Die Welt: «Η Αθηνά Ωνάση είναι απογοητευμένη από την Ελλάδα»

Die Welt: «Η Αθηνά Ωνάση είναι απογοητευμένη από την Ελλάδα» Facebook Twitter
7

Η πιθανότητα πώλησης του Σκορπιού από την Αθηνά Ωνάση σε ρώσο μεγιστάνα που ξεκίνησε από δημοσίευμα του Βηματοδότη και «εμπλουτίστηκε» μετά, έφτασε ως τη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Οι Γερμανοί, γράφουν για την πληροφορία και κάνουν ρεπορτάζ μάλιστα για να την επιβεβαιώσουν, αφιερώνοντας αρκετό διαδικτυακό χώρο στην ηλεκτρονική τους έκδοση.

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι η Αθηνά Ωνάση είχε προσλάβει πριν 8 χρόνια έναν εμπειρογνώμονα που υπολόγισε την αξία του νησιού στα 100 εκ. ευρώ. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ακούσει κάτι για πώληση.

Ο Αλέξης Μανθεάκης, εκπρόσωπος της οικογένειας ως το 2002 δεν μπορεί να το φανταστεί, αλλά εκτιμά ότι, αν ισχύει θα έχει να κάνει με καθαρά οικονομικά κριτήρια, αφού το ετήσιο κόστος συντήρησης του Σκορπιού είναι 1 εκ. ευρώ.

Όμως υπάρχει και το άρθρο 9 της διαθήκης που απαγορεύει την πώληση του Σκορπιού σε ξένους. «Υπάρχουν δικηγόροι που βρίσκουν κενά», λέει ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, βιογράφος του Ωνάση. Ο στενός φίλος της οικογένειας Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, πάλι, ισχυρίζεται ότι κάτι έχει ακούσει για πώληση του Σκορπιού. Το άρθρο 9 μπορεί να παρακαμφθεί με την ενοικίαση για 99 χρόνια.

«Και δεν είναι ανάγκη να είναι Ρώσος μεγιστάνας, μπορεί να είναι και Άραβες» αναφέρει η εφημερίδα, αλλά «οι Έλληνες ποτέ δεν θα συγχωρούσαν την Αθήνα, αν ένας μιναρές υψωνόταν δίπλα στον τάφο του παππού της».  

Οι πληροφορίες της Die Welt αναφέρουν, ότι η Αθηνά είναι απογοητευμένη από την Ελλάδα γιατί πιστεύει πως την περιφρόνησε. Η αναφορά γίνεται για την υπόθεση της άρνησης να συμμετάσχουν η Αθηνά και ο βραζιλιάνος σύζυγός της στην ελληνική Ολυμπιακή ομάδα ιππασίας.

Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, μιλά για το 2011. "Από τότε, θεώρησε ότι προσβλήθηκαν, τόσο αυτή, όσο και ο σύζυγος της", λέει ο βιογράφος του Ωνάση. "Ένας πολύ συγκεκριμένος υπουργός απέρριψε τις αιτήσεις τους. Δεν θα αναφέρω το όνομά του, αλλά ήταν μια ακατανόητη απόφαση. Η Ελλάδα μόνο να κερδίσει θα μπορούσε, θα ήταν καλή δημοσιότητα."

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Η αίτηση συμμετοχής του βραζιλιάνου συζύγου στην ολυμπιακή ομάδα εκπροσώπησης της Ελλάδας ήταν από τους μεγαλύτερους παραλογισμούς που έχω ακούσει.Προφανώς αν είχε δοθεί μια έγκριση τότε, θα έπρεπε μετά να δίδεται σε κάθε αντίστοιχο αίτημα, ανεξάρτητα από το social status και την οικονομική κατάσταση του αιτούντος. Αλλιώς θα λέγαμε ξεκάθαρα σαν Ελλάδα "ντάξει, μόνο Έλληνες υπήκοοι, αλλά αν είσαι γνωστός και έχεις και φράγκα σε θέλουμε, θα παραβλέψουμε τους κανονισμούς και θα μεταχειριστούμε άνισα κάθε υπόθεση".Δεν μπορεί κανείς (πόσο μάλλον μια κακομαθημένη κληρονόμος που δεν έχει κάνει ούτε το 1/100 από όσα έκανε ο Ωνάσης) να έχει τέτοιες απαιτήσεις, τόσο από την Ελλάδα όσο και από κάθε κράτος.
Στο καλό και να μας γράφει! Προσβλήθηκε που δεν την πήραμε στην ομάδα αυτήν με τον φίλο της? Αυτοί που θα κοβόντουσαν πως λέτε να ένιωθαν? Από ότι φαίνεται στα σαλέ μας βλέπουν σαν Ουγκάντα (Σόρρυ Amama).
H Ελλάδα ολοκληρη την περιφρονησε ή ενας υπουργος τοτε?Νομιζω οτι η Ελλαδα της εχει δωσει πολυ μεγαλυτερη σημασία απ οτι της αξίζει! Σιγα το προσωπο μια απογονος του Ωνάση ειναι που δεν μπορει να φτασει τον παππου της ούτε στο νυχάκι του ποδιού του! Μη τρελαθουμε τελειως!Αυτη εχει γραμμενη τη καταγωγή της!!!
και η Αθηνα θεωρεί πως είναι δίκαιο σε όλους τους άλλους έλληνες αθλητές το να συμμετάσχει στην ελληνική ομάδα μονο και μονο επειδή έχει για παππου τον ωνάση?
Από τη στιγμή που η ίδια είναι πρωταθλήτρια στην ιππασία και στην Ελλάδα το άθλημα αυτό δεν είναι τόσο διαδεδομένο ώστε να υπάρχουν προκριματικοί κλπ, θα μπορούσαν να την στείλουν να συμμετάσχει στους αγώνες. Δεν θα ήταν τόσο κακό για την Ελλάδα να ακουστεί ότι η εγγονή του Ωνάση συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξ άλλου δε νομίζω να το έκανε ούτε για τα χρήματα ούτε για να μπει στη Γυμναστική Ακαδημία χωρίς εξετάσεις.