ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.10.2018 | 18:36

Πλέον

Δεν θέλω να κάνω παιδιά. Με τον άντρα μου παντρεύτηκαμε το 2010. Είχαμε και οι δύο αρκετά καλές δουλειές και έξτρα εισοδήματα από ακίνητα. Οχτώ χρόνια μετά, έχουμε χάσει και οι δύο τις δουλειές μας,έχουν μείνει χωρίς ενοικιαστή τα δύο από τα τρία ακίνητα.Εγω στον κλάδο μου δεν βρήκα ξανά και έτσι έπιασα ως πωλήτρια σε πολυκατάστημα με τον βασικό. Ο άντρας μου βρήκε δουλειά αλλά με λίγα χρήματα στον κλάδο του. Λόγω κι άλλων υποχρεώσεων έχουμε πολλά έξοδα (γονείς σε μεγάλη ηλικία) .Εγώ στα 34 πλέον δεν θέλω να κάνω παιδιά, δεν εχω να προσφέρω. Θα τους λείπουν και τα βασικά. Ο άντρας μου θέλει παιδί εδώ και τώρα. Του εξηγώ ότι δεν θέλω και όλους τους προβληματισμούς μου αλλά λέει ότι όλα καλά θα πάνε. Δεν θέλω να κάνω παιδί και να του στέρησω τα βασικά. Μια ξένη γλώσσα η μια δραστηριότητα. Δεν θέλουν μόνο αγάπη τα παιδιά. Δεν με καταλαβαίνει και πλέον τσακωνόμαστε διαρκώς. Αντισσυληπτικα δεν μπορώ να πάρω εξαιτίας μιας πάθησης στις φλέβες που έχω. Ε κάθε φορά προσπαθεί να με αφήσει έγκυο. Και δεν νομίζω ότι το κάνει γιατί λαχταρά ένα μωράκι Αλλά γιατί πρέπει.Αυτό με στεναχωρεί περισσότερο από όλα.
4
 
 
 
 
σχόλια
Φυσικά ο οικονομικός παράγοντας παίζει σπουδαίο ρόλο στην απόκτηση παιδιού αλλά είσαι λίγο υπερβολική.Συμφωνω ότι τα παιδιά δεν μεγαλώνουν με αέρα η μόνο με αγάπη αλλά από την άλλη το δικαίωμα στην τεκνοποίηση δεν το έχουν μόνο οι εφοπλιστές. Σκέψου μόνο πως θα ήταν η ζωή σου αν είχες κάνει παιδι πριν από 8 χρόνια που τα οικονομικά σας ήταν καλύτερα.Τι θα έκανες με την τωρινή κριση;Θα το εδιωχνες το παιδι από το σπιτι;Με λίγα λόγια θέλω να πω πως οι άνθρωποι προσαρμόζονται στις καταστάσεις,οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν να μειώσεις περιττά έξοδα και θα πορευσουν αναλόγως.Το πιο εξοργιστικό στην όλη υπόθεση ειναι η στάση του άντρα σου ο οποίος δε σέβεται το σώμα σου και προσπαθεί να σε φέρει προ τετελεσμενου γεγονοτος.Αυτο είναι απαράδεκτο και για μένα θα ήταν αιτία χωρισμού.Κανε μια σοβαρή συζήτηση μαζί του και ανάλογως πραττεις
Δε νομίζω ότι κατά βάθος δε το θέλεις. Απλά αγχώνεσαι από το οικονομικό και σταματάς μια φυσιολογική εξέλιξη. Κάνε αυτό που ορίζει η φύση και ζήσε τη ζωή όπως έρχεται. Σκέψου ότι οικονομικά ήσουν - ήσασταν καλύτερα. Σκέψου πως με τις ίδιες συνθήκες θα μπορούσε να είσαστε καλύτερα αργότερα. Δεν είναι αιτία τσακωμού αυτό. Είναι πηγή διαλόγου και συγκροτημένων σκέψεων και κινήσεων. Φαντάσου να χωρίσεις, να φτιάξουν και τα οικονομικά στο ενδιάμεσο και να μετανιώσεις πικρά για ένα παιδί που δεν έγινε. Επικοινωνία βλέπω υπάρχει αφού υπάρχει διαφωνία και αντιπαράθεση, αγάπη υπάρχει … ας υπάρχει και παιδί με αγάπη και επικοινωνία. Ίσως ο σύζυγος σου να είναι πιο νηφάλιος στη προκειμένη περίπτωση. Στηρίξου στην γνώμη του και στηριχτείτε μαζί. Κι αν νομίζεις ότι η αγάπη δεν αρκεί θα σου πω … δοκίμασε το και στο τέλος θα το δεις.
Η απόκτηση ενός παιδιού είναι πολυ προσωπικό θέμα. Ο άντρας σου το θελει ενω εσυ όχι.Απο τη στιγμή που διαφωνείτε σε κάτι τόσο σημαντικό δεν βρίσκω άλλη λύση από τον χωρισμό.Με το να κάνει ο ένας από τους δυο πίσω,δεν ξερω κατά πόσο μπορείτε να συνεχίσετε ευτυχισμένοι.