ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.1.2019 | 14:05

Συμβουλες για αρχαριους

Ο δικος μου ο θεος ειναι μικρο παιδι. Παιζει στις αλανες με τα ματωμενα του γονατα.Τεντώνει να αρπαξει με τη χουφτιτσα του ενα κομματι ηλιο, την κλείνει σφιχτά να μην ξεγλιστρίσει για να χει απόθεμα τις μέρες που ο ήλιος δεν τους κάνει τη χάρη.Με το δείλι βιάζεται να τρυπώσει σπίτι για το απογευματινό γεύμα που έχει ετοιμάσει η μητέρα. Κάθεται στην ξύλινη καρέκλα, στην γνώριμη θέση με τα ακροδάχτυλα απ'τα πατουσάκια του ίσα που να χαιδεύουν το πάτωμα. Βιάζεται να φάει το φαγητό του πριν κρυώσει και σέρνεται μέχρι το δωμάτιο να τελειώσει τα διαβάσματα του για την αυριανή μέρα. Εκεί κάθεται ήδη ο μεγάλος του αδελφός που δεν έχει κουνήσει όλη μέρα απ'το γραφείο. Μελετά για να μπει στο πανεπιστήμιο. Για να μάθει την Ιστορία τον βολεύει να σχηματίζει τις λέξεις που διαβάζει με τα χειλη του και να τις προφέρει φωναχτά. τετραγωνικά δωματιάκι πού να τους χωρέσει και τους δυο.Η ώρα είναι περασμένη, το φεγγαρι εχει κανει την εμφανιση του στον ουρανο. Ο μικρός αρπάζει το μπλε χοντρό βιβλιο της ιστοριας και πατώντας στις μύτες, μην τυχόν και ακουστεί στη μητέρα, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού και βγαίνει έξω στον ψυχρο αεραΚάθεται στο πεζοδρόμιο, δίπλα στην λάμπα. Αυτή φέγγει και τα μαυρα γράμματα στο τετράδιο ίσα που ξεφοντάρουν απ τις σκοτεινες σελίδες. Χανεται μεσα στις λεξεις και μονο οταν περνα κανενα αμαξι ξεσπιεται, σαν να βγηκε μολις απο ονειρο. to be continued..ΑΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ελα απευθειας εδω: Παιδια πειραματιζομαι λιγο καιρο τωρα με τη συγγραφη ποιηματων και πεζων κειμενων. Τιποτα ιδιαιτερο, για δικη μου ευχαριστηση και χωρις να πιστευω οτι εχω καποια ιδιατερη κλιση. Ομως θελω να βελτιωθω οσο γινεται περισσοτερο. Να φτασω μεχρι εκει που μπορω και γιατι οχι καποια στιγμη στο μακρινο μελλον να εκδωσω και κατι; Οποτε, Οποια συμβουλη, ειτε βασισμενη στο παραπανω κειμενο απο εσας που ειστε εξωτερικοι παρατηρητες, ειτε πιο γενικη, ειναι παντα ευπροσδεκτη...Ευχαριστώ!!!!!
10
 
 
 
 
σχόλια
Ζήτησες άποψη... ακολουθεί λοιπόν άποψη, καθώς γράφεις όμορφα. Χρησιμοποιείς πολλά σχήματα. Τόσο εκφραστικά όσο και γλωσσικά. Προσπάθησε να γίνεις Όταν «δυναμώνεις» όλες τις λέξεις σε μια πρόταση, χάνω το σημείο που θες να κρατήσω στη σκέψη μου. Ποια εικόνα θες να δημιουργήσω καθώς το διαβάζω, ώστε να «μπω» σαν αναγνώστης στον χώρο; Βοήθησε με. Το κείμενο έχει ροή σαν περιγραφή, αλλά δεν ξέρω, πού θες να στρέψεις την προσοχή μου. Καταλαβαίνω πως είναι μια καθημερινή εικόνα δύο παιδιών και της μητέρας τους. Σωστά; Πρέπει να αποφασίσεις τι γλώσσα θες να χρησιμοποιήσεις. Μοντέρνα ή πιο παλιά σχήματα με γραμματικές ιδιαιτερότητες; Ρεαλισμό; Προτείνω να διαβάσεις Ντοστογέφσκι και Λουντέμη. Πιστεύω πως ήδη έχεις διαβάσει Παπαδιαμάντη, Μπουκόφσκι κλπ(τουλάχιστον). Ή απλά φαίνεται να εκτιμάς το στυλ τους. Και μην ξεχνάς πως η άποψη του καθενός είναι μόνο η προσωπική του αντίληψη. Αν θες να την ασπαστείς το κάνεις. Αν όχι, απλά την εκτιμάς. Καλή σου επιτυχία! (Δεν βαριέμαι να διαβάζω...)
Χμ... το «προσπάθησε να γίνεις» έπρεπε να έχει σβυστεί. Ήθελα να γράψω προσπάθησε να γίνεις πιο απλός/ή. Αλλά σκέφτηκα πως και περίπλοκος/η να είναι ο λόγος, δεν είναι θέμα. Συγνώμη :-)
Εύστοχη παρατήρηση..είδες; δεν το'χα σκεφτεί. Έπεσες μέσα με τους συγγραφείς αν και ο λουντέμης είναι ήδη από τους αγαπημένους μου. Σημαίνει πολλά που πήρες χρόνο να διαβάσεις, να ξέρεις...Ευχαριστώ, αληθινά
Γραφεις υπεροχα!! Σ ευχαριστουμε :) *Ο καλλιτεχνης που δε ζητα τη γνωμη του κοινου δεν εκθετει και τα εργα του νομιζω.Εκτος αν ειναι μεγαλομανης ναρκισσος.Επισης ο καλλιτεχνης οποια τεχνη κι αν ακολουθει , καποιες φορες προσπαθει να επικοινωνησει τα συναισθηματα και την οπτικη του στο κοινο και φυσικα ο αντικτυπος των εργων του εχει σημασια!!Ο καλλιτεχνης ξεγυμνωνεται μεσα απο τα εργα του....ρισκαρει..ψαχνει προσφορο εδαφος να προβληματισει,να δωσει χαρα, να ανοιξει νεους κοσμους για μας.Οποτε σ ευχαριστουμε για το μικρο παραθυρο που μας ανοιξες στον κοσμο σου και στον δικο σου θεο...συνεχισε ετσι και μεινε πιστος/η στις ευαισθησιες σου.wear your heart on your skin in this life οπως ειπε η Συλβια Πλαθ :)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