Ο Luca Turin βάζει άρωμα στη Μέρκελ

Ο Luca Turin βάζει άρωμα στη Μέρκελ Facebook Twitter
3

Στον κόσμο των αρωμάτων μεταφέρει την πολιτική ο διάσημος αρωματοκριτικός Luca Turin, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Spiegel. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιο άρωμα θα ταίριαζε στην Άνκελα Μέρκελ, ο αρωματοκριτικός εκτιμά ότι θα της πήγαινε το Dune του Dior, γιατί «είναι μια πρώην φυσικός που προσπαθεί να κάνει ορθολογική πολιτική. Επομένως χρειάζεται κάτι σοβαρό και διακριτικό. Και το Dune είναι το ιδανικό.»

Όμως ο δημοσιογράφος που εμφανίζεται διαβασμένος, απαντά στον Turin ότι αυτή είναι μια αμφίβολη πρόταση γιατί στο βιβλίο που έχει εκδώσει με τίτλο «Μικρό βιβλίο των μεγάλων αρωμάτων», ο ίδιος χαρακτηρίζει το Dune ως «ευγενές στολίδι που μέσα του κρύβεται το απειλητικό σκοτάδι.»

Ο αρωματοκριτικός δηλώνει επίσης ότι στους Γερμανούς πηγαίνουν τα κλασικά αρώματα με καλή, σταθερή δομή. Για τους άνδρες προτείνει το Azzaro pour Homme , ως το άρωμα των καλύτερων ανδρών, επειδή «δίνει αυτή την αίσθηση του τριχωτού στήθους από τη δεκαετία του ’70 και θυμίζει άνδρες όπως ο Κλούνει που είναι η επιτομή της  macho ειρωνείας». Κι αν κάποιος δεν μοιάζει στον Κλούνει, τότε η αρωματική «συνταγή» του Turin είναι το Chanel Νο. 5.

Όταν του ζητείται να προτείνει κάποιο άρωμα αποπλάνησης, ο αρωματοκριτικός απαντά ότι μέσο αποπλάνησης μπορεί να αποτελέσει οτιδήποτε, ιδιαίτερα το χιούμορ, και η ευφυΐα. Συμβουλεύει πάντως να μην φορά κάποιος ένα δυνατό άρωμα σε εστιατόριο ή σε συναυλία. «Η ανάμιξη αρωμάτων και τροφίμων είναι μια πολύ κακή ιδέα.» λέει και προτείνει σε δείπνο για δύο να φορεθεί κάποιο από όλα τα αρώματα Chyphre ...

Χαρακτηρίζει επίσης το Mitsouko ως το καλύτερο άρωμα όλων των εποχών γιατί «έχει μουσικά μια όμορφη μελωδία και μια υπέροχη ενορχήστρωση, ένα αξιαγάπητο ηχόχρωμα. Ένα κομμάτι μουσικής δωματίου του Brahms».  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια