Φιλιούνται, αγκαλιάζονται: Οι πρώτες αντιδράσεις για το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου

Facebook Twitter
18

Μας ήρθε η ανακοίνωση, που διαβάζεται και σαν ευθυμογράφημα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα είναι ενδιαφέρον το βιβλίο ή ότι η Αγγελοπούλου δεν είναι μια απ' τις πιο εργατικές κυρίες της ελληνικής 'καλής κοινωνίας'. 

Η ανακοίνωση σε κερδίζει απ' την αρχή, πόσω μάλλον που ξεκινάει με την λέξη "ανακοίνωση".

ANAKOΙΝΩΣΗ

==============

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

«MYGREEKDRAMA»

----------------------------------------------------------------------------

Από τον εκδοτικό οίκο Greenleaf κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς, το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου “MyGreekDrama.

Στο βιβλίο αυτό, η Γιάννα Αγγελοπούλου επιχειρεί μέσα από την προσωπική της διαδρομή – με αφετηρία τα πρώτα βήματα στην Κρήτη και φτάνοντας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες – να περιγράψει και να αποτυπώσει με τη δική της ματιά, εμπειρίες, βιώματα και γεγονότα που συνδέονται με την εποχή. Γεγονότα της προσωπικής ζωής αλλά και δημοσίων πραγμάτων, συναντιούνται σε μία αφήγηση βιωματική, όπου η δημόσια διάσταση παραμένει πάντα όχι μόνο σημαντική, αλλά συχνά και κυρίαρχη.

 

 

  • Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Από την Κρήτη στην Αθήνα, στην Ζυρίχη και το Λονδίνο η Γιάννα Αγγελοπούλου καριέρα της έχει κάνει το να μεταπλάθει τις ιδέες της σε δράση.

Στο My Greek Drama η Γιάννα αφηγείται τις επιτυχίες της - ως πιστής δημόσιας λειτουργού, ως σωτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ως αφοσιωμένης μητέρας τριών παιδιών - και παρέχει έναν πολύτιμο οδηγό σ' όσους θέλουν να μεταμορφώσουν την ζωή τους, ή πάλι οργανισμούς, ή ακόμη και χώρες».

Πρόεδρος Bill Clinton

 

 

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη εντυπωσιακά επιτεύγματα. Απέδειξε πολλές φορές ότι ένας αποφασισμένος άνθρωπος μπορεί να κινήσει τον κόσμο. Η ιστορία της θα μπορούσε να είναι έμπνευση για πολλούς. Για όσους ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την δύναμη που μπορεί να έχει μια αποφασισμένη γυναίκα, για όλους αυτούς η ιστορία της αποτελεί σημαντικό ανάγνωσμα. Έμαθα πολλά από την Γιάννα, μπορείτε κι εσείς να μάθετε πολλά».

Larry H. Summers, τ. Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ, τ. Πρόεδρος στο Harvard, Καθηγητής στο Harvard

 

«Πρόκειται για την αξιοθαύμαστη και συναρπαστική αφήγηση - εκ των έσω - της μοναδικής ιστορίας της πρώτης γυναίκας που οδήγησε το Ολυμπιακό Κίνημα. Μάθετε τις αλήθειες και τις μάχες μιας εντελώς ιδιαίτερης Ελληνίδας, που δυο φορές έσωσε τους αγώνες της Αθήνας από την καταστροφή - και τους έκανε να αποτελούν τον μοναδικό διεθνή θρίαμβο της Ελλάδας στην πρόσφατη ιστορία της».

Dick Ebersol, τ. Πρόεδρος του NBC Sports and Olympics (1989-2011)

 

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου αποτελεί φυσικό φαινόμενο - τόσο στην ζωή όσο και σε αυτό το βιβλίο. Χαίρεται κανείς να την βλέπει να αφηγείται την ηγετική της εμπειρία με ζωηρό τρόπο και χιούμορ σ' αυτές τις σελίδες. Το βιβλίο είναι κάτι περισσότερο από την προσωπική της εμπειρία από την διάσωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 - είναι ένα κάλεσμα προς τους Έλληνες και προς οποιονδήποτε άλλο, να μάχονται για citius, altius, fortius».

David Gergen, Καθηγητής και Πρόεδρος του Κέντρου Δημόσιας Ηγεσίας στο Harvard Kennedy School, αναλυτής στο CNN, σύμβουλος των Προέδρων Nixon, Ford , Reagan και Clinton.

 

«Από την παιδική της ζωή στην Κρήτη μέχρι την εκλογή της στην Βουλή των Ελλήνων και ύστερα την διαχείριση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη αφηγείται μιαν υπέροχη ανθρώπινη ιστορία μάχης και επιτυχίας. Πρόκειται για συναρπαστικό ανάγνωσμα».

Joseph S. Nye, Καθηγητής του Harvard και τέως Πρύτανης του Harvard Kennedy School

 

«Με επιδεξιότητα, με γοητεία και με ζήλο, η Γιάννα Αγγελοπούλου ηγήθηκε στην προσπάθεια να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Έσπασε και ξεπέρασε φραγμούς. Εκσυγχρόνισε ένα διαλυμένο σύστημα. Αυτήν την επιτυχία δείχνει η αφήγηση της ζωής της - μια εντυπωσιακή πορεία με πλήθος διδάγματα ηγεσίας».

