ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.3.2019 | 00:42

ένα ρατσιστικό σκηνικό που γύρισε σε κόμπλεξ

Είμαι κοπέλα 22 ετών. Ο πατέρας μου είναι απο τη Θεσσαλία (δεν θα πω πόλη) κ η μητέρα μου απο το Αργυρόκαστρο (Αλβανίας). Είναι στην Ελλάδα 30 χρόνια τώρα...το τραγικό της υπόθεσης είναι οτι αν και εγω νιώθω 100% ελληνίδα, διότι οι σχέσεις μου με την άλλη χώρα δεν υπάρχουν..(εκεί μενουν οι γονείς της μαμάς μου) κάποιοι όταν μαθαίνουν για τη καταγωγή της μητερας μου με κοιτάνε με μισό μάτι,σα να με λυπούνται.Η φάση είναι πως έχω αρχίσει να πιστεύω πως ίσως έχουν δίκιο διότι η μητέρα μου είναι η κλασσική μάνα που θυσιάζει τα πάντα για την οικογένεια της, που δε βγαίνει έξω για καφέ, που δε τη νοιάζει να δείχνει όμορφη και γενικά είναι κάπως ''ατσούμπαλη με τους κοινωνικους τις τρόπους"....πιστεύω ίσως να φταίει κι αυτο. Όμως, εγώ νιώθω πολυ ασχημα για αυτο, που αντιμετωπίζω ρατσιστικά βλέμματα ενώ είμαι Ελληνίδα! Ενώ ο πατέρας μου είναι Έλληνας, οι δύο παππούδες μου επίσης, σπουδάζω εδώ...Παρ' όλα αυτά έχει κάπως κακοφανέι και στο αγόρι μου. Είμαι σε σχέση με ένα παιδί περίπου 3 χρόνια και ξέρει απο τη πρωτη στιγμή οτι η μητέρα μου δεν είναι Ελληνίδα και πρόσφατα κατάλαβα πως δεν το χε αναφέρει στους γονείς του τους οποίους και γνώρισα το καλοκαίρι. Ένιωσα κι εκεί λες και ντρεπεται για τη μητέρα μου, αν και τη συμπαθεί πολυ. Μετά απο όλα αυτά, έχω φτάσει σε σημείο να μη θέλω να το λεω ΄όταν με ρωτάνε απο που ειναι οι γονείς σου..κ λέω απλα τη δική μου καταγωγη, δλδ την καταγωγη του πατερα μου. Εχω φτασει σε σημείο να έχω κομπλεξ κ να θυμώνω με τον εαυτό μου γιατί με αφήνω να μ συμβαινει αυτο! Νομιζα πως το θεματακι αυτο το ειχα λυσει χρόνια τώρα...όταν κάτι χωριατόπαιδα απο το χωριο του πατερα μου μου ασκούσαν μπούλιγκ για τη ξενη καταγωγη της μητερας μου..αλλα τλκ ισως να μη τα έχω λυσει. Επίσης, με νευριαζει η μητερα μου γιατι καθε φορα αν καποιος τη ρωτησει απο που ειναι απανταει με καμάρι και χαρά στο κάθε ρατσιστη χαζοχωριάτη και νομίζει πως αυτός θα την αποδεχτει κ θα της πει και μπράβο σου!! Είναι εκτος τοπου κ χρονου..κι εγω ΒΑΘΙΑ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ! Καμιά συμβουλή θα μου ηταν χρήσιμη. Συγγνωμη για την έκταση.
17
 
 
 
 
σχόλια
Δε φταίνε αυτοί. Φταίνε όλοι όσοι ξεπούλησαν και ξεπουλάνε αυτή τη χώρα. Είσαι 100% Ελληνίδα και να είσαι περήφανη για την καταγωγή της μαμάς σου. Κατάγεται από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΒΌΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.... μα θα συντρίψει τα δεσμά της πάλι η νίκη, δαφνοστεφανωμενη, φωτεινή. Και η δοξασμενη γαλανόλευκη σημαια, της λευτεριάς χαμόγελο γλυκό,θα κυματιζει στη ΧΕΙΜΑΡΑ τη γεναιακαι στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ το θρυλικο...
Του έχει κακοφανει γιατί υπολογίζει πολύ την γνώμη των δικών του και του περίγυρου του γενικά. Δεν φταις εσύ για αυτό, είναι δικό του θέμα. Το κακό της υπόθεσης είναι πώς είναι ένδειξη ότι δύσκολα θα έχετε κοινό μέλλον. Πρέπει να σε δέχονται όπως είσαι , εξάλλου η καταγωγή είναι κάτι που δεν μπορούμε να το επιλέξουμε απλά τυχαίνει. Όποια καταγωγή έχει ο καθένας δεν πρέπει να νιώθει κακομοίρης δεν είναι υγιές αυτό. Υπάρχουν νοοτροπίες που δύσκολα αλλάζουν. Καλύτερα να έχεις κοντά σου άτομα που να τους ενδιαφέρει περισσότερο ο χαρακτήρας σου απ' ότι η καταγωγή σου.
Το δύσκολα το γράφω υπό τον όρο να ξεκολλήσει από αυτό και να το ξεπεράσει. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος θα γίνει σύζυγος σου γιατί δεν μπορεί να δεχτεί κάτι για το οποίο δεν ευθυνεσαι εσύ , είναι κολλημένος. Καλύτερα κάποιος να σε αποδέχεται όπως είσαι χωρίς να ξινιζει.
Όλα καλά, έχεις δίκιο ότι παίζει πολύ να υφίστασαι ρατσιστικές συμπεριφορές από κάποιους, όμως "ο χαζοχωριάτης" και "τα χωριατόπαιδα" δεν έχουν καμία θέση σε μια συζήτηση που κάνουμε για να καυτηριάσουμε το να μιλάς άσχημα σε κάποιον ή για κάποιον λόγω καταταγωγής του. Ούτε εσύ είναι ωραίο να είσαι "η ξένη", αλλά ούτε και κάποιος που είναι από χωριό ή απλά είναι διαφορετικός να αποκαλείται "χαζοχωριάτης".Αυτό που λέω είναι προσοχή να μη γινόμαστε αυτό που κατηγορούμε. Και προς τη μία πλευρά και προς την άλλη εξίσου ρατσιστικό μπορεί να θεωρηθεί...
Αυτό σαν σχόλιο σε κάνει πιο Μπολιτιζμένη απο αυτά που κατηγορούμε;Παιδιά, επιχειρήματα θέλει ο διάλογος και να βλέπουμε πάντα και τις δύο πλευρές, τα 2-3 τσιτάτα των τελευταίων χρόνων τύπου "μπατριωτης, ταλιμπάν και φασίστας" όταν εκφέρει κάποιος διαφορετική άποψη ούτε δημοκρατικά είναι, αλλά και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία κάποιων ακραίων φωνών, τελευταία.
"να βλέπουμε πάντα και τις δύο πλευρές, τα 2-3 τσιτάτα των τελευταίων χρόνων τύπου "μπατριωτης, ταλιμπάν και φασίστας" όταν εκφέρει κάποιος διαφορετική άποψη" Πηγή: www.lifo.grΔε βλέπω να κατηγορείς κάτι. Βλέπω να προσπαθείς να εξισώσεις τους ρατσιστές με όποιον τους αναγνωρίζει. Χρήζει ανάγκη εξήγησης το αυτονόητο ότι "χαζοχωριάτες" είναι οι απολίτιστοι ρατιστές; Δε διαβάσαμε ότι όλοι οι χωριάτες είναι χαζοί. Ίσως έχεις τη μύγα, για να μυγιάζεσαι για "μπατριωτης, ταλιμπάν και φασίστας". Ο ρατσισμός δεν είναι διαφορετική άποψη. Δε γίνεται να κάνεις διάλογο με τον Μένγκελε.
Έτσι είναι η κοινωνία, αν δεν ήταν η καταγωγή σου, μπορεί να σε απερριπταν για τα κιλά σου, τη μόρφωση σου, το ύψος σου κτλ. Η καταγωγή σου είναι κάτι που μπορείς να αλλάξεις; Όχι; Είναι κάτι που επιθυμείς να κρύβεις για να είσαι αρεστή; Όχι όχι όχι, είσαι αυτή που είσαι και αξίζεις αποδοχή ακριβώς όπως είσαι. Δε θα την έχεις από όλους, αλλά ακριβώς αυτοι που σε κοιτάνε με μισό μάτι δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι, δε σε νοιάζει στην τελική. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να θωρακίσεις τον εαυτό σου, ώστε ακόμη κι αν σε απορρίπτουν κάποιοι λόγω καταγωγής να αποδέχεσαι εσύ τον εαυτό σου και να γνωρίζεις την αξία σου. Καλή συνέχεια! ❤️
Έχεις άγει σε υπέρτατο θέμα την καταγωγή. Σαν μετανάστρια δεύτερης γενιάς προσωπικά ένιωσα από πολύ μικρή τυχερή. Ναι τυχερή. Μπόρεσα να ωριμάσω πολύ νωρίτερα. Να απομυθοποιήσω και την αξία πολλά πράγματα. Να δω καλύτερα ποιες διαφορές υπάρχουν και ποιες άλλες είναι φαντασιοκοπήματα. Δεν βρίσκω τίποτα κακό. Τώρα ότι κάποιοι πιστεύουν ότι χρωστάμε απολογισμό για όσα έκαναν άτομα που έτυχε να έχουμε κοινή εθνικότητα... Ε πρόβλημά τους. Υ. Γ. Αντί να θυμώνεις με την μητέρα σου - μπράβο της κιόλας- να θυμώσεις με σένα και την στάση σου ως προς αυτήν αλλά και το αγόρι σου. Απαράδεκτος. Και για να ολοκληρωθεί: κανένας δεν είναι ανώτερος ή κατώτερος λόγω καταγωγής. Την ποιότητά μας την καθορίζουμε εμείς. Ότι προφανώς κάποιες κουλτούρες είναι πιο βίαιες και καταπιεστικές είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτό ναι. Υ. Γ. 1 Εγώ θα το πω: εμένα μόνο σε θέματα εργασίας με ενόχλησε ότι μπορεί να υπήρχαν δυσκολίες λόγω καταγωγής. Από εκεί και πέρα, όποιος έχει θέμα με την καταγωγή μου ή την θεωρει κατώτερη, ή εμένα κατώτερη, σφαιτερίστρια είναι ανθρώποι που δεν έχω κάτι να πω μαζί τους.
