ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.8.2018 | 00:58

Ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο.

Είμαι η Στέλλα και ειμαι 40 ετών.Πριν 2 μήνες έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο.Και σε 5 μέρες ξεκινάω τις χημοθεραπειες.Ο καρκίνος είναι καλοηθεις, αλλά εγώ φοβάμαι.Τον έχω στο μαστό.Σε 5 μέρες λοιπόν ξεκινάω τις χημοθεραπειες.Ο γιατρός μου λέει ότι θα πάνε όλα καλά.Εγω όμως βαθιά μέσα μου φοβάμαι ότι κάτι δεν θα πάει καλά.Έχω δύο παιδιά, ένα 12 και ενα 8.Πώς μπορείς να πεις σε αυτά τα δύο παιδιά ότι η μητέρα τους έχει καρκινο;Και μετά από καιρό που θα χειροτερέψουν τα πράγματα ότι η μητέρα σου θα πεθανει;Εγώ όμως πιστεύω στον Θεό.Και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να ξεπεράσω αυτή την νόσο,που έχει στοιχίσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.Ολα όμως φίλοι μου θέλουν δύναμη.Θα προσπαθήσω να την κρατήσω για τα παιδιά μου.Να ζήσω για να δω τις χαρές των παιδιών μου.Τήν κόρη μου που θέλει να γίνει δασκάλα, τον γιο μου που θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής.Να θαυμάζω την κόρη μου που θα μαθαίνει γράμματα, και να χειροκροτώ τον γιο μου όταν βάζει γκολ.Τα παιδιά μου να κάνουν οικογένεια,και παιδιά.Αυτα θέλω να ζήσω και μετά ας πεθάνω.Θελω να ζήσω παραπάνω τα παιδιά μου, και να δω να κάνουν τους στόχους τους πραγματικότητα.Οταν μου ανακοίνωσε ο γιατρός ότι πάσχω από αυτό το νόσημα (ούτε να το λέω δεν μπορώ) τα είδα όλα.Τοτε κατάλαβα τι πραγματικά σημαίνει ζωή,και ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για μερικούς ανθρώπους.Σκεφτομαι βέβαια και θετικά.Σκεφτομαι ότι μια μέρα θα έρθει ο γιατρός και θα μου πει "Στέλλα βγήκες νικητρια σε μια δύσκολη μάχη" τότε θα σκεφτώ ότι τελικά θα θαυμάσω την κόρη μου όταν μαθαίνει γράμματα, και θα πανηγύριζω όταν ο γιος μου βάζει γκολ.Μακαρι να με αξιώσει ο Θεός να δω τις χαρές των παιδιών μου, και ας με πάρει μετά...Μακάρι ο Θεός να καταλάβει ότι θέλω να ζήσω...
21
 
 
 
 
σχόλια
Καλησπέρα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ολόκαρδα σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Όλοι λίγο πολύ έχουμε βιώματα με τον καρκίνο. Έχω μια ταπεινή συμβουλή να σου δώσω. Ταπεινότατη. Θα συμβεί μόνο αυτό που θέλεις εσύ. Εσύ είσαι το αφεντικό. Ασφαλώς θα ακούς τους ιατρούς σου. Αλλά να ξέρεις ότι ιατροί, φάρμακα, αγωγές, εξετάσεις και όλα όσα συνεπάγεται η περιπετειά σου είναι δευτερεύοντα μπροστά στην θέλησή σου. Η ψυχολογία σου είναι πανίσχυρη και εκείνη υπαγορεύει τα πάντα. Στο λέω τώρα, που αν καταλαβαίνω καλά έχεις ήδη ξεκινήσει "το κολύμπι".Κλισέ;Ναι, αλλά κάνε τον κόπο να αφιερώσεις 5 λεπτά και να σκεφτείς λίγο ψύχραιμα και ελεύθερα αυτό το πολύ απλό πράγμα που σου λέω. Δεν το παίζω έξυπνος. Ούτε ζω σε ροζ συννεφάκι. Η ζωή μας είναι άδικη και σκληρή. Αλλά... είναι ζωή ΜΑΣ.
