ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.2.2019 | 20:25

Δεν έχω ιδέα σε ποιά κατεύθυνση ούτε σχολή θέλω να πάω

Είμαι στα τέλη της Ά Λυκείου και αρκετά αγχωμένη. Οι περισσότεροι συμμαθητές μου ήδη ξέρουν τι τους ταιριάζει και ποιό επάγγελμα θέλουν να ακολουθήσουν στην ζωή τους που με εκπλήσει.Το θεωρώ σχετικά δύσκολο να πάρεις μια σοβαρή απόφαση για το μέλλον σου από τα 16.Περνάω σχεδόν όλη μου την μέρα κοιτάζοντας τα μόρια για κάθε σχολή που στο κάτω κάτω απλα με αγχώνει χειρότερα εφόσον ξέρω ότι μπορεί να μην πετύχω τα μόρια που θέλω στις πανελλαδικές. Το σίγουρο είναι ότι έχω μια μεγαλύτερη κλίση προς τα τεχνικά μαθήματα και είμαι αρκετά κοινωνική. Έχω κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο και δεν έχω ιδέα τι να κάνω.
2
 
 
 
 
σχόλια
Έχεις απόλυτο δίκιο! Σκέφτεσαι το θέμα ακριβώς όπως είναι, δεν είναι λογικό στα 16 χωρίς ουδεμία εμπειρία ζωής να απαιτούν να επιλέξετε τι επάγγελμα θα κάνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.Οι συμμαθητές σου που "ξέρουν" είναι 2 λογιών: οι στρωμένοι από τις οικογένειές τους και οι υπερτσλαντούχοι σε κάποιο τομέα (συνήθως καλλιτεχνικο ή αθλητικό).Η καλύτερη συμβουλή είναι να κλείσεις συνάντηση one on one με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και να μάθεις πληροφορίες για διάφορα επαγγέλματα, την πραγματικότητά τους και τα προαπαιτούμενά τους.Και μόνο κατόπιν να δεις ποιά μαιήματα σε τραβάνε. Τα μαθήματα δεν θα τα παντρευτείς, μετά τις Πανελλήνιες ούτε που θα ξανασυναντήσεις τα αντιστοιχα στη σχολή σου κατά πάσα πιθανότητα, ενώ το επάγγελμα θα το παντρευτείς. Εστίασε εκεί. Γίνε καλή εκεί που χρειάζεται. Η προσαρμογή είναι μια μορφή ευφυίας. :)