Βοστόνη: Ήρωας για μια μέρα

Βοστόνη: Ήρωας για μια μέρα Facebook Twitter
11

Πρόκειται για τον Κάρλος Αρενδόδο. Ο 53χρονος άντρας βρισκόταν στο Μαραθώνιο της Βοστόνης για να τιμήσει το θάνατο των δυο γιων του. Ο ένας σκοτώθηκε στο Ιρακ και ο άλλος απαγχονίστηκε. Την στιγμή της έκρηξης είδε ένα άντρα να αιμορραγεί και να προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος. Δεν είχε πόδια. «”Γρήγορα, κάποιος να μου δώσει το φούτερ του” φώναξα. Πήρα ένα φούτερ και το έσκισα αμέσως για να δημιουργήσω αιμοστατικούς επιδέσμους» θυμάται ο Αρενδόδο.

 

Carlos Arredondo

 

Τα επόμενα λεπτά αρπάζει ένα αναπηρικό καροτσάκι που βρήκε και μεταφέρει τον άντρα.  Ο 53χρονος οδήγησε τον ακρωτηριασμένο άντρα μέσα σε μία σκηνή, που είχε ανεγερθεί για τους μαραθωνοδρόμους που θα αφυδατώνονταν, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ένας αστυνομικός που τους εντόπισε έτρεξε να τους βοηθήσει, τη στιγμή που στο σημείο κατέφθαναν ασθενοφόρα και περιπολικά.  Μέσα στην τραγωδία η Αμερική στρέφει το βλέμμα της στο νέο της ήρωα.

 

 


 

