ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.12.2018 | 23:22

Παιδί

Ένας αντρας στα 55 του πιστεύετε θα μπορούσε να γίνει γονιός? Ναι μεν δεν έχει την ενέργεια που έχει ένας 30αρης αλλά έχει περισσότερη υπομονή, ωριμότητα και είναι πιο δοτικός. Και προφανώς δεν θα το μεγαλώσει μόνος του ώστε να πέσουν όλα τα βάρη πάνω του. Θα ήθελα πολύ να κάνουμε ένα παιδί όμως εκείνος είναι διστακτικός λόγω της ηλικίας του. Εγώ είμαι αρκετά νεότερη και θα ήθελα πολύ ένα παιδί. Κ εκείνος θέλει αλλά διστάζει. Ποια είναι η γνώμη σας?
6
 
 
 
 
σχόλια
Αν είναι δραστήριος και υγιής μπορεί. Το χάσμα με το παιδί είναι σίγουρο. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο χαρακτήρας του πατέρα ώστε το επικοινωνιακό χάσμα με το παιδί να είναι μικρότερο.Αυτο είναι κάτι που θα φανεί αργότερα.Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όπως τα θέλουμε τη στιγμή που τα θέλουμε.
Μην αυταπατασθε! Τα παντα εχουν την ηλικια τους. Η ωριμοτητα του εχει να κανε με αποφασεις ζωης κ οχι με ξενυχτια για νανουρισμα. Το οτι δισταζει θα επρεπε να σας εχει αποτρεψει ηδη,γιατι ειναι ένδειξη του μελλοντος. Μη φερθειτε εγωιστικα πιεζοντας τον,γιατι θα δυστυχησετε αμφοτεροι κ θα δυστηχησει κ το παιδί. Προχωρηστε με καποιον ηλικιακα πιο διαθεσιμο.
Δεν τον αδικω. Εμάς μας έκατσε από απροσεξία το τέταρτο παιδί, τώρα που εγώ είμαι 41 κι ο άντρας μου 50. Αντοχές έχουμε, αλλά όσο σκέφτομαι την τεράστια διαφορά ηλικίας, μου έρχεται σκοτοδίνη.
Ορθώς διστάζει. Και η ηλικία του πατέρα παίζει ρόλο στο υγιές αποτέλεσμα του παιδιού (ας πούμε, αυξάνεται ο κίνδυνος αυτισμού όσο μεγαλώνει η ηλικία του πατέρα καθώς και κάποιες άλλες μεταλλάξεις γονιδιακές), καθώς επίσης και η δυσαναλογία των ηλικιών παιδιού-γονιού δημιουργεί ένα κάποιο χάσμα (τουλάχιστον οπτικό στους τρίτους παρατηρητές, βέβαια αυτό εξαρτάται και από το πόσο νεάζει ο γονιός, υπάρχουν 55άρηδες που βάζουν κάτω 35άρηδες).Επίσης πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι θα αναλάβεις το βάρος της ανατροφής σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Σε 5 χρόνια θα τον πονάει η μέση του όταν το σηκώνει αγκαλιλα, σε 10 χρόνια που το παιδί θα έχει ανάγκες να το πηγαινοφέρνετε εδώ εκεί σε δραστηριότητες θα νιώθει κούραση με την καθημερινή ρουτίνα. Τέλος πάντων όμως να μην σε αποθαρρύνω. Μπορεί να σας πάνε κι όλα τέλεια, επομένως είναι μια απόφαση που θα πάρετε μαζί. Μην παραβλέπεις πάντως τις δικές του επιθυμίες γιατί ενδέχεται να σου γυρίσει μπούμπερανγκ. Το παιδί είναι 90% ευθύνη κι άγχος και 10% χαρές. Μπορεί πλέον σε αυτή τη φάση (κι αν ήδη έχει κάποιο παιδί από προηγούμενο γάμο/σχέση) να θεωρεί ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος. Άκου τον προσεκτικά τι θα σου πει και προσπάθησε να μπεις στα παπούτσια του. Αν εσύ θες οπωσδήποτε ένα παιδί, επειδή το θες εσύ, όχι επειδή είθισται να κάνουν οι γυναίκες μέχρι κάποια ηλικία ένα παιδί, τότε σκέψου τι άλλα περιθώρια υπάρχουν. Στα λέω ούσα κοντά στα 50 με μικρά παιδιά, με τελευταία (πλήρως επιθυμητή) εγκυμοσύνη στα 41.
Μάλλον δε σκεφτεται το να κάνει το παιδί αλλά το μέλλον. Έχω αρκετούς γνωστούς που έκαναν παιδιά μετά τα 40 ...ναι υπάρχει όρεξη κ αγάπη αλλα η ενέργεια που εχεις στα 25-35 είναι σαφως μειωμένη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