ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.12.2018 | 22:07

Εθισμός

Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθεια όσων το επιθυμούν.Ειμαι εθισμένη στο φαγητό. Έχω πάει και σε ψυχολόγο και σε ψυχίατρο για χρόνια, ένα διάστημα εύλογο έπαιρνα και χάπια, όμως δε βοηθήθηκα. Περα από το αισθητικό κομμάτι που έχω παχύνει πολύ αλλά ευτυχώς με σώζει το προσωπο, με ενοχλεί κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.Ο,τι και αν κανω, όπου και αν είμαι, σκέφτομαι το φαγητο. Σπάνια κάνω κάτι και δεν το σκέφτομαι.Ειναι σαν μικρόβιο στον εγκέφαλό μου.Νιωθω κουρασμένη και απογοητευμένη από τον εαυτό μου. Όλα γυρίζουν γύρω από αυτό. Τίποτα άλλο δε με ευχαριστεί τόσο και ακόμη και όταν κάνω κάτι και περνώ τέλεια πάλι το μυαλό μου είναι εκεί. Ιδανικά θα ήθελα να γίνω vegan, να βάζω ότι πιο αγνό στο σώμα μου και κανένα παραγωγο από ζώο, όμως για αρχή θα μου αρκούσε να μπορώ να ζω χωρίς το μυαλό μου να είναι διαρκώς εκεί.Αν κάποιος έχει σχετική εμπειρία, αν ξέρετε κάτι που να μπορεί να με βοηθήσει ... Ξαναλέω πως σε ψυχίατρο πήγαινα 7 χρόνια τα 4 εκ των οποίων με λήψη αγωγής. Όμως δε βοήθημα. Δεν ξέρω, τελικά το μυαλό είναι πολύ δύσκολος αντιπαλος.
4
 
 
 
 
σχόλια
Εθισμός?Μμμ...Κάτι πρέπει να σου λείπει και το αναπληρώνεις με αυτόν τον τρόπο.Ετσι πιστεύω.Μηπως πρεπει να βρεις τι μπορεί να είναι αυτό και να προσπαθήσεις να το κυνηγήσεις? Επίσης,θα μπορούσες να αλλάξεις ψυχιατρο-ψυχολογο,για να πάρεις διαφορετικές γνώμες αφού δεν δούλεψε με τους συγκεκριμένους.
Έχω περάσει φάση που απλά λιγουρευομουν συνεχώς. Είχα να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης και το κίνητρο μου ήταν ο χώρος της δουλειάς μου. Ήθελα να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης για να ειμαι όμορφη και να μην χαίρονται από μέσα τους ότι έγινα γουρουνιτσα και για να μπω στο μάτι της πεθεράς μου που ταυτιζόταν μαζί μου ως χοντρούλα και πίστευε από μέσα της ότι θα ήμουν και εγώ χοντρούλα ως μάνα πλέον και πέρα. Ναι αυτός ο ευτελής λόγος. Το πάλεψα πάρα πολύ. Πολλά ροφήματα για να μην πειναω συνέχεια, κρεας, λαχανικα (πολλα για να μην πειναω), φρουτα, ελάχιστο ψωμί και μακαρόνια. Μου πήρε 1 χρόνο. Έχασα μέχρι και 23 κιλά (έγινα και πιο αδύνατη από πριν). Το κίνητρο λοιπόν βοηθάει πολύ, ακόμα και αν αυτό το κίνητρο είναι "γυναικουλιστικο" ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το κάθε κίνητρο. Για κάθε κιλό που θα χάνεις θα χαίρεσαι. Ακόμα και αυτή η χαρά και ότι θα σε βλέπουν οι φίλοι σου και θα σου λένε πόσο αδυνατισες, θα σου δίνει ικανοποίηση. Μην το βάζεις κάτω πάντως. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια ευκαιρία να προσπαθήσουμε και ας έχουμε αποτύχει 1000 φορές.
Χρειάζεσαι κίνητρο, για άλλους είναι ένας έρωτας, για άλλους τα παιδιά τους, για άλλους ένα πρόβλημα υγείας, για άλλους ένας στόχος...Εμένα αυτό που με είχε βοηθήσει ήταν να είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο σπίτι (όταν είμαι σπίτι και βαριέμαι, όλο τι θα φάω σκέφτομαι), σε δραστηριότητες, με φίλους, κτλ.
Δες τα παρακάτω βίντεο.. ΝτοκιμαντερWhat the health?Και fed up..Ένας φίλος μου έχει χάσει αρκετά κιλά (όχι επειδή είδε τα βίντεο).. Αλλά επειδή είχε κίνητρο να μην αφήσει ορφανή την κόρη του.Και τα περισσότερα προβλήματα του εξαφανίστηκαν, όπως και κάποια χάπια τα σταμάτησε.Και επίσης ο γιατρός του, του είχε πει και κάτι που δεν το είχε συνειδητοποιήσει.-Όταν θα χάσεις κιλά, θα αγαπήσεις αυτό που θα βλέπεις στον καθρέπτη. (γιατί δυστυχώς από μικρός ο φίλος μου είχε απλά συνηθίσει αυτό που έβλεπε).. Ελπίζω να βοήθησα! Καλές γιορτές:)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