ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.9.2018 | 15:23

Είμαι θυμωμένη/απογοητευμένη με την οικογενειά μου

Γράφω εδώ γιατί δεν έχω που αλλού να το μοιραστώ.Έχω απογοητευθεί από την οικογενειά μου ,γιατί δεν προστάτεψαν εμένα και τον αδερφό μου.Συγκεκριμένα ολα μου τα παιδικά χρόνια θυμάμαι να μην μας φτάνουν τα χρήματα και όλο να πρεπεί να κανούμε οικονομία.Αλλα τώρα που μεγάλωσα συνειδητοποιήσα πως δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τα χρήματα σωστά για αυτό και πάντα να μην φτάνουν.Οι γονείς μου δλδη πλήρωναν και τα εξόδα του παππού και της γιαγιάς και τους λογαριασμούς τους και την ασφαλειά τους γτ είχαν προβλήματα υγείας.Το θεμά είναι οτι ολά αυτά ητν πολλά έξοδα και τρ που ειναι η μητέρα μου ανέργη κ ο πατέρας μου κλείνει τη δουλεία του δεν περισσευουν καθόλου χρήματα και μεχρι τον Ιούνιο τους τα πλήρωναν.Όμως τον Ιούλιο ο παππους μου έμπλεξε με κατι απατεώνες και έβαλε το σπίτι τους σε υποθήκη και το εμαθε η μητέρα μου τον Άυγουστο και οτι πρέπει να βρεθολυν τα χρήματα μέχρι τον Οκτώβριο.Το σπιτι θα το χάσουμε γτ που να βρεθούν.Αλλά δεν είναι μόνο αυτό:υπήρχε ένας κοινός λογαριασμός οπού ειχε πρόσβαση κ ο παπππούς και ο οποιος την ιδια περίοδο που έβαλε το σπίτι σε υποθήκη ,πήγε κι πήρε όλα τα χρήματα που μαζέυαν οι γόνεις μου για τις σπουδές μας και τρ δεν υπάρχουν πια...Έχω θυμώσει όμως μαζί τους πλ γιατί στο παρελθόν ο παππούς είχε ξαναμπεί στο κοινό λογαριασμό της μητέρας μου και ειχε ξανα κλεψει λεφτά.Τοτε πες ήταν η πρώτη φόρα ομως γιατι το αφήσαν έτσι και δεν τον έβγαλαν μέτα από το λογαριασμό και εκανε πάλι τα ίδια?Δεν μπορώ να το καταλάβω.Τώρα ομώς που είναι η μητέρα μου άνεργη,ο πατεράς μου κλείνει την επιχειρησή του και έχει έξοδα για να τη κλείσει(γιατι στην Ελλαδα ζούμε και ακομη κι να θες να κλεισεις μια επιχειρηση έχεις έξοδα) πρέπει να αρχίσω να δουλέυω παραλληλα με τις σπουδές μου κ δεν ξέρω καν αν θα φτάνουν τα λίγα που θα παίρνω και νιώθω τη ζωή μου να ξεκίνα κ ήδη να μην έχει μέλλον. Πώς θα καταφέρω να μαζέψω χρήματα για να κάνω ενα μεταπτυχιακό,οταν θα πρέπει να δουλεύω από τρ για να συντηρούμαι?Πότε θα καταφέρω να πάρω το πτυχίο μου? Νίωθω πως είναι πλ δυσκόλη η κατάσταση
3
 
 
 
