ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.1.2019 | 23:24

Δεν θέλω να κερνάω. Το θεωρώ σεξιστικό και υποτιμητικό.

Στο πρώτο ραντεβού ναι, να κεράσω, πολύ ευχαρίστως. Στο δεύτερο οκ, ακόμα γνωριζόμαστε οπότε γιατί όχι. Από εκεί και πέρα δεν βρίσκω κάποιο νόημα στα κεράσματα. Με έχεις δει, σε έχω δει. Για να βγαίνουμε ακόμα σημαίνει ότι με θες. Για να με θες σημαίνει ότι νιώθεις εμπιστοσύνη, ότι κάτι σε τραβάει σε εμένα. Από εδώ και πέρα θεωρούμαστε ζευγάρι, δύο άνθρωποι με συναισθήματα που ο ένας τραβάει τον άλλο. Για ποιο λόγο θα πρέπει ή να κερνάω ή να θεωρούμε "γύφτος" από εκεί και πέρα? Αν ένας άντρας που ζητάει από τη γυναίκα να πληρώσει τα δικά της θεωρείται "γύφτος" τότε πως πρέπει να θεωρηθεί μια γυναίκα που κάνει σκηνές γιατί ο άντρας δεν πλήρωσε τα δικά της?Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα τότε να πληρώσω και τις εξόδους μας και ότι άλλο μπορώ. Αν όχι τότε γιατί? Δεν με ενδιαφέρει πως σε μεγάλωσαν στο σπίτι σου και τι σου είπαν οι φίλες σου. Στη σχέση υπάρχουν συναισθήματα και όχι πορτοφόλια. Ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν άντρες που πατάνε πόδι αλλά και πολλές γυναίκες που από μόνες τους ξεκαθαρίζουν από νωρίς πως μετά από το πρώτο ραντεβού ο κάθε ένας θα πληρώνει τα δικά του. Όσο παράξενο και αν φαίνεται σε μερικούς, υπάρχουν πολλές γυναίκες με ανατροφή πραγματικής πριγκίπισσας, οι οποίες όταν είναι με έναν άντρα δεν έχουν ανάγκη κανένα κέρασμα. Αντιθέτως είναι ανέξαρτητες, δυναμικές και απαιτούν ισότητα σε όλα, όχι ισότητα αλά καρτ όπου της συμφέρει.Οι υπόλοιπες ζήστε τη μεγάλη ζωή σας στα νιάτα σας ως υποτιθέμενες πριγκίπισσες με τα κεράσματα και τα πορτοφόλια των δικών σας μέχρι να σας βαρεθούν και να σας "κεράσουν ράφι".Δεν το λέω απειλητικά ή ειρωνικά αλλά όταν εστιάζεις στο πορτοφόλι και σε σεξιστικές παραδόσεις αντί στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου εκεί καταλήγεις.
7
 
 
 
