Το Facebook αποσύρει τη «γυμνή Μέρκελ»

Το Facebook αποσύρει τη «γυμνή Μέρκελ» Facebook Twitter
8

Εδώ και καιρό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που δείχνει την καγκελάριο ολόγυμνη, παρέα με δυο φίλες της που είναι επίσης γυμνές. Την επίμαχη φωτογραφία ανέβασε αρχικά στο Facebook το μουσικό συγκρότημα Kraftfuttermischwerk με το σχόλιο: «η καγκελάριος γυμνή. Ποιος θα το φανταζόταν!».

Όσοι χρήστες φιλοξένησαν στις σελίδες του προφίλ τους την αμφιλεγόμενη φωτογραφία, θα την δουν να εξαφανίζεται. Οι υπεύθυνοι του Facebook αποφάσισαν να την διαγράψουν, όχι για να προστατέψουν την καγκελάριο, αλλά γιατί θεωρείται πορνογραφικό υλικό, αφού δείχνει ακέραια τα γεννητικά όργανα και το στήθος της. Τέτοιου είδους περιεχόμενο απαγορεύεται ρητά από τους κανόνες λειτουργίας του δικτύου. Εκτός από τη διαγραφή της φωτογραφίας, το Facebook ενδέχεται να σβήνει και τους λογαριασμούς των χρηστών που την ανέβασαν καθώς παραβιάζουν κι αυτοί με τη σειρά τους τους όρους λειτουργίας του, όπως αναφέρει το Έθνος.

Δεν είναι σίγουρο αν η φωτογραφία είναι αυθεντική ή αν πρόκειται για φωτο-μονταζ. Το Facebook δεν έχει δημοσιεύσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το θέμα καθώς δεν υπάρχει κάποια έκτακτη απόφαση, απλά η ομάδα του Facebook ακολουθεί τους κανόνες λειτουργίας του σάιτ. 

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Το Facebook θέλει να μας πει τώρα ότι το πήρε ο πόνος να τηρήσει τη νομοθεσία... και γιατί δε διαγράφονται αυτόματα και άλλες αντίστοιχες φωτογραφίες ή και προφίλ, παρά σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται report? Από κάτι τέτοια, γίνονται αντιληπτοί οι γνωστοί "δάκτυλοι"...
> Δεν είναι σίγουρο αν η φωτογραφία είναι αυθεντική ή αν πρόκειται για φωτο-μονταζ.Η φωτογραφία είχε δημοσιευθεί απ' το 2009 μαζί με άλλες φωτογραφίες γυμνιστών και γυμνιστριών: [Nudist Photos of the Day 11/27/09](http://bit.ly/14xmvA1). Τα artifacts δείχνουν ότι έχει σκαναριστεί από περιοδικό.Ο γυμνισμός (FKK = Freikörperkultur) ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ανατολική Γερμανία