ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.3.2019 | 11:24

Ενήλικες-ανηλικοι

Με πρόφαση το άρθρο για τους βρήκαν που πήγαν στη Βαρβάκειο,αλλά κυρίως λόγω των σχολίων, νιώθω κάθε φορά με επιβεβαιώνεται η αντίληψη μου ότι πολλοί ενήλικες είναι στη πραγματικότητα κακομαθημένα πιτσιρίκια. Δεν έχουν φύγει από αυτή τη φάση.Και αυτό μπορεί να μη βγαίνει σε καθημερινή βάση, αλλά όταν πρόκειται για κάτι που θεωρούν δεδομένο, μια παρέμβαση βγάζει έναν πολύ παιδιάστικο χαρακτήρα τους.Καταλαβαίνω ότι δε θέλετε πολλοί να είστε βιγκαν.Καταλαβαίνω επίσης τη θεωρία σας ότι τους τρώτε στη μάπα, και ότι προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους.Καταλαβαίνω επίσης ότι θεωρείται δικαιώμα σας να τρώτε μόνο κρέας.Αλλά! Αγνοειτε ότι οι παρεμβάσεις που κάνουν (είτε με ανόητο τρόπο, είτε απλά με πλακάτ) γίνονται ούτως ώστε να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις σας.Αγνοειτε ότι η καθημερινή κατανάλωση κρέατος (ζαμπόν, σαλαμια, σουβλάκια, πανσετες κλπ) δεν ήταν κομμάτι της διατροφής μας.Αγνοειτε ότι μεσω των διαφημίσεων, προώθησης προϊόντων, τιμών κλπ το "σύστημα" σας επιβάλει τι να καταναλωσετε.Αγνοειτε ίσως τις επίπτωσης της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον, κλιματική αλλαγή κλπ.Και πολλά άλλα που θα έπρεπε ώρες να γράψω.Κατανοώ την Τσικνοπέμπτη. Έχει χαβαλε και αξίζει! Αν όμως δε τρώτε κρέας καθημερινά, Αν πρόκειται να νηστεισετε έως το Πάσχα, Αν γίνεται με σκοπό εορταστικό...Καταλαβαίνω ότι θεωρείτε το βιγκαν ακραίο και σας χτυπάει ευαίσθητες φλέβες.Προσπαθήστε όμως να καταλάβετε τους λόγους που η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να σας οφελεισει, και όχι με την έννοια να την ασπαστειτε αλλά να μειώσετε τη κατανάλωση κρέατος.Ωριμαστε σαν άνθρωποι!
10
 
 
 
