ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.4.2019 | 01:49

Ζηλεια

Πως μπορώ να τον κάνω να σταματήσει να ζηλεύει; Είναι στον χαρακτήρα του και κατευθείαν κάνει θεωρίες στο μυαλό του χωρίς να ξέρει και νευριάζει μόνος του. Του λέω πως μόνο αυτόν θέλω και ηρεμεί αλλά μου λέει πως δεν εμπιστεύεται τους άλλους όχι ότι δεν εμπιστεύεται εμένα. Τι να κάνω για να σταματήσει να ζηλεύει; (Έχει βελτιωθεί, παλιά ζήλευε περισσότερο..)
9
 
 
 
 
σχόλια
Δεν μπορείς να τον κάνεις να μη ζηλεύει, γιατί δεν έχεις τόσο μαγικές δυνατότητες να αλλάξεις κάποιον. Για να αλλάξει πρέπει να ξέρει τοι έει πρόβλημα και δεν το ξέρει. πρέπει να θέλει να αλλάξει. Το πώς θα τον κάνω να αλλάξει, μεταθέτει την ευθύνη πάνω σου. Λες και φταις εσύ που ζηλεύει και δεν τον έεις κατευνάσιε ακόμα.Δεν είναι σκυλί για εκπαίδευση.Λέει οτι δεν εμπιστεύεται τους άλλου, μέγα λάθος. Αν κάποιος που δεν εμπιστεύεται σου την πέσει και τον απατήσεις, σημαίνει οτι έκανες κάτι κι εσύ. Δεν μπορεί να σου την πέσιε κάποιος, να μη θες να απατήσεις και να απατήσεις. Αυτό δείχνει οτι δε σε εμπιστεύεται. Αν σε εμπιστευόταν θα ήξερε οτι όποιος και να σου την έπεφτε θα τον απέρριπτες. Γιατί δε σε εμπιστεύεται; Γιατί δεν εμπιστεύεται τους άλλους; Επειδή είναι ανασφαλής, τόσο πολύ που νιώθει οτι κάτι κακό θα συμβεί και έχει μάθει να κάνει αρρωστημένες σχέσεις που πρέπει να ασκεί έλεγχο. Το δεν εμπιστεύομαι τους άλλους, μπορεί σε λίγα χρόνια να μεταλλαθεί σε: 'Δε θα φορέσεις αυτό το ρούχο γιατί το λέω εγώ', σε 'Δε θα βγεις με τις φίλες σου γιατί θα έχει άντρες έξω' κλπ. Μια σχέση δεν είναι υγιής αν δεν μπορεί κάθε μέλος να δρα ανεξάρτητα. Αν ο ένας πιέζει τον άλλο, του υποβάλλει παράλογους κανόνες, αυτό αρχίζει και γίνεται κακοποίηση. Δεν μπορείς να τον αλλάξεις., όπως δεν μπορείς με τη συμπεριφορά σου να κάνεις κάποιον απο ποπ να ακούει ροκ, όπως δεν μπορείς με τη συμπεριφορά σου να κάνεις έναν εξωστρεφη άνθρωπο εσωστρεφή κλπ. Αν σκέφτεσαι οτι παλιά ήταν πιο ζηλιάρης και νομίζεςι οτι έκανες κάτι σωστά και άλλαξε, είναι σα να νομίζεις οτι δε φέριε ευθύνη για τι ςπράξεις του και οτι όντως είναι στο χέρι σου. Μακριά.
Όχι και πολλά. Δεν αλλάζουν εύκολα χαρακτήρα οι άνθρωποι. Αν είναι ανασφαλής, δύσκολα θα αλλάξει. Εκτός αν θέλει να αλλάξει και το δουλέψει με ειδικό. Μιλάω βέβαια για την αρρωστημένη ζήλια, όχι τη φυσιολογική που νιώθεις για τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι ερωτευμένος.
1. Φόρα μπουργκα, κλεισου σπίτι και μην ανοίγεις ούτε στα ντελιβερι. 2. Άλλαξε νούμερο, μην το δώσεις σε κανέναν από τους φίλους σου, να το έχει μόνο αυτός. 3. Δέκα φορές τη μέρα θα του επαναλαμβανεις πόσο υπεργαματος είναι, να τονωνεται. 4. Ριξτου ένα κερατο έτσι για το γμτ, κατεβασε του και μερικά καντήλια και μετά παράτα τον τον μαλακα.Καλη ζωή να έχεις.
"Εσένα σε εμπιστεύομαι, τους άλλους δεν εμπιστεύομαι". Κλασσική ατάκα ανθρώπου που ζηλεύει παθολογικά! Καλή μου δεν υπάρχει κάτι που μπορείς ΕΣΥ να κάνεις για να μη ζηλεύει, γιατί δεν είναι δικό σου το πρόβλημα! Είναι δικό του και μπορεί να το αλλάξει μόνο αυτός και εάν το θέλει, με ειδικό. Αλλιώς δεν αλλάζει.
Γιατί να τον κάνεις εσύ να μην ζηλεύει; Αφού αυτός έχει την πετριά, ας βρει αν θέλει και την λύση. Δικό του θέμα. Εσύ αν δεν το θες για δικό σου θέμα, ξέρεις την λύση. Και για να ξέρεις, μπορεί ο άλλος να είναι απελπιστικά ζηλιάρης, να σε έχει και δεδομένη και κερατωμένη. Μην το εκλαμβάνεις σαν ενδιαφέρον, είναι εύκολο να το κάνεις ενώ εγώ ακούω έναν χειριστικό τυπάκο.
''Εχει βελτιωθεί , παλιά ζήλευε περισσότερο''. Τα είπες όλα μόνη σου... Άνθρωπος που ζηλεύει δεν θα σταματήσει να ζηλεύει, ίσως παριστάνει για λίγο ότι άλλαξε , αλλά ΔΕΝ. Λυπάμαι που θα στο πω , αλλά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ, ως επί το πλείστον.