Ο Χατζηνικολάου και η τακτική του "καλού" και του "κακού" μπάτσου

Facebook Twitter
32

Κι άλλες φορές ο Γιώργος Τράγκας έφτασε κοντά στην έξοδο του REAL Fm. Όταν, αν θυμάμαι καλά, ο σταθμός έφαγε μεγάλο πρόστιμο εξαιτίας του, όταν αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν στη Λίστα Λαγκάρντ - όλο φώναζε "φεύγω, σταματάω τη δημοσιογραφία". Κι όλο έλεγες "οκ, αυτοί απ' τον REAL θα τον διώξουν, δεν πάει άλλο".

Κι όμως παρέμεινε - και παραμένει. Τα λεφτά είναι πολλά, ενώ οι αφελείς -πολλοί μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρω προσωπικά μερικούς- που τον πιστεύουν και χαίρονται όταν τα χώνει, είναι ακόμα περισσότεροι.

Τον ακούν και τον βλέπουν κι όσοι τον μισούν. Κι όσοι ξέρουν ότι το θέατρο που παίζει -οι υποκριτικές φωνές και οι λαϊκίστικες κορώνες του- είναι κάλπικο. Κι έτσι πουλάει. 

Απογοητεύομαι όμως με τον Χατζηνικολάου. Σήμερα τον υπερασπίστηκε σχετικά με τα αιχμηρά (και απολύτως δικαιολογημένα σχόλια της Ελληνοφρένειας) και κρατάει τον υπερπολυθεσίτη στο σταθμό του, για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. 

Η τακτική του Χατζηνικολάου είναι 'μια στο καρφί και μια στο πέταλο' - για να θυμηθούμε μ' αυτήν την φράση, καθόλου τυχαία, τον Νίκο Κακαουνάκη. Απ' τη μια μαλώνει τον Τράγκα κι απ' την πίσω πόρτα τον βοηθάει.

Ο tktk συνόψισε εύστοχα το θέμα:

<<Ο Χατζηνικολαου ακολουθει την τακτικη "ο καλος και ο κακος μπατσος"... Κανει τον θιγμενο για να κρατησει το δημοκρατικο κοινο, αλλά παραλληλα κραταει και τον Τραγκα για να πλησιασει και τους χουντικους...>>

Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Κρίμα.

