ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2019 | 10:39

....

Πρίν τρείς μήνες έχασα το μωρό μου στο τέλος του 8ου μήνα της εγκυμοσύνης μου.Μία εγκυμοσύνη που ήρθε φυσιολογικά και αβίαστα στα 38 μου χρόνια μιας και εγώ και ο άντρας μου δεν είχαμε θέματα υγείας .Μία εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα η οποία προς το τέλος της και ενώ θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το μοιραίο, τελικά δεν είχε αίσια έκβαση καθαρά από λαθος χειρισμούς του γυναικολόγου μου, κάτι το οποίο μου το επιβεβαιωσαν και η έκθεση βιοψίας από το πανεπιστήμιο, καθώς και δύο άλλοι γυναικολογοι.Το μωρό μου έφυγε άδικα.Εγώ ευτυχώς σωματικά είμαι καλά αλλά ψυχολογικά δεν την παλέυω.Μην μου πείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα .Ποτέ δεν ήμουν από τους ανθρώπους που σκεφτόμουν τα χειρότερα των άλλων για να νιώσω εγώ καλύτερα.Δεν μπήκαμε σε νομικές διαδικασίες γιατί είματε οικονομικά και ψυχολογικά εξαντλημένοι και γιατί προσπαθούμε να μην διαλυθούμε και άλλο γιατί θέλουμε τον άντρα μου να ξαναπροσπαθήσουμε ,αλλά και άλλο παιδάκι να έρθει εγώ αυτήν την απώλεια δεν θα την ξεπεράσω ποτέ.Ήταν το πρώτο μου μωρό ,με αυτό ένιωσα για πρώτη φορά να γίνομαι μαμά και ας μην το κράτησα στην αγκαλιά μου.Ήταν αγοράκι.Έχω και 3D φωτογραφία του από το doppler.Ένα τέλεια σχηματισμένο προσωπάκι.Θα το αγαπώ για πάντα.Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω για τις ξαδέρφες μου και φίλες που γεννανε όλες αυτόν τον μήνα και μέσα στον επόμενο και χαίρομαι αλλά από την άλλη με πιάνει το παράπονο και κλαίω.Αισθάνομαι ότι μερικές φορές δεν μπορώ να το διαχειριστώ.Έχω ξεσπάσματα θυμού.Μου έχουν πεί να δώ ψυχολόγο αλλά ένας πνευματικός νομίζω ότι θα μου ταίριαζε περισσότερο.Ο άντρας μου είναι υπέροχος ,αγαπιόμαστε και του αξίζουν τα καλύτερα γι'αυτό δεν θέλω να εκδηλώνομαι μπροστά του γιατί και αυτός ξέρω ότι πληγώθηκε.Ευτυχώς που πηγαίνω στην δουλειά και κάπως έτσι προσπαθώ να πορευτώ.Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους.
8
 
 
 
 
σχόλια
Λυπάμαι πολύ. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να συνέλθει και να προσπαθήσετε πάλι. Ζήτα στήριξη από όπου μπορείς να πάρεις. Είναι ένα τραυματικό γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έχεις καλό σύντροφο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Θα τα παλέψετε μαζί.
Λυπάμαι πάρα πολύ για την απώλειά σας, όσο λίγο ή τετριμμένο κι αν ακούγεται. Θα συμφωνήσω με τη Shotgun παραπάνω. Ένας ψυχοθεραπευτής ίσως είναι πιο κατάλληλη λύση για τώρα. Η κατανόηση μιας τόσο μεγάλης απώλειας και η αποδοχή της συνοδεύονται από πολλά συναισθήματα που δεν ξέρω κατά πόσο λόγια όπως «Ήταν θέλημα Θεού» βοηθούν. Βέβαια, αυτό διαφέρει από άνθρωπο σ' άνθρωπο αναλόγως πεποιθήσεων. Καλώς ή κακώς, είμαστε σχεδιασμένοι να ψάχνουμε νόημα ακόμα και σε τραγωδίες που δεν βγάζουν απολύτως κανένα. Σας εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου κουράγιο και δύναμη για το σήμερα και ο,τι καλύτερο για το μέλλον.
Σε παρακαλώ πολυ, επέτρεψε στον εαυτό σου να θρηνήσει. Δώσε του χρόνο. Θα είναι για πάντα το πρώτο σου παιδί. Αυτό που σε κλωτσησε, αυτό που χτυπησε η καρδιά του μαζί με τη δική σου, αυτό που στρίμωξε τα όργανα σου για να χωρέσει και δεν μπορούσες να αναπνεύσεις πολλές φορές... Αυτό που του τραγούδησες, χαιδεψες, γέλασες και περίμενες να γνωρίσεις από κοντά. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στον άντρα σου και ζήστε σε όλες τις εκφάνσεις. Σε φιλώ.
Λυπάμαι πάρα πολύ για το μωράκι σου. Δεν μπορώ να καταλάβω, μπορώ όμως να φανταστώ πόσο πονάς.Προσωπικά θα πήγαινα σε ψυχολόγο. Είναι πολύ βαρύ πένθος, χρειάζεσαι καθοδήγηση από ειδικό. Ο πνευματικός ίσως βοηθήσει αργότερα. Τώρα έχεις πολλά οδυνηρά συναισθήματα να διαχειριστείς και καλό είναι να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο στον οποίο θα μπορέσεις να εκφράσεις εκτος των άλλων και όλο το θυμό σου, χωρίς να αισθάνεσαι ένοχη ότι αμαρτάνεις.Το παιδάκι σου δε θα το ξεχάσεις ποτέ, όμως με τον καιρό ο πόνος θα μαλακώσει. Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά.

Breaking news

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