 
σχόλια
Φίλε μου είμαι κοπέλα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για την ακρίβεια είπες όλα αυτά που πίστευα και γω. Το θεωρώ ασχημο που θεωρειται must το ότι πρέπει ο άντρας να πληρώνει πάντα το πρώτο ραντεβού ειδικά αλλά και μετα. Έχει τύχει να βγω με ατομα που βγήκαμε καθαρά για να γνωριστούμε και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να πληρώσουν. Κάποιοι δεν άφηναν ούτε κουβέντα να κάνω και άλλοι έδειχναν να με καταλαβαίνουν που δεν ήθελα να πληρώσουν το ποτό μου αλλά στο τέλος πλήρωναν και για μένα. Οκ θεωρώ ότι αυτό εκτός από σεξιστικό για κάποιους είναι απλως νια ανοησία που δεν ξέρουν καν το λόγο που πρέπει να το κάνουν. Προς όλους τους άντρες που διαβάζουν σταματήστε να πληρώνετε ειδικά όταν η γυναίκα δείχνει ότι αυτό την ενοχλεί γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας ξενερώνεις και να μας προκαλείτε αρνητικά συναισθήματα για το άτομο σας.
Το κέρασμα είναι μια κίνηση ευγένειας.Ειτε απευθύνεται σε φίλους, είτε στην οικογένεια, είτε στη σχέση, είτε στο πρώτο ή τριακοστό τρίτο ραντεβού.Ασχετα με το στερεοτυπικο εμφυλο περίβλημα που αντιμετωπίζεται κατά κόρον, είναι μια κίνηση που δείχνει ευγένεια, είναι προαιρετική και δεν υπάρχουν άγραφοι κανόνες (πλεον τουλάχιστον) για κάτι που έγκειται εντελώς στη διάθεση και τη πρόθεση του καθενός.
Το πρόβλημα δεν είναι το κέρασμα ως αξία κεράσματος, ούτε σε ζητήματα ισότητας και ιστοριών για αγρίους. Κατ' εμέ, το πρόβλημα είναι η υποσυνείδητη ''ανταλλαγή' ως νοοτροπία πολλών': σου κάνω τη ''χάρη'' να βγω μαζί σου, εσύ ''οφείλεις'' να με κερνάς.
Η σεξιστική και υποτιμητική συμπεριφορά ενός άντρα δεν φαίνεται στο αν κερνάει μια γυναίκα. Αντιθέτως θεωρώ ότι είναι πιο ευγενικό να κερνάει ο άντρας. Τέλεια και παύλα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα δεν θα φανεί εκεί η ισότητα με το άλλο φύλλο. Το ότι οι γυναίκες είμαστε πλέον οικονομικά ανεξάρτητες δεν μας κάνει άντρες στην συμπεριφορά. Οπότε το κερασμα δεν έχει να κάνει με κανένα σεξισμό με καμία υποτιμητική συμπεριφορά. Μην σου πω ότι πιο σεξιστικό είναι να αφήνεις μια γυναίκα να πληρώνει. Επίσης το θεωρώ εγωιστικό. Το έχω πει και σε άλλο σχόλιο δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση του άλλου ούτε με τον αν μια γυναίκα κοιτάει το πορτοφόλι. Έχει να κάνει με τους τρόπους ενός άντρα δεν έχει καθόλου να κανει με τα λεφτά! Πριν πείτε ότι είναι απαρχαιωμένη αυτή η αντίληψη όπως είπα και πριν δεν φαίνεται εκεί η σεξιστική συμπεριφορά ενός άντρα και επίσης ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ας αφήσουμε τους λίγους καλούς τρόπους που μας έμειναν και την γοητεία που έχει το να σε κερνάει ένας άντρας σε ραντεβού και ας ασχοληθούμε με αλλα πιο σημαντικά θέματα , έχουμε αναγάγει σε εθνικό ζήτημα το κέρασμα και κάνουμε θέμα τώρα για 2-3 ευρώ.
Κοίτα, το κέρασμα στο πρώτο ραντεβού για εμένα τουλάχιστον δεν έχει καμία αξία. Δεν με ξέρεις, άρα γιατί να θες να σπαταλησεις χρήματα για μένα; Πιο μετά, όταν έχει χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης το κέρασμα είναι πολύ πιο καλοδεχούμενο μια στο τόσο και το χαίρονται και οι δύο πιο πολύ.
Θεέ μου πια. Χαλαρώστε λίγο, δεν θα γκρεμιστουν οι φεμινιστικοι αγώνες δεκαετιών για λίγα κεράσματα. Κουλαρετε πια. Αυτό είναι το θέμα; Κουραστικά πράγματα, τυπολατριες θα έλεγα για τη δημιουργία εντυπώσεων. Βαρύγδουπες δηλώσεις και κατηγορώ με πολύ φτωχές αφορμές. Παν μέτρον άριστον παίδες. Μην τρελενεστε τόσο πολύ. Η ανεξαρτησία και ο δήθεν σεξισμός δεν έχουν να κάνουν με αυτά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