32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Μεταξύ Τράγκα και Ελληνοφρένειας δε βλέπω καμιά διαφορά εκτός του χρώματος των φασιστικών παρωπίδων που φοράνε.Ο Χατζηνικολάου σαν καλός μάνατζερ χετζάρει ακροδεξιά και ακροαριστερή ακροαματικότητα
Δημοσιογράφος στον Χνικολάου ή τον Αλαφούζο πάντως δεν υπήρξα! Για ποιο λόγο ακριβώς είπαμε πως δεν πάνε στον 901; Άσε που δεν είμαι εγώ ο επαγγελματίας αντικαπιταλιστής/αντιφασίστας!
Από ότι βλέπω τα έχεις εσύ! Άξιο μέλος της πιτσιρίκιας/καλογεροπούλιας σχολής! Μπορεί βέβαια να σε βολέψει ο αδέκαστος δησιογράφος σε καμία επιχείριση του Κοντομηνά ή Ζωίτσα (κόρη του πρώην πρόεδρα της Πανάθας) στα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη.
Για να απογοητευτεί κάποιος από τον Χατζηνικολάου σημαίνει ότι στο παρελθόν τον εκτιμούσε. Ψάχνω να βρω λόγους για να εκτιμήσει κάποιος τον δημοσιογράφο Ν.Χατζηνικολάου και δεν βρίσκω.Τι εκτίμηση μπορώ να έχω σε έναν τηλεστάρ, που σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις έκανε μεγαλύτερες ερωτήσεις-τοποθετήσεις από τις απαντήσεις που επέτρεπε (αν επέτρεπε) να δώσει ο καλεσμένος, αν δεν του άρεσε η απάντηση αγρίευε και "μάλωνε" τον συνομιλητή του, κουνούσε το δάχτυλο, γούρλωνε τα μάτια και γενικότερα αντί να ενημερώνει και να ακούει, προτιμούσε να κάνει μαθήματα και να πολυλογεί ο ίδιος ο αδέκαστος συνεργάτης των Κουρήδων.Η εφημερίδα του και ο ραδιοσταθμός του είναι φωλιά λαϊκιστών και δημαγωγών (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).
Δεν νομίζω ότι απογοήτευσε ο Χατζηνικολάου, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι. Πραγματικά πιστεύω, ότι είναι από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που έχουν τιμήσει το επάγγελμα τους τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σαν εργοδότης-εκεί που πάντα φανερώνεται ο καθένας τι άνθρωπος είναι- έχει δώσει θετικά δείγματα π.χ. Λέει ότι διαφωνεί με τις απεργίες στο σταθμό του, αλλά αναγνωρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν αντιδρά σε αυτές.Πιστεύω λοιπόν ότι ο Χατζηνικολάου έχει τουλάχιστον μια αξιοπρεπή παρουσία στο χώρο, καλή εφημερίδα (σχεδόν μόνος πολέμησε τον Άκη), καλό ραδιόφωνο (μιλάνε σε αυτό από πρώην πρασινοφρουροί μέχρι ΚΚΕ) και μην ξεχνάμε τις ενδιαφέρουσες εκπομπές στο webTV του.Αν έχει κάνει 2 φάουλ, είναι τα εξής: Πρώτων, συνεργάστηκε με Κουρή. Πολύς κόσμος στην πιάτσα έλεγε, τι δουλειά έχει ο καθαρός Χατζηνικολάου με τον Κουρή του Αυριανισμού , που είναι πάντα θέμα χρόνου να καταλήξει φυλακή ;Δεύτερον, έχει υπερβολικό σεβασμό σε παλιές καραβάνες του δημοσιογραφικού χώρου. Έτσι, πάνω στην καλοπροαίρετη διάθεση του να ‘μάθει’ και να συνεργαστεί με αυτούς, φορτώνεται και ο ίδιος λίγο από τα παλιά τους αμαρτήματα και τις κακές παρέες τους. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πλέον, μετά από τόσα χρόνια καριέρας, δεν έχει κανένα λόγο να είναι υπό την καθοδήγηση κανενός Κουρή, Τράγκα, Πασαλάρη, Φυντανίδη και λοιπών πατέρων της δημοσιογραφίας που η δράση τους, τα συμφέροντα και οι φιλίες τους δεν είναι και οι πιο κρυστάλλινες και άσπιλες που υπάρχουν. Πρέπει να ξεφύγει και να υποστηρίξει νέα άτομα, καθαρά, να προωθήσει την νέα γενιά δημοσιογράφων που θα βγάλει από πάνω την ρετσινιά του γνωστού συνθήματος για το ‘λειτούργημα’ τους.Μπράβο του πάντως, που έχει φτιάξει ένα σταθμό που χωράει τόσες πολλές αντιφατικές προσωπικότητες. Αν απαλλαγεί και από τις κακές επιρροές, θα είναι ακόμα καλύτερα για αυτόν.
Θυμίσου τι έλεγε ο Χατζηνικολάου για τον Κουρή (όταν ήταν στον Αλφα του Κοντομηνά και υπήρχε τότε η περίφημη κόντρα) και μετά τι έλεγε αφού πήγε στον Κουρή.[Υ.Γ. Κι ο Κώστας "Woodward & Bernstein" Βαξεβάνης επί Κοντομηνά στον Αλφα...]