George Stephanopoulos, ABC News, "Good Morning America" και "This week with George Stephanopoulos", τ. Σύμβουλος του Προέδρου Clinton, τ. Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Αν ειμαι καλος μαντης, πιστευω οτι τωρα θα αρχισουν τα απαξιωτικα σχολια(για μια γυναικα που καποτε σχεδον ολοι οι ελληνες θαυμαζαν) σε απταιστη ελληνικη φρασεολογια. Ευχομαι να βγω λαθος...Υ.Γ. Επισης δεν πολυκαταλαβα το "φιλιουνται-αγκαλιαζονται". Εκτος αν δεν ηταν εξοχως ειρωνικο, οποτε παω πασο
Άρη, το γράφω κιόλας, ότι η Αγγελοπούλου είναι μια απ' τις πιο εργατικές κυρίες της ελληνικής 'καλής κοινωνίας' - και θα της χρωστάμε ΑΙΩΝΙΩΣ την έναρξη του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Το φιλιούνται αγκαλιάζονται σε τιμά που δεν το καταλαβαίνεις: ήταν ατάκα του αντρέα μικρούτσικου στο fame story και την χρησιμοποίησα για να τονίσω τις αβρότητες των ενθουσιασμένων αναγνωστών-σελέμπριτι που τελείως αυθόρμητα έγραψαν εκθειαστικά λόγια για το βιβλίο. :)
Τοτε να το χρησιμοποιησω και εγω(το "φιλιουνται-αγκαλιαζονται) για τις "αβροτητες" που χρησιμοποιουν ομοφωνα(πολυ σπανια τετοια ταυτιση αποψεων για τα ελληνικα δεδομενα) και οι αναγνωστες της στηλης για την εργατικη κυρια "της καλης κοινωνιας"...Επισης, δεχομαι συγχαρητηρια για τις μαντικες μου ικανοτητες!
Δεν ξέρω αν την πολύ όμορφη και επιτυχημένη έναρξη του καταπληκτικού Δημήτρη Παπαϊωάννου την χρωστάμε στην Αγγελοπούλου. Προφανώς η κυρία πρέπει να είχε στο μυαλό της ως τελετή έναρξης τεράστιες πασαρέλες με πανάκριβα συνολάκια, στρας, πούπουλα, καπελαδούρες, μαρκαριτάρια και "τραβηγμένα" πρόσωπα...Σε πρόσφατο αφιέρωμα-συνέντευξη στον Δ. Παπαϊωάννου της εκπομπής Παρασκήνιο (ΕΤ1, 8/4/2013), ο ίδιος είπε πως η πρώτη επαφή και γνωριμία με την Αγγελοπούλου ήταν αρκετά εκρηκτική. Τσακωθήκανε και ο Παπαδημητρίου σηκώθηκε και έφυγε. Ήταν όταν παρουσίασε το προσχέδιο της πρότασης του προς έγκριση. Μέχρι τότε δεν την ήξερε προσωπικά την Αγγελοπούλου. Άφησε να εννοηθεί πως η βλαχάρα δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα από την παρουσίαση και τις ιδέες του...Προφανώς κάποιοι άνθρωποι μορφωμένοι, σχετικοί με τον πολιτισμό και το θέαμα έπεσαν πάνω της και της εξήγησαν κάποια πράγματα ώστε να της δώσουν να καταλάβει τι εστί Δ. Παπαϊωάννου και τι όλο αυτό που ο άνθρωπος τους παρουσίασε. Νομίζω πως αν κάποιοι δικαίως δεν την μετέπειθαν και της αλλάζανε γνώμη, τη συγκεκριμένη έναρξη δεν θα την είχαμε ποτέ.
Και όμως υπάρχει. Είναι η Μιμή Ντενίση!Φημολογείται πως μετά τα έργα στα οποία πρωταγωνίστησε: "Γάμος στην υψηλή κοινωνία", "Άννα Καρένινα", "Θεοδώρα", "Εγώ η Λασκαρίνα", "Ο βασιλιάς και εγώ", "Καριέρα, ερωτας και σούσι", τώρα σκέπτεται πολύ σοβαρά να ανεβάσει μία υπερπαραγωγή εμπνευσμένη από το επίμαχο βιβλίο. Ο τίτλος του έργου; Μα φυσικά, "Γιάννα"!
drama και Αγγελοπούλου δεν πάνε μαζί. Πάντως στις πόλεις ξέχασε ν αναφέρει την πόλη σταθμό στην 'καριέρα' της, την Κωνσταντινούπολη, όπου έχασε τις αισθήσεις της και βρέθηκε ξαφνικά και απολύτως τυχαία στην αγκαλιά του Κο Αγγελόπουλου, ΄συγνώμη ήταν τυχαίο' and so the story goes...
Κάθησαν κοτζάμ πρόεδρος των ΗΠΑ και κοτζάμ καθηγητής του Χάρβαρντ να κάνουν διαφήμιση επιπέδου κομμωτηρίου στην Αγγελοπούλου . " Εγώ πάντως είδα αποτέλεσμα, εσείς θα καθήσετε έτσι ; Όσοι το παραγγείλουν ΤΩΡΑ, θα έχουν και ένα μασαζοκαλτσόν δώρο !!! " ...