Στοκχόλμη: Αναζητούσαν μοντέλα σε κέντρο θεραπείας για την νευρική ανορεξία

Στοκχόλμη: Αναζητούσαν μοντέλα σε κέντρο θεραπείας για την νευρική ανορεξία Facebook Twitter
5

Σε κέντρο θεραπείας για άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία φαίνεται ότι αναζητούσε μοντέλα ένα πρακτορείο μοντέλων στη Στοκχόλμη. Το Κέντρο της Στοκχόλμης για τις Διατροφικές Διαταραχές είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη Σουηδία. Φιλοξενεί 1.700 ασθενείς, κυρίως νεαρά κορίτσια αλλά και πολλά αγόρια και ενηλίκους. Ορισμένοι από τους ασθενείς νοσηλεύονται ενώ άλλοι προσέρχονται μόνο στα εξωτερικά ιατρεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η διευθύντρια του κέντρου δεν έδωσε το όνομα του πρακτορείου που αναζητούσε τα μοντέλα. Δήλωσε στα μέσα ότι οι άνθρωποι του πρακτορείου βρισκόντουσαν έξω από το κτίριο και περίμεναν τις νεαρές κοπέλες που θα έβγαιναν για περίπατο. «Μία από τις κοπέλες με την οποία ήρθαν σε επαφή ήταν τόσο αδύνατη που αναγκαζόταν να μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο διευθυντής του πρακτορείου Elite στη Στοκχόλμη έσπευσε να κάνει δήλωση: «Είναι απεχθές και αντίκειται σε κάθε έννοια ηθικής. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο, σοβαρό πρακτορείο, που να δουλεύει κατ’ αυτόν τον τρόπο» κατέληξε.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Εχω μια κόρη 5 χρονών. Εχθές ανταλλαξε κούκλες με μια φίλη της. Επεσε στα χέρια της μια κούκλα που δεν την είχε ξαναδεί, απο την σειρα "Monster High". Η κούκλα είναι πρότυπο ανορεξικής κοπέλας...
Ισχυρίζονται πολλά πρακτορεία μοντέλων ότι τα μοντέλα πρέπει να αδύνατα ώστε να εξυπηρετούν σαν κρεμάστρες για να αναδεικνύεται το ρούχο.( γιατί προφανώς μια κρεμάστρα με ρούχα είναι τρομερά ελκυστική..) Σίγουρα όυτε που τους περνάει από το μυαλό να εκμεταλευτούν κάποιον που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν είναι σε θέση να πάρει λογικές αποφάσεις μόνος του. Τους έχουμε παρεξηγήσει νομίζω,αυτοί όλα για μια " καλύτερη" αισθητική τα κάνουν.
Τι τους κράζετε τους ανθρώπους ; Βραβείο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας έπρεπε να πάρουν οι άνθρωποι ! Πέραν της πλάκας τώρα, υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που ευνοεί και απαιτεί την ύπαρξη τέτοιων μοντέλων. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μια χώρα ( νομίζω η Ισπανία ) αποφάσισε να ψηφίσει νόμο που να απαγορεύει σκελετωμένα άτομα να διαφημίζουν ρούχα, αντιδράσανε πολλοί στη βιομηχανία ρούχου. Δεν είναι πως δεν υπήρχε η χυδαιότητα, ή πως δεν ενθαρρυνόταν, απλά αυτοί το κάνανε απροκάλυπτα.