Έκανα διάφορες σκέψεις διαβάζοντας την εξομολόγησή σου. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή είχα μια γειτόνισσα που όλοι την αποκαλούσαν “Τουρκάλα”. Μεγαλώνοντας έμαθα ότι η γυναίκα ήταν Ελληνίδα που είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Τα χρόνια πέρασαν και γνώρισα τον άντρα μου. Είχε κι αυτός γεννηθεί εκεί και μετά το μπούλινγκ που είχε υποστεί στο σχολείο, έλεγε ότι ήταν από την Κρήτη. Το αστείο είναι ότι στην Τουρκία αντιμετώπιζαν τους γονείς του ως Έλληνες και τους απέρριπταν. Σκεφτόμουν επίσης ότι όλοι λίγο ή πολύ έχουμε υποστεί ανάλογο εκφοβισμό ή ρατσισμό αν λίγο διαφέραμε από την επιβεβλημένη ομοιογένεια. “Ο χοντρός, ο Αλβανός, ο γκαβούλιακας, ο κουτσός”. Δες γύρω σου. Κάποιοι έκαναν κόμμα με βάση το διαχωρισμό των ανθρώπων σε ανώτερους και κατώτερους. Μην αισθάνεσαι άσχημα για την καταγωγή σου. Είσαι αυτή που είσαι! Η μητέρα σου επίσης. Όποιος θέλει ας το σεβαστεί και ας το καταλάβει. Ακόμα κι αν είναι ο άντρας που αγαπάς, οφείλεις να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του για τους λόγους που έχει κρύψει στους γονείς του την καταγωγή της μητέρας σου.
Ξέχασα να αναφέρω ότι κάνεις το ίδιο λάθος κρίνοντας τις μητέρες των άλλων που βγαίνουν και πίνουν καφέ, μη ανταποκρινόμενες στα δικά σου πρότυπα περί “καλής μητέρας”.
Ναι έχω μια συμβουλή. Γράψε όλους τους ανόητους στα παπακια σου. Το αγόρι σου είναι ένας τέτοιος, γράψε τον κ αυτόν. Ο κόσμος θα έχει πάντα τέτοιους. Αδιαφόρησε. Μόνο έτσι θα απελευθερωθείς. Αυτά σου τα γράφει κάποια που γεννήθηκε στη χώρα της μαμάς σου, που παρ'όλη την ελληνική της καταγωγή (και τι σημασία έχει), παρ' όλα τα πτυχία, την ελληνική της νοοτροπία, την ωραία της εμφάνιση, τα 29 χρόνια που ζει στην Ελλάδα από παιδί, αντιμετώπισε διάφορες ρατσιστικές-εμετικες συμπεριφορές. Ξέρεις ποτέ σταμάτησαν; Όταν έπαψε να με νοιάζει. Όταν τους έγραψα και έπαψα να ασχολούμαι με μαλακες. Όταν τη στιγμή που χρειάστηκε έδωσα την απάντηση που τους άξιζε. Ξεκίνα λοιπόν.
Με εκνεύρισε η εξομολόγηση σου. Καταλαβαίνω να σε στεναχωρούν μερικές συμπεριφορες της μητέρας σου, αλλά πιστεψε με δεν έχουν να κανουν την με την καταγωγή της, μην το μεταφράζεις εκει. Θεωρείς πως δεν πρέπει να δέχεσαι υποτιμητικά βλέμματα κτλ γιατί είσαι Ελληνίδα και σε ρωτώ θα έπρεπε να τα δεχοσουν αν δεν ήσουν; Έχεις ένα αγόρι που αντί να είναι υπερήφανος για εσένα και ο,τι άλλο φέρεις μαζί σου , κρύβεσαι λες και έχεις ευθύνη ενώ το λιγότερο θα έπρεπε να ήταν μια αυστηρή συζήτηση μαζί του . Εσύ πρώτα συμπεριφέρεσαι ρατσιστικά στον εαυτό σου και με προκαταλήψη, η μητέρα σου δεν ντράπηκε , δεν θέλησε να κρύψει την καταγωγή της και δεν ανέχεται από κανέναν να την προσβάλλει για αυτόν τον λόγο.
Πάρε ένα μεγάλο μπλοκ και ξεκίνα να γράφεις.Σιγά μην τους κάνεις τη χάρη.Δεν χρειάζεται να κρύβεις κάτι, θα λες την αλήθεια και θα καταλαβαίνεις και με τί άνθρωπο έχεις να κάνεις σε κάθε περίπτωση.Γιατί όταν εσύ η ίδια το κρύβεις, αυτομάτως δείχνει ότι ντρέπεσαι και πατάνε σ'αυτό.Εσύ όμως δεν ντρέπεσαι, έτσι δεν είναι; Πίστεψέ το!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