ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.3.2019 | 11:06

Το αδιαχώριστο χρήμα μου

Ξεκίνησα να συγκατοικώ με την κοπέλα μου. Πληρώσαμε το πρώτο νοίκι μισά μισά. Πήγα σούπερ μάρκετ τρεις φορές μέχρι στιγμής και χάλασα πάνω από 20 ευρώ ενώ τα περισσότερα είδη που πήρα είναι κοινά, π.χ. οδοντόκρεμα, χαρτιά. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία νύξη για το μοίρασμα αυτών των εξόδων, ενω μου είπε να πληρώσω και τα κοινόχρηστα επειδή δεν προλαβαίνει. Ωραία αρχή κάναμε.
16
 
 
 
 
σχόλια
Να το συζητήσετε.Πες της,μωρό μου,κάπως πρέπει να οργανωθούμε και να δούμε πώς θα μοιραζόμαστε και τα υπόλοιπα έξοδα πέρα από το νοίκι.Να δείτε περίπου πόσα χρειάζεστε και πόσα μπορεί να διαθέσει ο καθένας.Ίσως ο ένας ή και οι δύο από εσάς να μένατε με τους γονείς σας μέχρι τώρα και να μην τα είχατε υπολογίσει αυτά.Να είσαι δίκαιος όμως,ε;Κι όχι τσίπης να μοιράζετε και τη δεκάρα.Ούτε αν βγάζεις κάτι παραπάνω να σε τρώει που θα βάλεις 50 ευρώ περισσότερο πχ.Η συγκατοίκηση με σύντροφο δεν είναι μόνο έξοδα δια δύο.Είναι μοίρασμα,για να έχουν και οι δύο ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής.Μην το κλαις αυτό που θα δώσεις.Στον άνθρωπο σου το δίνεις.Να βλέπεις όμως και την αντίστοιχη διάθεση.Αρχή είναι.Αν υπάρχει συνεννόηση και δε βάζει ο καθένας πάνω απ'όλα το μασούρι του,την πάρτη του,δεν πάει να τη βγάλει τζάμπα σε βάρος του άλλου,θα τα βρείτε.
Θα μπορούσες να της προτείνεις να βάζετε στην αρχη καθέ μήνα ένα κοινό χρηματικό ποσό π.χ. 200 ευρω ο καθένας στην άκρη και να παίρνετε από εκει για ψώνια, κοινοχρηστα κτλ , νομίζω οτι ειναι μια λογική συζήτηση που πρέπει να κάνετε για να μην δημιουργηθούν εντάσεις.
Δεν πάει έτσι ρε συ .Μία θα πάς εσύ σουπερ μάρκετ και την άλλη θα πάει αυτή .¨Η πληρώνεις εσύ όλο το ενοίκιο και πληρώνει αυτή όλο το σουπερ μαρκετ και τους λογαριασμούς .¨Αμα εσύ θες να μοιράζεται και το κόστος της οδοντογλυφίδας στη μέση άστο κούραση ....
Εγώ θα γυρνούσα στη μάνα μου που έχει δωρεάν χαρτί...Ανεξάρτητα από την πλάκα, αν δεν τρολάρεις, νομίζω ότι μια τέτοιου είδους συγκατοίκηση δεν έχει ούτε νόημα, ούτε προορισμό.
Εάν ο έρωτας δεν έχει γλαμουρ, αστακομακαρονάδες και χλιδάτες διακοπές δεν έχει νόημα.Κάτι τέτοια λέτε και κατα τα τριανταπέντε αρχίζει το «εγώ ποτε θα γίνω μάνα».Με αυτά τα μυαλά; Ποτέ.
Δηλαδή, το "πήρα 3 χαρτιά υγείας παραπάνω κι εκείνη 2 πελτέδες λιγότερους", μοιάζει πιο ιδανική σαν σχέση και μάλιστα στις αρχές της συγκατοίκησης; Το αντιλαμβάνεσαι πόση μιζέρια θα ζησετε αν συνεχίσεις με αυτό το σκεπτικό; Φυσικά και προσφέρουν και οι δύο σε ένα σπίτι, αλλά όχι με αυτή τη μίζερη έννοια... Δηλαδή, αν τον άλλο μήνα αγοράσει εκείνη 3 τσιπούρες και 2 γαριδοπιλαφα παραπάνω, θα είναι άξιο αναφοράς;
Μία ένσταση. Εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα έσοδα που έχει ο καθένας σας και αυτή είναι υπέρ σου, ε τότε κέρνα και κανένα καφέ, κάνε και κανένα δωράκι, γυναίκα έχεις όχι γαϊδούρι.
Αν μετράς και την οδοντοκρεμα άστο....διαλυστε το το σπιτικό γιατί δεν βλέπω να είστε για τέτοια.εσυ τουλάχιστον. Σε λίγο θα της πείς ότι όταν έχει περίοδο θα πληρώνει τα 2/3 της τιμής του κωλοχαρτου. Με συγχύσες μεσημεριατικο
Tip. Πάρε μια κόλα χαρτί και γράφε Μάρτιος Σ.Μαρκετ - τόσαΕνοικιο τοσαΔεη - τοσο κλπΣτην συνέχεια κόλα το με μαγνητάκια ψυγείου επάνω του σε ενφανές σημείο. Όταν σε ρωτήσει τι είναι αυτό, πες της ότι γράφω τι χαλάει ο καθένας μας, για να υπάρχει ένας έλεγχος. Ε, δεν μπορεί θα το πιάσει το νόημα.
Ρε άνθρωπε με την κοπέλα σου συγκατοικεις όχι με έναν άγνωστο που βρήκες από τις αγγελίες στις ενοικιάσεις. Μην ξεχαστείς και την κεράσεις και κάνα πιάτο φαί μόνο!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