Καλησπέρα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ολόκαρδα σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Όλοι λίγο πολύ έχουμε βιώματα με τον καρκίνο. Έχω μια ταπεινή συμβουλή να σου δώσω. Ταπεινότατη. Θα συμβεί μόνο αυτό που θέλεις εσύ. Εσύ είσαι το αφεντικό. Ασφαλώς θα ακούς τους ιατρούς σου. Αλλά να ξέρεις ότι ιατροί, φάρμακα, αγωγές, εξετάσεις και όλα όσα συνεπάγεται η περιπετειά σου είναι δευτερεύοντα μπροστά στην θέλησή σου. Η ψυχολογία σου είναι πανίσχυρη και εκείνη υπαγορεύει τα πάντα. Στο λέω τώρα, που αν καταλαβαίνω καλά έχεις ήδη ξεκινήσει "το κολύμπι".Κλισέ;Ναι, αλλά κάνε τον κόπο να αφιερώσεις 5 λεπτά και να σκεφτείς λίγο ψύχραιμα και ελεύθερα αυτό το πολύ απλό πράγμα που σου λέω. Δεν το παίζω έξυπνος. Ούτε ζω σε ροζ συννεφάκι. Η ζωή μας είναι άδικη και σκληρή. Αλλά... είναι ζωή ΜΑΣ.
Αγαπημένη φίλη, καταλαβαίνω την αγωνία σου, έχω κι εγώ δυο μικρά παιδιά και κάποια στιγμή που νόμισα πως είχα κάτι σοβαρό διαλύθηκα προκαταβολικά, δεν άντεχα στη σκέψη να ζήσουν μόνα τους. Τελικά όλα ήταν καλά αλλά τότε κατάλαβα ένα σωρό πράγματα, σαν να ξύπνησα. Όλα θα πάνε καλά, στο εύχομαι από καρδιάς, θα γίνει , να είσαι σίγουρη! Θα τα καμαρώσεις όπως επιθυμείς! Στο μεταξύ, αγκάλιασέ τα, φίλα τα, διαβαζέ τους τα βράδια, σαν τη μάνα δεν έχει, είναι το φως σου και είσαι ο ουρανός τους. Σε φιλώ και σου εύχομαι καλή δύναμη!
Καταρχάς καλή δύναμη κι από μένα. Είμαι πρώην καρκινοπαθής, στην εφηβεία και οι δύο.Όταν βρήκαμε τον πρώτο ήμουν 11.Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την περίοδο, αλλά ένα πράγμα το θυμάμαι πιο καθαρό από όλα τα υπόλοιπα. Το πείσμα πως όλα θα πάνε καλά. Δεν γινόταν να μην πάνε καλά. Είχα σχολείο να πάω, τόσα πράγματα να κάνω.Εσύ έχεις δύο ΤΕΡΑΣΤΙΑ κίνητρα για όλο αυτό. Τα παιδιά σου. Δεν γίνεται να μην πάνε καλά τα πράγματα για τα παιδιά σου. Μην το βάλεις κάτω. Ποτέ. Ούτε σαν σκέψη. Ναι ρε όλα θα πάνε καλά!!!Καλά ξεμπερδέματα, και περιμένω να διαβάσω σε ποιο σχολείο θα είναι η κόρη σου δασκάλα, και σε ποια ομάδα πήρε μεταγραφή ο γιος σου!
Στέλλα συγκινήθηκα και ταυτίστηκα με την εξομολόγηση σου. Έχω κι εγώ 2 παιδιά, μικρότερα βέβαια από τα δικά σου. Καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου. Θα σου αφηγηθω μια περίπτωση γνωστής μου κομμώτριας για να δεις ότι πάντα υπάρχει ελπίδα. Έχει κι εκείνη δυο παιδιά, μεγάλα τώρα πια. Τη θυμάμαι πάντα αγχωμένη, να τρέχει και με ενα τσιγάρο στο στόμα. Πριν από περίπου 13 χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Δεν ξέρω αν τελικά έκανε μαστεκτομή, πάντως με τις χημειοθεραπειες το ξεπέρασε. Έκοψε το κάπνισμα, επιβράδυνε τους ρυθμούς της και τώρα είναι ένας χαμογελαστός και λαμπερός άνθρωπος. Εύχομαι λοιπόν κι εγώ να σου πάνε όλα καλά, καλύτερα από ο, τι ελπίζεις. Και πότε πια να μη σε απασχολήσει τέτοιο θέμα υγείας.
Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!Χαίρομαι πολύ για αυτή την γυναίκα που δεν το έχει βάλει κάτω!Εγώ βέβαια έχω κόψει το κάπνισμα τώρα και 5 χρόνια!!Σε ευχαριστώ και πάλι!!
Στέλλα εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά. Μη φοβάσαι και προσπάθησε να κρατήσεις καλή ψυχολογία γιατί αν το μάχεσαι όλο αυτό με χαμόγελο θα δεις που θα περάσει! Και όταν θα βγεις από την μάχη,θα αγαπάς ακόμα περισσότερο τη ζωή. Έχεις τις προσευχές μας και την θετική μας ενέργεια. Καλή δύναμη.
Πραγματικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ που κάνεις αυτό το κατόρθωμα για εμένα.Χαιρομαι που έχω ανθρώπους που πραγματικά δεν με ξέρουν και είναι δίπλα μου!!Αυτό με κάνει ακόμη πιο δυνατή!
Στέλλα πραγματικά σου εύχομαι καλη δύναμη κ να έχεις πίστη μεσα σου..Εύχομαι να μπορέσεις να δεις τα παιδια σου οπως ακριβώς επιθυμείς!!!Όλα θα πάνε καλά μην το βάλεις κάτω με τπτ!!!!
Αγαπητή Στέλλα σου ευχομαι ολόψυχα καλή δύναμη.Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως όλα είναι θέμα ψυχολογίας.Η Μητέρα μου απέκτησε καρκίνο στο στήθος το 2008 σε μια περίοδο έντονων οικογενειακών συγκρούσεων.Ηταν ένα άτομο που δεν άφηνε τίποτα στην τύχη του,πολύ δυναμικό, ήξερε τα πάντα για την ασθένεια της και ήταν πάρα πολύ τυπική στις εξετάσεις και πολύ ενημερωμένη.Το 2016 παραπονέθηκε ότι κάτι την πονάτε στην πλάτη,δεν δώσαμε σημασία,3 μήνες αργότερα οι καρκινικοί δείκτες έδειξαν ανεβασμένοι,η Μητέρα μέσα σε 4 μήνες πέθανε,έπαθε 3 εγκεφαλικά όταν έμαθε ότι ο καρκίνος είχε πάει στον πνεύμονα και ζήσαμε μαζί τους τελευταίους 2 μήνες της μέσα στα νοσοκομεία.Με εξαίρεση τις τελευταίες 10 μέρες που πλέον ήταν εντελώς ανήμπορη ακόμα και να μου μιλήσει έμαθα από αυτήν τη σημαίνει πραγματική αγάπη,όταν σταδιακά δε μπορούσε να σηκωθεί,να μιλήσει,στο τέλος να κοιτάξει...Παράκουσε όλες τις εντολές των γιατρών και επέμενε να σηκωθεί, καθόμουν εκεί δίπλα της μερόνυχτα ατελείωτα,ενώ ήταν στα τελευταία της μου εγνεφε με το βλέμμα πως ήθελε να σηκωθεί,την έπαιρνα αγκαλιά και βγαίναμε κρυφά με το καροτσάκι,προσπάθησε μέχρι το τέλος αλλά η αρωστια αυτή είναι πολύ ύπουλη,δημιουργεί πάρα πολλές επιπλοκες σε ζωτικά όργανα.Αυτο που θέλω να σου ευχηθώ είναι να μη το βάλεις κάτω,έχω την υποψία ότι η Μητέρα μου φοβόταν να πεθάνει από καρκίνο και μόλις έμαθε για νέο όγκο στον πνεύμονα πανικοβλήθηκε κ έπαθε τα εγκεφαλικά που της κόψαν κάθε ελπίδα για παράταση ζωής.Νομιζω πως έφυγε εισπράττοντας πολύ αγάπη ,αγάπη από εμάς που της την δώσαμε απλόχερα στο τέλος.Σου εύχομαι λοιπόν να μη φοβηθεις την ασθένεια και μακρυά από τις στεναχώριες,αυτό είναι το κλειδί για αύξηση προσδόκιμου ζωής.Τα είπα λίγο ωμά αλλά όποιος ξέρει από αυτές τις καταστάσεις θα καταλάβει.Υ.Γ.Οι Γιατροί κάνουν τη δουλειά τους,να απαιτεί να μάθεις την αλήθεια,δίνουν ελπίδες ψεύτικες πολλοί από αυτους
Τα συλλυπητήριά μου στην μανούλα σου!Σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου και την θετική ενέργεια που μου δίνεις...Θα προσπαθήσω οσο μπορώ, και όπου πάει!!!Σε ευχαριστώ και πάλι,και σου εύχομαι ότι επιθυμείς, αγάπη, και πάνω από όλα υγεία!!