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
οκ εφοσον αυτο ειναι αρτηρια (που μάλλον είναι) μολις φρίκαρα... (εχοντας δει και την υπολοιπη φωτο)δεν ξερω αν τον λετε ηρωα και τι σημαινει αυτο για τον καθένα, αλλα τερας ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας είναι.
Ο τύπος στην πάνω φωτογραφία, κρατάει την αρτηρία του τραυματία με τα δαχτυλά του κλειστεί για να μην χάσει άλλο αίμα. Απο την πρώτη στιγμή, φαίνεται και στα βίντεο οτι ηταν εκει και βοηθούσε οταν οι άλλοι τρέχανε πανικόβλητοι ( και ειναι φυσιολογικό ) μακριά.Επισης, ο συγκεκριμένος εχει και μια τραγική ιστορία πίσω του. Εχασε τον γιο του στο Ιράκ και οταν το έμαθε αυτοπυρπολήθηκε. Σώθηκε απο έγκυρη παρέμβαση αλλα λίγα χρόνια μετα αυτοκτόνησε και ο άλλος του γιος απο την θλίψη που έχασε τον αδελφό του. Χρόνια τωρα ο συγκεκριμένος οργανώνει και λαμβάνει μέρος σε αντι-πολεμικές πορείες και occupy.Εμένα μου κάνει ήρωας. Για άλλους ήρωες ειναι οι ληστές στο Βελβεντό....
Χμμμ...μήπως εσείς δεν καταλαβαίνετε ότι ακριβώς, ΔΕΝ βοηθούν όλοι κι ότι το να προβάλλονται και κάποια θετικά πρότυπα μόνο καλό μπορεί να κάνει; Χαίρομαι που το θεωρείτε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι τρέχουν να βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω να είναι έτσι τα πράγματα.
Αμέρικα, αμέρικα... Τι το "ηρωικό"(!) έκανε ακριβώς ο συμπαθής κύριος? Το ότι είδε έναν άνθρωπο τραυματία και τον βοήθησε? Και καλά η αμερικανίδα δημοσιογράφος, έχει το γνωστό άγχος από την πίεση του αρχισυντάκτη της για να ανακαλύψει ή εν ανάγκη και να δημιουργήσει "ήρωες", εσείς τι το συγκλονιστικό βρίσκετε σε αυτή την ιστορία ακριβώς?
δες την φωτο ολοκληρη, και μετα πες μας αν εσυ θα ειχες τα @@δια να βοηθησεις ή θα λυποθυμουσες...επισης πες μας αν ενω εχουν γινει 2 εκρηξεις και γυρω-γυρω γινεται της μουρλης, και δεν ξερεις αν θα υπαρξει και τριτη, αν θα καθοσουν να βοηθησεις τον οποιοδηποτε ή θα ετρχες οσο πιο μακρια μπορουσες...εξυπναδες εξ'αποστασεως...μπραβο φιλε! εισαι πολυ ξεχωριστος τελικα!
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση ένταση και προσπάθεια ειρωνείας στην απάντηση σας. Δηλαδή εσείς αν βλέπατε μπροστά σας έναν άνθρωπο πεσμένο να χρειάζεται βοήθεια θα....φεύγατε τρέχοντας? Η εθελόντρια στην φωτογραφία που σπρώχνει το καροτσάκι και δεν επιλέγει (την κατ εσάς επιλογή!!) της κοπάνας είναι κι αυτή εξίσου ή λιγότερο "ηρωίδα"? Και αν υποστηρίζετε πως είναι λιγότερο γιατί είναι λιγότερο ακριβώς?Οι δεκάδες(!) άνθρωποι που φυσιολογικά αντιδρώντας, δευτερόλεπτα (!) μετά την πρώτη έκρηξη έτρεξαν αμέσως να βγάλουν τα κάγκελα και να βοηθήσουν τους τραυματίες είναι λιγότερο...."ήρωες"? Αν είχατε παρακολουθήσει στο ελάχιστο αμερικανικά ΜΜΕ θα είχατε προσέξει την αγωνία τους να παρουσιάζουν "ήρωες" γιατί πολύ απλά... πουλάνε. Τα τελευταία χρόνια ειδικά έχει ξεφύγει η κατάσταση και βαφτίζονται "ήρωες" ακόμα και άνθρωποι που σε ένα τρακάρισμα βοηθούν τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο... Και άλλα πολλά, μην επεκταθώ, απλά αυτό είναι το καθεστώς εκεί. Αυτή η στάση όμως, δεν έχει παρά μακρινή σχέση με την πραγματικότητα. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως κι εσείς θα βοηθούσατε αν ήσασταν εκεί.
δεν νομιζω οτι υπαρχει "φυσιολογικη" αντιδραση σε τετοιες καταστασεις, μαλλον οι περισστεροι λειτουργουν με το ενστικτο και αυτο τους λεει "τρεξε να σωθεις". ειλικρινα? νομιζω οτι κι εγω αυτο θα εκανα απ'τον φοβο μου. δεν ηταν ο μονος "ηρωας" συμφωνω αλλα οχι και οτι λειτουργησε "φυσιολογικα".btw, η εθελοντρια ειναι ιδια η Κριστινα απο το Grey's Anatomy ή ιδεα μου?
Ξέχασα αυτό http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/16/carlos-arredondo-hero-boston-marathonγια όσους τυχόν ενδιαφέρει η πραγματική ιστορία και πιθανόν να είχαν τις ίδιες απορίες που είχα αρχικά διαβάζοντας την εκδοχή του κ. Μακρή, για το πως έτρεχε μαραθώνιο ένας άνθρωπος με...τζήν (!) και καπέλο, πως προσπάθησε να σηκωθεί όρθιος ο τραυματίας που...δεν είχε πόδια κλπ κλπ
@tsiprroine συγγνώμη για το λάθος. Ο άντρας δεν έτρεχε ήταν στις κερκίδες. Βοήθησε όχι μόνο ένα αλλά αρκετούς. Οι πληροφορίες οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι απο το Daily Beasthttp://www.thedailybeast.com/articles/2013/04/16/carlos-arredondo-boston-marathon-hero-in-a-cowboy-hat-on-the-bombs.htmlΗ ουσία της είδησησης είναι ότι ο άνθρωπος αυτός βοήθησε αρκετό κόσμο κάτω απο δύσκολες συνθήκες
@ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ε,καλά δεν έγινε και τίποτα για να μου ζητήσεις συγγνώμη, απλά για το ορθόν της ιστορίας το έβαλα.. Φυσικά και ο συμπαθής κύριος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, η μόνη ένσταση μου έχει να κάνει με τον χαρακτηρισμό "ήρωας" αλλά δεν τρέχει και τίποτα...