Πάνω από 36 δισ. το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα

Πάνω από 36 δισ. το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Σε πάνω από 36 δισ. ευρώ εκτιμάται το μέγεθος της παραοικονομίας, μέγεθος που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 20% του εθνικού εισοδήματος.

Τα στοιχεία αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή» η οποία σε δημοσίευμά της σημειώνει πως μεσίτες, δικηγόροι, λογιστές, και συμβολαιογράφοι, ο τραπεζικός κλάδος και οι πάροχοι τραπεζικών εμβασμάτων βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έκθεση «Εκτίμηση εθνικού κινδύνου για την παγκοσμιοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Στην έκθεση «τα οικονομικά εγκλήματα, η απάτη και η διαφθορά λόγω της πολυπλοκότητάς τους καθίστανται ολοένα και πιο δύσκολα στον εντοπισμό και τη διερεύνησή τους με συνέπεια να έχουν αρνητική επίπτωση στην οικονομία.

Είναι ενδεικτικό ότι το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα είναι σχετικά υψηλό συγκριτικά με τις λοιπές ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ. 

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
<<Σε πάνω από 36 δισ. ευρώ εκτιμάται το μέγεθος της παραοικονομίας, μέγεθος που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 20% του εθνικού εισοδήματος.>>Λεφτά υπάρχουν εάν τα αναζητήσεις(διεκδικήσεις)https://www.youtube.com/watch?v=Nvg8LG3aRNw