Θα το καταλάβει και θα σε βοηθήσει!Μιλάς με ψυχή και το νιώθω!Μην χάσεις την πίστη σου ποτέ!Συνέχισε έτσι!Όλα θα πάνε καλά,να έχεις ΔΥΝΑΜΗ μέσα σου και την θετική μας σκέψη με τις προσευχές μας Στελλάκι!Δες το σαν μια δοκιμασία που πρέπει να περάσεις καλή μου όπως όλοι μας απο κάποια περνάμε κάθε τόσο και θα βγεις Νικήτρια!Όλα να πάνε κατ'ευχήν!Να μου είσαι καλά και ολόψυχα σου εύχομαι να ζήσεις ως τα βαθειά γεράματα και να δεις τόσο έντονα όλα όσα επιθυμείς αλλά και άλλα τόσα! Τα παιδιά σου με οικογένεια και πέρα απο εγγόνια και δισέγγονα!Έχε πίστη! Εμένα με σκλάβωσε απίστευτα η εξομολόγηση σου για το πόσο δύναμη ψυχής έχεις!Σε θαυμάζω!Προχωράμε Δυναμικά και όλα να περάσουν γρήγορα και ανώδυνα! :-*
Η ζωή μας έχει πάντα εμπόδια, και πίστεψε με έχω μάθει να τα περνάω.Εχω πει στον εαυτό μου ότι αυτή η νόσος δεν θα μου μείωση την ζωή, θα παλέψω με όσες αντοχές έχω, και όσο αντέχω.Και μακάρι να τα καταφέρω.Σε ευχαριστώ πολύ που (ακόμα και να μην με ξέρεις) πιστεύεις σε εμένα και μου δίνεις την θετική σου ενέργεια.Σου εύχομαι μόνο χαρές!!
Ένιωσα πραγματικά τα όσα έγραψες!Τα περνάς μέσα μας και μόνο απο την εξομολόγηση σου!Ήμουν σίγουρη πως έχεις περάσει πολλά εμπόδια... Και εγώ το ίδιο κάνω,παλεύω για να τα περνάω πάντα και Δόξα τον Θεό όσα και να έρχονται εμείς θα αγωνιζομαστε για το καλύτερο! Έτσι Στελλάκι μου? :-* :-* :-*Έχεις και αγαπημένο όνομα.... (Μανούλα)... Όλα θα πάνε καλά,να το δεις κορίτσι μου!Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας τιμάς έναν έναν και μας απαντάς... Περιμένουμε να διαβάσουμε τα καλύτερα στην επόμενη εξομολόγηση και πως όλα ξεπεράστηκαν!!!Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου πολύ πολύ!Τις ανταποδίδω στο 10πλασιο! ΥΓΕΙΑ,ΔΥΝΑΜΗ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ πάντα σε κάθε σου βήμα!Και τα καλύτερα εννοείται και στην οικογένεια σου με τα παιδάκια σου,ευλογημένη μανούλα! Να τα δεις όπως πραγματικά επιθυμείς και επιθυμούν και τα ίδια για την ζωούλα τους! <3
Πρώτα απο ολα σου εύχομαι καλή δύναμη για την θεραπεία σου και με τα καλύτερα αποτελέσματα .. την πλήρη ίαση. Η ίαση είναι δυνατή και ειδικά στη δική σου διάγνωση. Να έχεις πίστη, θέληση κι όλα θα πάνε καλά. Καλό κουράγιο, οχι δεν είναι μια θεραπεία χωρίς προβλήματα, άλλα να σκέφτεσαι οτι αυτα τα φάρμακα που θα σου χορηγηθούν θα σου χαρίσουν τη ζωή. Εύχομαι να ξεπεραστεί το πρόβλημα οριστικά κι όλα σου τα όνειρα για εσενα την ίδια και τα παιδιά σου να πραγματοποιηθούν. Ολα να πἀνε καλά.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