Υποχρεωτική σε όλους τους δήμους η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Υποχρεωτική σε όλους τους δήμους η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση Facebook Twitter
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
1

Υποχρεωτική καθίσταται από το ερχόμενο σχολικό έτος η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε όλους τους δήμους της χώρας. 

Ειδικότερα, με την έκδοση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των τελευταίων 27 δήμων στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Οι 27 δήμοι προστίθενται στους 298 δήμους στους οποίους εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η καθολική εφαρμογή της προσχολικής δίχρονης εκπαίδευσης συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους προς του δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών.

Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά. «Πέραν της μεγάλης βοήθειας που προσφέρει το μέτρο στους εργαζόμενους γονείς, τα οφέλη είναι και παιδαγωγικά καθώς τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σχολικό περιβάλλον», επισημαίνεται από το υπουργείο.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ήταν απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 60 χρόνια.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους 27 νέους Δήμους, που προστίθενται στους 298 όπου πέρυσι και φέτος εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια