ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.5.2019 | 23:31

Δουλειά

Σήμερα πήρα για μια ακόμη φορά απόρριψη από δουλειά στο εξωτερικό. Ένας ολόκληρος χρόνος γεμάτος απορρίψεις, νιώθοντας όλο και πιο άχρηστη. Να έχεις προσπαθήσει τρελααααα στη ζωή σου και να βλεπεις τα όνειρα σου να γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο. Και όταν ρωτάς «Γιατί; Αφού έχω και παραπάνω από τα ζητούμενα προσόντα, γιατί δεν προχώρησε το βιογραφικό μου;» Να σου απαντούν γενικά και αόριστα «Ξέρετε, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, λυπουμαστε.». Πλέον φοβάμαι να κάνω καινούργιες αιτήσεις γιατί δεν αντέχω και αλλες απορρίψεις... Αποφεύγω γνωστούς γιατί κάθε φορά ρωτάνε μ’ενα βλέμμα λύπησης... Εγώ πιστεύω στις γνώσεις μου και στις ικανότητες μου. Έχω πάρει και τη δύσκολη απόφαση της μετανάστασης. Αφήστε με ομως από κάπου να αρχίσω. Τι και αν τελείωσα ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και όχι κάποιο κορυφαίο του εξωτερικού...; Έχω δουλέψει και εγώ σκληρά, όχι μόνο οι απόφοιτοι του Harvard, MIT, LSE κλπ... Συγνώμη που δεν έχω κάθε φορά μέσο ή τα χρήματα για κάποιο μεταπτυχιακό. Συγνώμη που καθόμουν και ξενυχτούσα στο διάβασμα για ένα καλύτερο μέλλον. Συγνώμη...
6
 
 
 
 
σχόλια
Για κάποιο λόγο έχει επικρατήσει η άποψη ότι το να βρεθεί δουλειά στο εξωτερικό είναι εύκολο. Δεν είναι. Θέλει επιμονή και μεγάλη υπομονή. Μην τα παρατάς.
Συμφωνώ απόλυτα με τον κυριοSimosz! Ήρωας δεν γίνεσαι επειδή πηγές στο εξωτερικό! Εγώ έχω να δώσω την εξής συμβουλή. Επειδή πολλοί γνωστοί μου στόχευαν μόνο για συγκεκριμένες θέσεις του πεδίου που σπούδασαν. Παιδιά ξεκινάμε από τα χαμηλά και σιγά σιγά αναβαθμιζομεθα. Είναι η λογική σειρά. Εκτός αν είσαι ο Κόκκαλης η ο Βαρδινογιάννης ναι! Αλλά επειδή δεν είμαστε προχωρούμε με το παλιό ινδιάνικο κόλπο. Υπομονή και επιμονή. Έχουμε φάει χιλιάδες σκατα , καθάρισα τουαλέτα για 5 χρόνια πριν βρεθώ εδώ που είμαι . Με πτυχίο και μεταπτυχιακό καθάρισα τουαλέτα , μετά έφερα καφέδες , έβγαλα φωτοτυπίες , και ουτω καθεξής. Σήμερα απολαμβάνω και κοιτάω πίσω και λέω η ζωή ένας ασταμάτητος αγώνας !
Το να κλαιγεσαι δεν έχει καθόλου μα καθόλου νόημα. Βασικά εμετικό ήταν..Ειδικά για εξωτερικό, ναι, ο ανταγωνισμός είναι απίστευτος, και όχι δεν έχει να κάνει με Χάρβαρντ, ΜΙΤ και ότι άλλο θες.Απλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν χιλιάδες σαν και εσένα εκεί έξω. Αποφάσισες να βγεις εξωτερικό? Πωπω τι ήρωας...άλλοι/Ες τόσες και τόσοι το έχουν κάνει..Μια συμβουλή, ειδικά στο εξωτερικό μετράνε πολύ οι έξτρα δραστηριότητες και ο εθελοντισμός.Πραγματικά δε τους ενδιαφέρει αν ξενυχτουσες πάνω από ένα βιβλίο και τελείωσες ακριβώς στα 4 χρόνια αν δεν έχεις κάνει τίποτα άλλο στη ζωή σου..
Ρε κοριτσι μου μην το βαζεις κατω. Θα σου δωσω μια πρακτική συμβουλή. Εγω οποτε παω για συνέντευξη (εχω αναζητήσει δουλειά 4 φορες ως τωρα στη ζωή μου) παω με αερα του τυπου "θα κερδισεις αν με προσλάβεις". Θελω να καταλήξω οτι θελει κ λιγη "επιθετικότητα" το θεμα αναζήτησης εργασιας. Μην απογοητεύεσαι, θα δεις θ αλλαξει το πραγμα.
Βρίσκομαι στον δρόμο που βρίσκεσαι κι εσύ. Αν αυτό που θέλεις είναι βέβαιο μέσα σου, τότε δεν πρέπει να σταματήσεις τη προσπάθεια. Αν συνεχίσεις μόνο να κερδίσεις μπορείς, αν σταματήσεις είσαι χαμένος από χέρι. Το να βρεις δουλειά έξω δεν είναι εύκολη υπόθεση, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Όποιος πιστεύει το αντίθετο πλανάται δυστυχώς. Μην τα παρατάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για κάποιον εργοδότη είσαι αυτό που ψάχνει.