ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.3.2019 | 11:23

Είμαι παράλογη;

Είμαι σε μια σχέση αρκετά χρόνια..τα πάμε πολύ καλά κ σκεφτόμαστε να παντρευτούμε..το μόνο παράπονο που έχω από εκείνον είναι ότι είναι νευρικός..δεν αφήνει κουβέντα να πέσει κάτω κ είναι απότομος..αν δεν του δώσω σημασία κ δεν καταλήξουμε σε τσακωμό,μου ζητάει συγνώμη μετά..αν πάλι τσακωθούμε με κατιγορεί πως εγώ φταίω που καταλήξαμε στον τσακωμό...με πιέζει τόσο πολύ όλο αυτό..πρέπει να μετράω τα λόγια μου για να μην παρεξηγηθεί κ επίσης όταν συμβαίνει αυτό να μην δίνω σημασία..επίσης όταν είμαστε με άλλους μαζί και τύχει να πιαστεί πάλι από κάτι ανούσιο φωνάζει κ με προσβάλει μπροστά σε όλους..το κακό είναι πως αφού φωνάζει μπροστά σε τρίτους μετά εγω είμαι θυμωμένη μαζί του κ αντί να ζητήσει ένα συγνώμη μου λέει ότι εγώ φταίω που το ξεκίνησα..χθές έγινε πάλι κάτι αντίστοιχο κ είμαστε τσακωμένοι..κοιμηθήκαμε ξεχωριστά..είμαι πολύ στεναχωρημένη αλλά θέλω να καταλάβει το λάθος του!!τι να κάνω;;το έχουμε συζητήσει πολλές φορές αλλά επιμένει..
12
 
 
 
