ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.1.2019 | 16:02

Ακύρωση συμβολαίου σπιτιού

Καλησπέρα, εχω 4 μήνες που εχω νοικιάσει μια διπλοκατοικια ενω οταν ειχαμε έρθει το σπιτι ήταν μια χαρά μας έχουνε δημιουργηθεί πολλα προβλήματα δηλαδη το σπιτι έχει παρα πολυ υγρασια και σχεδόν σε όλα τα δωμάτια εχει πέσει η μπογιά απο το ταβάνι και στο υπνοδωμάτιο έχουν δημιουργηθεί μαύρες τρύπες στο ταβάνι απο την υγρασία, πριν το νοικιάσουμε μας είχαν πει πως το νερό δεν έρχεται με πολύ πίεση αλλα δεν ειναι κατι και ότι θα το φτιάξουν εμείς το νοικιασαμε το σπιτι και όταν ήρθε μάστορας ειπε οτι έχει κάποιο πρόβλημα και επειδή θα ήταν πολύ υψηλό το κόστος να φτιάξουν τα υδραυλικά εμεις παίρνουμε νερό από τον κήπο το οποίο δε μπορούμε να πιούμε και πολλές φορές μυρίζει πολυ ασχημα. Στα σκαλιά του σπιτιού υπάρχει μια τρύπα που απο εκεί μας μπαινουν ποντίκια μεσα στο σπίτι και ένα πολυ μεγαλο προβλημα ειναι οι γείτονες που έχουμε απο κάτω, ο ένας ειναι τοξικομανής και ο άλλος είναι τρελός τσακώνονται συνεχεια και κάνουν σκηνές στην αυλή βγαίνουν φωνάζουν έρχονται μου φωνάζουν και μενα γενικα ειναι τρελοκομείο.. Όταν νοικιασαμε το σπιτι μας ενημέρωσαν ότι οι άνθρωποι είναι γκει κατι που κατά την άποψή μου δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν αλλα δεν μας είπαν ότι έχουν προβλήματα.. Εχουμε κανει διετές συμβόλαιο και είχανε γράψει πως αμα το ακυρώσουμε πρεπει να πληρώσουμε το βάψιμο του σπιτιού.. Εμεις θελουμε να φύγουμε αλλα φυσικά και δε θέλουμε να το βαψουμε γιατι αμα δεν υπήρχαν τόσα προβλήματα θα μέναμε.. Το ερώτημα είναι αμα φύγουμε ημαστε αναγκασμένοι να το βαψουμε και αμα αρνηθούμε τοτε μπορούν να μη μας δώσουν την προκαταβολή που τους δώσαμε στην αρχη; Δικηγόρο δυστυχώς δεν εχω δυνατότητα να ρωτήσω.
5
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπόν, με δύο λόγια: το ποιοι μένουν από κάτω, δεν επηρεάζει το συμβόλαιό σας. Το αν υπάρχει υγρασία ή μπαίνουν ποντίκια, σας δίνει δικαιώματα να ζητήσετε μείωση του μισθώματος ή ακόμη και μη καταβολή του, εκτός εάν γνωρίζατε το πραγματικό ελάττωμα και παρά ταύτα το παραλάβατε ανεπιφύλακτα. Όπως τα γράφεις, κάτι σας είχε πει, κάτι γνωρίζατε, είναι εύκολο ίσως να επικαλεσθεί ''ανεπιφύλακτη παραλαβή'' από την πλευρά σας. Επίσης, εάν θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει ευθύνη του εκμισθωτή, δεν έχετε και δικαίωμα νομιμης καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης, εκτός αν συντρέξει περίπτωση ''κινδύνου υγείας'' του μισθωτή (μια που αναφέρεις για ποντίκια κλπ κλπ κλπ) οπότε μπορείτε να καταγγείλετε νομίμως τη σύμβαση μίσθωσης. Το να συμφωνήσετε βαφή του σπιτιού πριν φύγετε δεν απαγορεύεται και μία τέτοια ρήτρα σε μισθωτήριο κρίνεται νόμιμη στα πλαίσια της ελευθερίας των συμβάσεων.
Αν είναι μόνο το βάψιμο βάψτε το και φύγετε το συντομότερο. Η μούχλα και τα ποντίκια είναι μεγάλος κίνδυνος για την υγεία σας, δεν θα ευχαριστιέστε τίποτα στο σπίτι και οι γείτονες δεν θα σας αφήνουν σε ησυχία. Βάψτε το και σπάστε το συμβόλαιο. Αν σας ζητήσει τα ενοίκια του συμβολαίου προσλάβετε δικηγόρο.
Το σπάσιμο συμβολαίου μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις όπου ο σπιτονοικοκύρης απέκρυψε πληροφορίες για την κατάσταση του σπιτιού ή δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες για την διόρθωση της κατάστασης που δημιουργήθηκε . Με ένα καλό δικηγόρο μπορείς να το κάνεις
Τα λεφτά της εγγύησης δεν καλύπτουν το βάψιμο; Λίγο ξύσιμο στους τοίχους σε κάποια σημεία και ένα υποτυπώδες άσπρο βάψιμο χρειάζεται που μπορείτε και μόνοι σας να κάνετε. Για την υγρασία άλλωστε δεν ευθύνεστε εσείς και σε τέσσερις μήνες δε νομίζω να λερώσατε τόσο τους τοίχους. Ξέρω περίπτωση πάντως που ο ιδιοκτήτης ήταν αλεπού και βρήκε ένα παραθυράκι με το δικηγόρο του και τα παιδιά αναγκάστηκαν να πληρώσουν ενοίκια μέχρι την ημερομηνία λήξεως του συμβολαίου χωρίς καν να μένουν μέσα. Όποτε να είστε προσεκτικοί και διπλωμάτες όταν μιλήσετε με τους ιδιοκτήτες.