«Σεξ αντί για ενοίκιο» - Σοκαριστική έρευνα του ΒΒC με τη μέθοδο της κρυφής κάμερας

«Σεξ αντί για ενοίκιο» - Σοκαριστική έρευνα του ΒΒC με τη μέθοδο της κρυφής κάμερας Facebook Twitter
6

Ιδιοκτήτες σπιτιών οι οποίοι απαιτούσαν σεξ, προκειμένου να παραχωρήσουν ένα δωρεάν διαμέρισμα σε πολύ νεότερες ενοικιάστριες, αποκαλύφθηκαν στη Βρετανία. 

Οι δύο άντρες από το Μπρίστολ «προσέφεραν» δωρεάν στέγη, πλήρωναν τους λογαριασμούς του σπιτιού, ενώ εμφανίζονταν να καλύπτουν και άλλα έξοδα, με αντάλλαγμα σεξουαλική συνεύρεση με μια αρκετά νεότερη γυναίκα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. 

Το γεγονός αποκαλύφθηκε με την μέθοδο της «κρυφής κάμερας» στην εκπομπή του BBC West Points. 

Όμως αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν είναι οι μόνοι... Σοκαριστική έρευνα στη Βρετανία έδειξε πως περίπου 250.000 γυναίκες έχουν δεχτεί την πρόταση για δωρεάν ή φθηνότερο νοίκι, με αντάλλαγμα σεξουαλικές υπηρεσίες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο ένας ιδιοκτήτης, ονόματι Μάικ, καταγράφηκε να λέει στην ρεπόρτερ που παρίστανε την υποψήφια ενοικιάστρια πως θα μπορούσε να έχει στη διάθεση της ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια, αρκεί να είχε μια σχέση «φίλου με παροχές» (Friends with Benefits) μαζί του.

«Το δωμάτιο, το νοίκι, οι λογαριασμοί όλα πληρωμένα. Και μάλιστα θα σου δίνω και χαρτζιλίκι μια φορά την εβδομάδα, ώστε να ξέρεις πως κάποιος σε προσέχει» λέει ο Μαικ, χωρίς να ξέρει πως καταγράφεται από την κάμερα. Και πρόσθεσε πως «η παροχή θα είναι πως θα κοιμάσαι μαζί μου μια φορά την εβδομάδα». 

Ο άλλος ιδιοκτήτης ανέφερε πως ο ενοικιαστής θα μπορούσε να πληρώνει μόνο μια στερλίνα το μήνα για το δικό του διαμέρισμα, αρκεί να προσέφερε σεξουαλικές υπηρεσίες.

«Ψάχνω για μια ενοικιάστρια, πιθανόν δε θα χρειάζεται να πληρώνει νοίκι, ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα προσφέρει. Απάντησε με μια φωτογραφία σου και γράψε λίγα πράγματα για σένα. Μερικές φορές δε θα θέλω τίποτα άλλο παρά να παίξω μαζί σου.

Μερικές φορές θα παίζουμε μαζί διαδικτυακά. Μερικές φορές θα παίζουμε παιχνίδια ρόλων. Μπορώ να σου υποσχεθώ πως θα μείνεις ευχαριστημένη και πως δε θα είναι βαρετό». 

Μια γυναικά που μίλησε στην εκπομπή ανέφερε πως της προσεφέρθη ένα δωρεάν διαμέρισμα αρκεί να κάνει σεξ με τον  συγκεκριμένο σπιτονοικοκύρη και τους φίλους του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Avon & Sommerset «είναι ανησυχητικό πως αυτές τις μέρες ο καθένας πιστεύει πως είναι αποδεκτό να διαφημίζει διαμονή σε αντάλλαγμα για σεξ». Η αστυνομία ζητά από οποιονδήποτε έχει τύχει παρόμοιας αντιμετώπισης να το καταγγείλει αμέσως.

 

