Το ψηφοδέλτιο που σάρωσε στις φετινές φοιτητικές εκλογές

Facebook Twitter
26

Το παρακάτω μου το έστειλε χτες η φίλη των Μικροπραγμάτων Ε., και την ευχαριστώ πολύ!

Άρη καλησπέρα!
Μόλις επέστρεψα απο την καταμέτρηση και σου στέλνω το ψηφοδέλτιο που σάρωσε στις φετινές εκλογές στη Νομική του ΑΠΘ.
Τα λόγια είναι περιττά πιστεύω!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Έλενα Κ.

 

 

 

 

 

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
Έξω η άθλια κομματική σαπίλα απ' τα Πανεπιστήμια. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι φοιτητές της γυρνούν τη πλάτη. Όταν σπούδαζα θυμάμαι ότι μόνο οι τελειωμένοι ήταν στις παρατάξεις. Δυστυχώς όμως αυτοί μας κυβερνάνε σήμερα...
απαγορευση κομματισμου και ιδεολογικου ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΥ στα πανεπιστημια, πολυ απλο..βεβαια θα ερθουν μερικοι να πουν οτι ειναι φασιστηκο και ακρα αντιδημοκρατικο..ΩΡΙΣΤΕ ΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ
Δεν αρκεί. Οι φοιτητικές εκλογές είναι κάτι αστείο και πρέπει να καταργηθούν για το καλό της κοινωνίας. Βασικά δεν είναι καν κάτι αστείο. Είναι έννεση κομματοσκυλίασης και οπισθοδρόμησης. Αν κάποιος παρολαυτά τις γουστάρει, μπορεί να μαζέψει τις φίλες/φίλους του και να παίξει "φοιτητικές εκλογές", όπως έπαιζαν τα αγοράκια "πόλεμο" και τα κοριτσάκια με τα κουζινικά, να ξεχαρμανιάσει. Ή να περιμένει τις κανονικές εκλογές ανα τετραετία, να υπάρχει έστω και ουσιαστικό αντίκρυσμα. Είδες? Υπάσχουν λύσεις.
Φοιτητικές εκλογές γίνονται παντού, σε πολλά πανεπιστήμια ανά τον κόσμο (για να μη γράψω σε όλα και πεταχτεί κάποιος) κι αυτό επειδή υπάρχουν φοιτητικοί σύλλογοι παντού και είναι φυσικά θεμιτή η εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα δοιήκησης του κάθε πανεπιστημίου στον ανάλογο βαθμό. Παντού υπάρχουν παρατάξεις (οι οποίες βαφτίζονται αδελφότητες ή κινήσεις ή δράσεις ή οτιδήποτε άλλο). Το να ζητάς την κατάργησή τους το θεωρώ ακραίο και αυταρχικό. Το πρόβλημα δεν είναι οι ίδιες οι εκλογές αλλά το πλαίσιο δομής και διεξαγωγής τους ως έχει σήμερα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και βεβαίως το συνδιαλλακτικό σύστημα παρατάξεων-καθηγητών στο οποίο έχουν κατέλθει. Εν ολίγοις το πρόβλημα είναι στους ανθρώπους, μέσα μας. Κύριοι υπαίτιοι είμαστε εμείς για το πως καταντούμε τις διαδικασίες κι όχι οι ίδιες οι διαδικασίες και οι θεσμοί.
Τι λες ρε μάγκα που γίνονται παντού; Και ειδικά κομματικά. Έχεις σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού; Η μάλλον, επειδή την ξέρω την απάντηση από τη βλακεία που έγραψες, έχεις πάει έστω σαν ανταλλαγή φοιτητών για κουλτούρα κ.τ.λ.; Λεπόν, δε ΚΑΝΈΝΑ ανεπτυγμένο κράτος δεν γίνεται αυτό που γίνονται στα δικά μας Πανεπιστήμια και πολύ σωστά οι παρατάξεις πρέπει να καταργηθούν! Ναι στους εκλεγμένους εκπροσώπους φοιτητών, εφόσον κάποιοι επιθυμούν, όχι στις κομματικές παρατάξεις! Υπάρχουν απλά Student Unions στο εξωτερικό, φοιτητές και μαλακίες... ΔΕΝ! Αυτά μπας και μάθεις! Γιατί ειδικά με το παντού, δεν μπορούσα να αφήσω τη κοιλιά μου!
