«Βγήκαν από τα ρούχα τους» κατά του Πούτιν στη Γερμανία

«Βγήκαν από τα ρούχα τους» κατά του Πούτιν στη Γερμανία Facebook Twitter
11

Ο Πούτιν και η Μέρκελ επισκέπτονταν την Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας του Ανόβερου, και συγκεκριμένα βρίσκονταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυμνόστηθες γυναίκες όρμησαν πάνω στην εξέδρα φωνάζοντας « F*** dictator!» ( Γ*μ*στ* τον δικτάτορα!).

Τις σχετικές εικόνες μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Εικάζεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, πως οι διαδηλώτριες ανήκαν στην οργάνωσης FEMEN, που έχει και στο παρελθόν οργανώσει πορείες και διαδηλώσεις κατά της καταπάτησης των πολιτικών δικαιωμάτων στη Ρωσία και της σύλληψης και φυλάκισης του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot. Η αστυνομία κατάφερε τελικά να τις θέσει υπο έλεγχο.

Η Μόσχα ζήτησε από το Βερολίνο την απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη την διαμαρτυρίας κατά του Προέδρου Πούτιν, σύμφωνα με Τα Νέα. Στα πλαίσια της συνάντησης τους χθες Κυριακή, η Μέρκελ ζήτησε από τον Πούτιν να δώσει «μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας», υπαινισσόμενη τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δε συγκρίνεται το "καθεστώς Πούτιν" με την Ευρώπη. Εδώ μας έχουν αρκετά λάσκα. Φυσικά δε βασιλεύει στην Ευρώπη η Δημοκρατία, αλλά η Ευρώπη είναι πολύ πιο φιλελεύθερη από τη Ρωσία.