 
σχόλια
Το να μην εισαι βιγκαν, δε σημαινει αυτοματα οτι τρως ολες τις μερες κρεας, ουτε και οτι μια θρησκεια πρεπει να σου επιβαλλει το ποτε θα τρως και ποτε οχι.Γενικα μου τη σπαει που οι βιγκαν θεωρουν τους εαυτους τους τοσο ηθικα ανωτερα ατομα, που πιστευουν οτι αυτο τους δινει το δικαιωμα να κραζουν τους υπολοιπους για τις διατροφικες επιλογες τους και να τους θεωρουν ανωριμους οταν κι αυτοι με τη σειρα τους αντιδρουν (δραση-> αντιδραση).
Η ωριμότητα απαιτεί σεβασμό εκατέρωθεν. Δεν έχει δίκιο μόνο η μία πλευρά στο συγκεκριμένο θέμα.Ο καθένας τρώει ότι γουστάρει χωρίς να κρίνει και να επιβάλει στους άλλους τα θέλω του.Πηγή όλων των κακών είναι η έλλειψη σεβασμού. Οι υποδείξεις είναι το πιο εύκολο πράγμα.
Η υποβάθμιση και ερημοποίηση της γης υπαρχει και εξελισσεται εδώ και δεκαετίες. Υπαρχουν αρκετα μοντέλα που μπορουν να εντοπισουν τις περιβαλλοντικα ευαισθητες περιοχες με την εκτίμηση παραμέτρων. Μία απο αυτες είναι η υπερβόσκηση, μεταξυ των δεκάδων άλλων παραμετρων.Τελος παντων επιστρεφω στην ουσια του αρχικου μου σχολιου. Κουμαντο καθενας στο στομαχι του, στο στομα του και στο σπιτι του. Κανεις δεν ειναι αξιος να κρινει κάποιον επειδη ειναι βιγκαν, πεσκετεριαν ή παμφαγο..
Η ωρίμαση αφορά και τις δύο πλευρές, vegan ή όχι. Η διατροφή είναι καθαρά προσωπική επιλογή και καθένας μας πράττει ανάλογα με το τι θεωρεί καλο ή όχι για την υγεια του.Τώρα προσωπικά όσους vegan εχω γνωρίσει θεωρουν τους εαυτούς τους ανώτερο είδος για κάποιο λόγο. Σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους βιγκαν. Αλλά αν θελει κάποιος να τρώει κάθε μέρα κρέατα, μεγιά του με χαρά του. Δεν χρειάζονται τροχονόμοι στις προσωπικές επιλογές.
προφανως μεγια του και χαρα του, αλλα αν αντιλιφθεις τις επιπτωσεις τις βιομηχανιας παραγωγης κρεατος, στο πλανητη, τοτε καταλαβενεις οτι η προσοπικη επιλογη επιρεαζει και αλλους.Κατι σαν τι χρισι πλαστικις σακουλαςΤωρα προσωπικεω ιστοριες, "ξερω βιγκαν που ειναι ετσι και αλλιως" δε μου λενε τιποτα
Οτι δηλαδη,η κατανάλωση κρεατος ειναι ο κύριος λόγος για τα προβλήματα του πλανήτη, όχι τα εργοσταστάσια παραγωγής ενέργειας μέσω καυσιμης ύλης, όχι τα αεροπλάνα κτλ.Ο κυρ μήτσος φταίει που γουσταρει κάθε μέρα παϊδακι..σοβαρευτειτε λιγακι ρε παιδια..Σταματήστε να αγοράζετε αρνάκι ολλανδιάς και πάρτε απο το κατσικοχώρι του ο καθένας, που εχει τα ζα ελεγχομενα χωρίς παραβίαση της βιωσιμότητας της περιοχής.
ναι, παιζουν και αφτα ρολο φιλε...και σκεψου οτι δεν ειναι ο Μιτσακος αλλα οι (δις)εκατομιριοι Μιτσακοι που τρωνε κρεας Avoiding meat and dairy is ‘single biggest way’ to reduce your impact on Earth - The Guardiandiavase to arthro na deis ta noumera tis viomixanias kreatos
Με το ιδιο σκεπτικό λοιπόν η αυξημένη μελλοντική καταναλωση μη ζωικων προιόντων, θα οδηγησει σε προϊοντα γενετικα μεταλλαγμένα ώστε να μπορέσει να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση με δημιουργια παραγωγικότερων ποικιλιων και με την σειρά τους θα πρέπει να δημιουργουν στελέχη ανθεκτικα στις δίαφορες ασθενειες που μπορει να προκύψουν απο την ξαφνικη υπερεντατικη καλλιέργεια/χρήσης της γης.. και με την αλυσιδωτη σειρα, ανθεκτικών στελεχών σε δίαφορα φυορφαρμακα ασθενείων που πλήττουν τις καλλιεργειες κτλ κτλ.Ισορροπία χρειάζεται και μέτρο.. η επιβολή της γνώμη μας ας μείνει στην προσωπικη επιλογή και όχι στον υπόλοιπο κόσμο. Μπράβο που ενδιαφέστε αλλα δεν θα στήσουμε και αδριάντα επειδη κάποιοι εκοψαν το κρέας.
Λάθος. Αν διάβαζες έστω και γρήγορα το άρθρο θα έβλεπες ότι τα μοντέλα δείχνουν ότι με μείωση κτηνοτροφίας θα είχαμε κέρδος 85% της γης που χρησιμοποιείται, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί να θρέψει ανετοτατα όλο το πλυθησμό της γης.Και η θεωρία που αναφέρεις ότι θα πάμε σε γενετικά μεταλλαγμένα, δε στέκει πουθενά. Πραγματικά, όμως...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