς προκατάληψη.
Καταρχάς η κ. Aida Hadzialic είχε ένα πλούσιο βιογραφικό πριν γίνει υπουργός:Τελείωσε το πανεπιστήμιο του Lund και στα 23 της χρόνια ανακηρύχθηκε αντιδήμαρχος της πόλης Halmstad.Το 2013 μπήκε στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς πολίτες της Σουηδίας, καταλαμβάνοντας μάλιστα την 10η θέση.Δεύτερον, μάλλον ούτε κι αυτή ήταν πολύ καλή επιλογή καθώς αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή την έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένη.Θα μου πείτε στην Ελλάδα έχουν κάνει χειρότερα και δεν παραιτούνται. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι Σουηδία.
«Με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.»Αλληλεγγύη, ακόμα μία λέξη μετά την «αριστερά» και τον «φασισμό» που έχασαν το νόημα τους.
Συριζεικο καριερ παθ εξασφαλιζουν μια θεση με δηθεν η πραγματικα προσοντα σε καθαριοτητα και μεταπηδουν σε θεση χωρις ανταγωνισμο με αλλους υποψηφιους. Το μονο πουβ αρκει ειναι γλειψιμο ελειψης αξιοπρεπειας και αυτοσεβασμου. Πιο παλιοι απο το πιο παλιο. Νομεκλατουηρα της συμφορας
Ρε παιδιά, θυμάται κανείς να έγινε ποτέ τίποτα με εκείνο το ρημάδι το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη; Δηλαδή αυτή η κυρία είχε τόσο επιτυχημένη πορεία στο προηγούμενο της πόστο που αποφασίστηκε να αναβαθμιστεί;