 
σχόλια
Λίγο περίεργη η ιστορία. Καλά πες η μητέρα σου κοιμάται όρθια και τόσα χρόνια παρότι άνεργη χρηματοδοτούσε τα παππούδια. Αυτός ο πατέρας σου δεν ενοχλήθηκε; Συνήθως ο ένας από τους δύο (εκείνος που δεν πρόκειται για τους γονείς του ή εκείνος που φέρνει το εισόδημα στο σπίτι) "κλωτσάει" σε τέτοιες καταστάσεις. Χωρίζουν ζευγάρια, διαλύονται σπίτια. Εδώ βλέπουμε οτι συμφωνούν και οι δύο στην πορεία για την καταστροφή και στο να φροντίσουν άλλη οικογένεια και όχι τη δική σας.Αναρωτιέται κανείς αν το "μπλέξιμο του παππού" είναι μία βολική εκδοχή της ιστορίας για να το παίξουν θύματα και να μην θυμώσετε μαζί τους εσείς τα παιδιά. Θα μπορούσαν να έχουν πάρει δάνεια, κάρτες, λεφτά από τοκογλύφους κτλ με τις πλάτες του παππού για να εξυπηρετήσουν την επιχείρηση του πατέρα σου. Γι'αυτό και τους συντηρούσαν αδιαμαρτύρητα. Δεν είναι τυχαίο που κλείνει την επιχείρηση ο ένας και χάνει το σπίτι ο άλλος, κάπως συνδέονται αυτά. Μαζί τα έτρωγαν αυτά που πήραν με υποθήκη και τώρα μαζί τρώνε τις οικονομίες για τις σπουδές.Στη θέση σου θα έψαχνα να μάθω τι συμβαίνει πραγματικά, χωρίς να ρωτήσω τους ίδιους, για να βγάλω μόνη μου συμπέρασμα και να κρίνω, αντί να σιχτιρίζω μόνο τον παππού.Επίσης η εμπειρία έχει δείξει οτι τέτοιοι άνθρωποι, με "κακή διαχείριση" όπως λες, δεν αλλάζουν ποτέ. 'Ολο μπλέκουν γιατί το μυαλό τους είναι στη λαμογιά. Για το καλό το δικό σας (για εσάς τα παιδιά τους δηλαδή) ό,τι σας προσφερθεί αρπάξτε το επιτόπου, όπου μπορείτε βάλτε δικλείδες ασφαλείας και κρατήστε τους μακριά από τις υποθέσεις σας.
Ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις!Λοιπον αυτο αποφασισα να κανω, να διεκδικησω μαζι με τον αδερφο μου ο,τι μπορεσουμε. Ο παππους μου δεν ζει στην Ελλαδα και δεν εχει δικη του συνταξη.Οποτε το σπιτι που εβαλε σε υποθηκη ειναι στο εξωτερικο που ζει.Η δουλεια του πατερα μου συνεπεσε με αυτο το γεγονος, σαν το κερασακι στη τουρτα.Δεν ηξεραν οι γονεις μου οτι ο παππους ειχε χρεη και χρωσταει,το υποπτευονταν ομως αλλα δεν ειχαν κατσει να το διευκρινισουν.Το λυπηρο της υποθεσης ειναι οτι η μητερα μου αντι να τον βγαλει απ το λογαριασμο με ενα τετοιο παρελθον,τον ειχε μεσα.Ειμαι τρομερα θυμωμενη μαζι της,δεν ηξερα καν οτι εχει προσβαση ο παππους μετα απο αυτο που ειχε κανει.Παιδια δν ξερω αν θ σωθει το σπιτι τους,γτ δν υπαρχουν τ χρηματα.Κινδυνευουν να μεινουν αστεγοι κ εγω προσωπικα δν θελω να τον ξανα δω τ παππου μετα απο αυτο που εκανε.Σιγουρα χρειαζονται δικηγορο,γτ δν ξερω και γω τι αλλα χρωσταει.Η μητερα μ εθελοτυφλουσε τοσα χρονια.Δεν ξερω τι θα καταφερουμε να διεκδικησουμε με τν αδερφο μου.Οι γονεις μου γενικα ειναι μαζι σε ολα,δλδη ειναι πλ ενωμενοι.Νιωθω οτι βρισκομαι απεναντι τους με την αφελεια της μητερας μου.Ειλικρινα τι να τους πω? Οτι θελουμε πισω τα λεφτα που αρπαξε ο παππους,ενω κλεινει την δουλεια του ο πατερας μου κ στην ουσια εχουμε τωρα μεγαλη οικονομικη ζημια.Πως να βρω το δικιο μου μεσα σε ολο αυτο το χαμο που εγινε?
Κι εγώ τσαντίστηκα με αυτό το κείμενο και πρέπει να ξέρεις πως η δικαιοσύνη είναι με το δικό σας μέρος και ΠΡΕΠΕΙ να απαιτήσετε να αποζημιωθείτε κάπως για τα χρήματα αυτά. Αν ο παππούς σου παίρνει σύνταξη,επιβάλλεται να σας δώσει το μεγαλύτερο μερίδιο κυρίως για σας τα παιδιά που σας έκοψε ο ίδιος τα φτερά για τις σπουδές σας. Συζήτα με τους γονείς σου για να βγει από τον λογαριασμό σας και να μην έχει ξανά ουδεμία πρόσβαση.