"Κι ο Κώστας "Woodward & Bernstein" Βαξεβάνης επί Κοντομηνά στον Αλφα..."Από ότι άκουσα ο αδέκαστος βραβευμένος στρατευμένος δημοσιογράφος αφαίρεσε το όνομα του τελευταίου από την γνωστή λίστα. Να έχει καμία σχέση με την πρώην επαγγελματική τους σχέση;
Δεν τα διάβασα. Έριξα μια ματιά στη λίστα από την οποία ο Αδέκαστος είχε αφαιρέσει το όνομα του Κοντομηνά (για την ακρίβεια μετέτρεψε ατομικό τραπεζικό λογαριασμό σε εταιρικό με τον ΓΔ της εταιρείας να μην συμπίπτει με το πρόσωπο του πρώτου). Τέλος όταν δεν μας συμφέρει ονομάζουμε τους άλλους Γκέμπελς. Όταν μας συμφέρει μιλάμε για αδέκαστους μας εκάναν του δούμε το φως της αλήθειας! Είστε εντελώς γραφικοί!
Νομίζω οτι απόψεις ως οι προηγούμενες ανήκουν σε άτομα που αρνούνται να συναντηθουν με τον εαυτό τους και ως εκ τούτου υιοθετούν το εύκολο και το έτοιμο. Πράγμα που δικαιολογεί τη σημερινή μας κατάσταση.
Όταν έκλεισε το Alter, είχα σκεφτεί πως αν σταματούσε και το πρωινό του Αντ1, υπήρχε μια ελπίδα για την ελληνική τηλεόραση. Αντ'αυτού το Alter μετακόμισε στο Σκάι, στο μέχρι πρότινος προνομιακό βήμα του Στέφανου Μάνου και της Μιράντας Ξαφά. Κάποιος δηλαδή μας κάνει πλάκα! Για τον Χατζηνικολάου τι να πεις; Τα ποντικάκια πηδάνε στη νέα βάρκα.
Κι'εγω απογοητευτηκα απ'το Χατζηνικολαου. Δεν περιμενα απο καποιον τοσο ανιδιοτελη, αντικειμενικο και ηθικο που εκανε πετρα την καρδια του και υπερασπιστηκε μετα μανιας την παρεξηγημενη αλλα κατα βαθος ευγενη και τιμια φαρα των Κουρηδων να κανει κατι τετοιο. Ειμαι πραγματικα σε σοκ!
O Χατζηνικολαου ειναι οτι το πιο υπερκετιμημενο υπο-προιον της ελληνικης δημοσιογραφιας. Με εναν οντως εντεχνο τροπο καταφερε να θεωρειται αντικειμενικος και εγκριτος. Και για τον λογο αυτο ειναι πιο επικινδυνος απο τον Τραγκα.
Προσυπογράφω. Η Ελληνοφρένεια και λίγα είπε, όπως αναφέρεις, αλλά τώρα που παίζεται live η εκπομπή τους απολογούνται!Ευτυχώς, υπάρχει και το ίντερνετ για να τους ακούμε: (ellinofreneia.net). Κ. Χατζηνικολάου δεν μπορείτε να τους έχετε όλους ευχαριστημένους~
Απ' τη μία μιλούσαν για τη σαπίλα και την επανάσταση που κάνουν οι ίδιοι και τα είπαν καλά, αλλά απ' την άλλη... "Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον Τράγκα" "Δεν είναι τίποτα προσωπικό", "Δεν τον είπαμε Πνεύμα της Βαϊμάρης", "Απλώς έτυχε να παίξει μετά απ' τα λόγια μας ένα κλιπάκι για τον φασισμό και το ναζισμό", "Ίσως δεν το διατυπώσαμε καλά κι εμείς"...
Άρη θα συμφωνήσω μαζί σου εδώ. Στη ανέξοδη επανάσταση είμαστε όλοι μάγκες. Όταν όμως κλιθούμε να χάσουμε κάτι για τις υποτιθέμενες αρχές μας (αυτό αφορά ειδικά αυτούς που έχουν στήσει εμπόριο πάνω στις πολυδιαφημιζόμενες αρχές τους!) κατεβάζουμε το κεφάλι βρίσκοντας δικαιολογίες και θυμίζουμε τελικά τις βρεγμένες τις γάτες
Γιατί η Ελληνοφρένεια καλύτερή είναι;Έφυγε από τον Skai και πήγε στον Real για τα λεφτά.Όλοι για τα λεφτά δουλεύουμε. Υ.Γ. Μέχρι και στον Λαζόπουλο πήγαν ως καλεσμένοι. Τι θα περίμενε κανείς από δαύτους...;
Εσύ που ξέρεις τι λεφτά παίρνουν Ο Καλαμούκης και ο Αποστόλης?Εφοριακός είσαι?Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι παίρνουν λιγότερα στον real.Και στο Λαζόπουλο πάνε και αξιοπρεπείς καλεσμένοι.Αυτά που λες είναι βλαχογενικεύσεις και τσουβαλιάσματα κατινίστικα.Άντε να βγάλεις κανα φράγκο τώρα.
Αταξινόμητος Μη διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου και μη συζητάμε τα αυτονόητα. Φράγκα χρειαζόμαστε όλοι για να ζήσουμε εφόσον έτσι λειτουργεί το πράγμα.Και εγώ έχω αλλάξει εργασιακό περιβάλλον στο παρελθόν, επειδή ήταν χάλια και πήγα αλλού με λιγότερες αποδοχές.