 
σχόλια
Φαντάσου τον εαυτό σου επί είκοσι χρόνια να ζει το ίδιο σκηνικό και ενδεχομένως ακόμη πιο έντονο. Το αντέχεις; Σου αρέσει;Εγώ αυτό διερωτήθηκα και ξύπνησα πάντως. Ηταν άθλια η συμπεριφορά που δεχόμουν και δεν την αξίζα. Κι αγάπη να υπάρχει (από μέρους μας, αν θες κι απ' το δικό τους που δεν πολυπείθει) δηλαδή αρκεί για να αντέχεις. Αξίζει; Αυτό θες στην ζωή σου; Αυτό θες από τον άνθρωπο που λες δικό σου; Υ. Γ. Κάποιοι θα πουν ότι το δυναμικό της κατάστασης μπορεί ν' αλλάξει. Αμέ. Μπορεί. Καμία περίπτωση ανθρώπου δεν είναι χαμένη όσο ζει. Το θέμα είναι πόσοι θ' αλλάξουν γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μια αλλαγή ουσιαστική. Ειδικά όταν έχετε συνηθίσει να είστε σε μια σχέση χωρίς σεβασμό. Δεν σε σέβεται.Εγώ σε ανάλογη κατάσταση ένιωσα να χάνω τον αυτοσεβασμό και έφτασα να νιώθω αυτολύπηση. Χαίρομαι που συνήλθα. Χαίρομαι που δεν χρειάζεται να νιώθω καταπίεση από το πουθενά. Χαίρομαι που δεν χρειάζεται να ανέχομαι παράλογα πράγματα για να έχω επαφή με τον οποιονδήποτε. Όποιος μας νοιάζεται, δεν μας βάζει αντιμέτωπες με τέτοια ζητήματα.Αλλά αν θες. Παντρέψου. Απλά κι οι γάμοι διαλύονται. Κι οι σχέσεις. Αλλά είναι προτιμότερο από το να διαλύουν εμάς τους ίδιους. Απλά λέω...
Αααα, ακόμη μία που το πήρε πατριωτικά, μέρα που είναι και αφού μας εξιστόρησε τα δεινά που τραβάει με την καλή (παρντόν;;;) και σοβαρή σχέση που πάει για γάμο (φυσικά), κλείνει την εξομολόγησή της με "θέλω να καταλάβει το λάθος του".Ενώ όλοι οι σχολιαστές της επισημαίνουν το δικό της λάθος, η γλυκούλα, υπομονετική και "εγώ θα τον αλλάξω" κορασίδα πατάει αβέρτα αρνητικές, γιατί φυσικά κανείς δεν της λέει τρόπους πώς να αλλάξει τον ελαττωματικό χαρακτήρα του κρισάκια. Δεν υπάρχει τρόπος, κοπελιά! Αυτό σου λένε όλοι, αλλά εσύ...Μόνος του πρέπει να αναζητήσει βοήθεια ειδικού, και πάλι παίζεται.
Δεύτερη ζωή δεν έχει, αυτό να θυμάσαι. Βρες έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, για να ζήσεις όμορφα τη ζωή σου. Με τον συγκεκριμένο, θα φταίει και εσύ θα ζητάς συγγνώμη...
Θες να καταλάβει το λάθος του, λες, αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβεις εσύ το δικό σου που τον ανέχεσαι.Πριν χρόνια σε μια καφετέρια στο Ν. Ηράκλειο σε μια δίπλα παρέα καθόταν ένα ζευγάρι και ο νεαρός προσβαλλε και μείωνε συνεχώς την κοπέλα που είχε δίπλα του. Σε κάποια στιγμή τα παίρνει αυτή, σηκώνεται έξαλλη επάνω και τον αρχίζει στα μπινελίκια. Όχι πολύ σε ανεχτηκα, μα με έχεις πρήξει, μα που όλα σου φταίνε και μου 'χεις φάει τη ζωή και καταλήγει σε ένα βρες τα με τα τέτοια σου ("αρχιδια" είπε, αλλά δεν μιλάω εγώ έτσι) και παράτα με.Χειροκροτησε όλη η καφετέρια. Ελπίζω να μη σαπίζει σε κάνα μπουντρούμι η κοπελιά, αλλα πραγματικά την χαρηκαμε.Καλη η συζήτηση, αλλά, ίσως καμιά φορά να πρέπει να μιλήσεις και στη γλώσσα του άλλου, για να σε καταλάβει. Και στα δικά σου, κοπέλα μου. Καλή λευτεριά.
Ειναι βασανιστικό να σκεφτεσαι την καθε κουβεντα που θα ξεστομισεις μην τύχει κ τσατιστει ο αλλος. Οσο κ να προσέχεις όμως ποτε δεν είναι αρκετο γιατι πραγματικα δε μπορεις να προβλέψεις τι θα πυροδοτήσει τέτοιους ανθρωπους. Μπορεις να το αντέξεις ολο αυτο? Ειναι τοσο καλα ολα τα υπολοιπα που αυτο το εξουδετερώνουν? Κατα τ αλλα το οτι αυτα τα περιστατικά συμβαινουν και μπροστά σε τρίτους φανερώνει παντελή ελλειψη σεβασμου απεναντι σου, πραγμα που με τη σειρα του δηλώνει οτι η σχεση σας εχει προβλημα. Ακραιες συμπεριφορές για μενα ειναι αυτες.
Θέλεις να καταλάβει το λάθος του ή να προστατεύσεις τον εαυτό σου; Τι είναι πιο σημαντικό για σένα; Αν δεν μπορέσει να καταλάβει ποτέ το που φταίει, θα μείνεις σε αυτή τη σχέση μέχρι να χάσεις τον εαυτό σου; Δεν είναι καθόλου υγιής αυτή η σχέση, είναι πολύ μα πολύ τοξική για σένα και ήδη φαίνεται ότι σε έχει τραυματίσει. Σκέψου τι είναι το καλύτερο για σένα.
Ψάχνω να βρω την καλή σχέση που λες. Καλοί είμαστε όλοι σε κάποια σημεία της ζωής μας αλλά είμαστε και κακοί. Αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι νευρικος , δεν σε σέβεται ούτε μπροστα σε άλλους. Να μετράς τα λόγια σου με τον άνθρωπο σου; Άστο καλύτερα. Δύσκολο να χωρίσεις αλλά ούτε θα το αναγνωρίσει, το βλέπεις κιόλας , ούτε υπάρχουν σημάδια ότι επιθυμεί να το αλλάξει, που η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