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Για οσους θεωρουν οτι ειναι καλο deal, ας βαλουν νοητά την μανα τους, την αδερφη τους ή την κορη τους στην θεση αυτων των γυναικων και θα ηθελα να μαθω αν θα αναθεωρησουν ή οχι.
"Offering sex for accommodation is not a new form of exploitation, and seedy suggestions about lower rents in return for “favours” affect women across the income scale. But for homeless women, desperation can often make unwanted sex the seemingly safer choice. Twenty eight percent of homeless women report having had unwanted sex just to get a roof over their heads."https://www.google.gr/amp/s/amp.theguardian.com/housing-network/2016/aug/22/sex-in-return-for-shelter-homeless-women-face-desperate-choices-government-theresa-mayΔεν λέω ότι κάποιες γυναίκες δεν θα εκμεταλλεύονται καταστάσεις, έχοντας έτερες available επιλογές, αλλά -ειλικρινά- κάποιοι θα έπρεπε να βρεθούν στην θέση αρκετών γυναικών επισφαλούς στέγασης, αφού τόσο πολύ νομίζουν, πια, ότι αυτές έχουν ένα "σούπερ ντηλ" στα χέρια τους. Τους το εύχομαι ολόψυχα, αλλά όταν είναι, κανείς, στην θέση του ζήτουλα στο σεξ και νομίζει ότι η πλάση όλη, όντως, του χρωστά σεξ, του φταίνε μόνο οι "κάρχιες" μετά.
Δε διαφωνω βλαχακι, ομως εδω το νουμερο ειναι τεραστιο. Και μιλαμε για νεες κοπελες που φυσικα και μπορουν να δουλεψουν σε μια κοινωνια με σχετικα χαμηλη ανεργια και μπορουν να πουν οχι στον εκβιασμο. Ποσες να ειναι οι αστεγες, αφου να επισημανουμε αν στην Βρετανια ειναι τοσες ( αν οχι περισσοτερες αφου αυτο δεν ειναι κατι που θελει καποια να παραδεχτει ) φαντασου ποσες ειναι οι κοπελιες σε φτωχοτερες χωρες...Τα νουμερα πρεπει να πιανουν αναλογικα τα εκατομμυρια ! Και ερχομαι και ρωτω εδωπερα : γιατι δε βλεπουμε τα ιδια νουμερα σε νεαρα αγορια ;;;
Υπάρχει λάθος στα tags (MeToo & Σεξουαλική παρενόχληση) - αυτό που περιγράφεται είναι μια συμφωνία που γίνεται με *επιλογή* της κάθε γυναίκας (ΑΝ θέλει). Άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σεξουαλική παρενόχληση.Στο προκείμενο, οι επιλογές που έχουν οι γυναίκες σε τέτοιου είδους συμφωνίες (βλέπε επίσης sugardaddies όπως προαναφέρθηκε), δείχνουν πόση ισχύ έχουνε *σε σχέση* με την αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα των αντρών. Πέρα από το ηθικό/ανήθικο της ιστορίας, το γεγονός είναι ότι μια γυναίκα ΜΠΟΡΕΙ να ΕΠΙΛΕΞΕΙ μια τέτοια συμφωνία, ενώ ένας άντρας πιθανότατα όχι (θα είναι σε πολύ μικρότερο ποσοστό).Η ανάγνωση της ιστορίας είναι λανθασμένη και τα tags θα έπρεπε να είναι #mra, #mgtow προς γνώση και συμμόρφωση των αντρών, ως προς το ποιος έχει τη σεξουαλική δύναμη και επιλογή (γυναίκες) και ποιος έχει την ανάγκη (άντρες).
Δε ξερω αν αυτη η ερευνα εχει καποια σοβαροτητα, αλλα αν εχει τοτε 250.000 σε 5 χρονια ειναι μεγαλο νουμερο για μια χωρα οπως η Βρετανια. Το ερωτημα που γεννιεται ειναι γιατι - εφοσον προκειται για νεαρες κοπελες - δε βλεπουμε παρομοια νουμερα για νεαρα αγορια. Ισως καποιο κινημα, το φεμινιστικο, το "me too" 'η καποιο αλλο να εχει καποια απαντηση. Να διευκρινισω οτι εδω δε προκειται για βιασμο αλλα για αγγελια 'η συνεντευξη και η αποφαση ειναι αποκλειστικα των εν λογω γυναικων...
οκ αν το καλοσκεφτει κανεις τους προσφερουν ενα πολυ καλο deal,τους ζητανε σεξ και μαλιστα το καλοπληρωνουν . Σε εναν κοσμο που τα παντα αγοραζονται και πουλιωνται δεν ειναι και κακο deal. Αντι λοιπον να γκρινιαζουν για αυτο αν δεν τους αρεσει το deal ας πανε να δωσουν καπου αλλου 1000 και 2000 λιρες το μηνα που κανουν τα ενοικια εκει , και ας παει καποια επαγγελματιας να μεινει σε αυτους . Οταν υπαρχουν αλλες που ζηταντε sugar daddies και μαλιστα με αγγελιες γιατι ειναι περιεργο που αυτοι κανουν το αναποδο και ζητανε να γινουν sugardaddies?