panoyli,μη τυχον εισαι μελος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μεγαλης Βρετατανιας, που ειχα πετυχει μια φορα στο ιντερνετ και εκανα κωλοτουμπες απο τα γελια??ο Michail με εχει καλυψει, και απλα να πω οτι μπορει να υπαρχουν μερικοι ιδεολογικοι συλλογοι/ οργανωσεις σε πανεπιστημια, αλλα δεν ανακατευοντε με φοιτητικες εκλογες κλπ..βσκ για ΠΑΣΠιτη σε κοβω..
Φαντάζομαι αν ήμουν δαπίτης, θα γούσταρα τις φοιτητικές εκλογές (αν δεν ήταν ξεκάθαρο το σχόλιο μου, για σένα, γιατί οι περισσότεροι μάλλον κατάλαβαν, τις θεωρώ καρκίνωμα). Κάνω λάθος? Και το "λύσεις", αναφερόταν σε "λύσεις" ξεχαρμανιάσματος κομματόσκυλων και λοιπών εκλογολάγνων και όχι αυτό καθ'αυτό στα όποια εκκλογικά αποτελέσματα της εκάστοτε τετραετίας (αλλά ούτε αυτό το πολυκατάλαβες). Στο ίδιο ανάλαφρο και χαριτωμένο ύφος λοιπόν: Μανδάμ? Μήπως είσθε κουμμουνοληστοσυμμορίτισα και κάνετε ωσάν την χήραν εις την κλίνη?
πρωτον,δες οτι γραφω ''83'' στο nick μου..αρα ειμαι αρκετα μεγαλη για να μαι ακομα φοιτητρια.Δευτερον,στο Παν/μιο ψηφιζα αριστερες παραταξεις παντα..Δαπ ψηφιζεις εσυ μπας και παρεις τιποτα σημειωσεις ή μπας και χαμουρευτεις με κανενα/καμια..και Πασοκ ψηφισαν οι δικοι σου το 80 και το 90 γιατι τους εχωσε στο Δημοσιο.Αη στο διαολο πια με τον καθε ξερολα.
επισης και εγω πιστευω οτι οι παραταξεις δεν εχουν θεση στην Τριτοβαθμια και οτι οι φοιτητικες εκλογες δεν βοηθουν πουθενα κλπ κλπ ΑΛΛΑ απο την αλλη,ψηφοδελτια με τη Ντενη Μαρκορα και τη Ροζαλιντα την πουτανα ειναι κρυαδες και δειχνουν ποσο τηλεορασοπληκτοι και ''καμμενοι'' ειμαστε.
Συμφωνώ "Όνομα Εμφάνισης", αλλά δεν είναι μόνο δαπίτες τα κομματόσκυλα. Μήπως με το σχόλιο σου, δηλώνεις εσύ υποσυνείδητα οτι φοβάσαι μήπως καταργηθεί ο Τσέ, το αμπέχωνο και το δικαίωμα των γυναικών στα μούσια? (Λέμε τώρα. Παραδείγματος χάριν...Δεν σε λέω κνίτη.)
Ούσα χρόνια στα πανεπιστήμια, είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, η πραγματικότητα είναι μια: Η ύπαρξη κομμάτων σε σχολές είναι ΑΝΟΥΣΙΑ (επιεικής χαρακτηρισμός). Πέρα από φασαρίες, καταλήψεις, πάρτι στα μπουζούκια κι εκδρομές δεν προσφέρουν τίποτα άλλο.Επίσης, αυτούς που σπεύδεις να στηρίξεις στις εκλογές, να θυμάσαι πως αύριο θα τους βλέπεις στα κανάλια να βρίσκονται στις θέσεις των σημερινών βουλευτών, αναξιοκρατικά ως επί το πλείστον.Πόσοι από αυτούς που βρίσκονται διαρκώς στα "τραπεζάκια" έχουν ιδέα τι σπουδάζουν, έχουν μπει σε αμφιθέατρο να παρακολουθήσουν μάθημα και παίρνουν πτυχίο με την αξία τους;Απάντησε μου σε όλα αυτά και μετά πες μου πως οι εκλογές δεν είναι κάτι ΑΣΤΕΙΟ.
Πάντως, μια μαι τόφερε η κουβέντα, τα αποτελέσματα στην Νομική φέτος ήταν:Ψηφίσαντες 1447ΔΑΠ: 531Ε.Α.Α.Κ: 255Αριστερή Ενότητα: 233Πανσπουδαστική: 224ΠΑΣΠ: 74Αγ. Κινήσεις: 19Λευκά: 50Άκυρα: 61Ακόμα και τα 61 να ήταν ΟΝΟΣ, δεν θάλεγα ότι σάρωσε...[Aπάντηση Άρη: Humour Needed: δεν νομίζω ότι ήταν συνδυασμός αληθινός, ένα μεμονωμένο ψηφοδέλτιο ήταν... ;)]