Update: Ελεύθερος με εγγύηση ο Φωτόπουλος

Update: Ελεύθερος με εγγύηση ο Φωτόπουλος Facebook Twitter
11

Update:

Ελεύθερος με εγγύηση 60 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για απάτη σε βάρος της ΔΕΗ καθώς επίσης και για συνεργία και ηθική αυτουργία σε απιστία.

Η έρευνα για δύο χρηματοδοτήσεις ύψους 612 χιλιάδων ευρώ, της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, είχε ξεκινήσει κατόπιν αιτήματος της Τίνας Μπιρμπίλη και ακολούθησε πόρισμα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν ατασθαλίες.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ακόμα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.


Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος για την κατηγορία που αφορά στην υπόθεση των χρημάτων που λάμβανε από τη ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ταξιδιών και συνεδρίων της ΓΕΝΟΠ. Στην έρευνα που πραγματοποίησε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής είχαν βρεθεί εικονικά τιμολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε ο Μικροπολιτικός των Νέων ο κ. Φωτόπουλος είχε στέιλει  στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, το εξής sms: “Φίλε, αν χάσω θα πανηγυρίζει ο Αδαμίδης, και τα συστημικά κανάλια. Οι εφημερίδες τους την Παρασκευή, την ημέρα που θα πάω στον ανακριτή, θα γράφουν ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ γύρισαν την πλάτη στον Φωτόπουλο. Σε παρακαλώ μην αφήσεις να γίνει αυτό. Σαν φίλος που ζήσαμε πολλά χρόνια μαζί, ζητώ την βοήθειά σου».

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
έχουν εμφανιστεί πολύ υβριστικότερα, τόσο από σχολιαστές όσο και από αρθρογράφους κατά καιρούς. Αμφίδρομα ισχύουν οι όροι, λέμε..For the record, από λεξικό στο web: http://www.slang.gr/lemma/show/lexritis_51
Πέρα από υπεξαίρεση δημ.χρήματος και άλλες απάτες, ο κύριος αυτός θα έπρεπε πρωτίστως να χει(κατα)δικαστεί εδώ και χρόνια για την φασίζουσα νοοτροπία του να βυθίζει όποτε γουστάρει μια ολόκληρη χώρα στο σκοτάδι.Φυσικά σε μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα θα ήταν ήδη φυλακή απ' το πρώτο κιόλας κατέβασμα του διακόπτη...
στο σκοτάδι βυθίζει την χώρα (πλήν σπιτιών βουλευτών και υπουργών) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και όχι οι συνδικαλιστές που στις απολύτως νόμιμες απεργίες έχουν το απολύτως προβλεπόμενο από το νόμο ποσοστό εργαζομένων. Κατά τα άλλα, αν αποδειχθεί η ενοχή του για ατασθαλίες να καταδικασθεί σε ισόβια φυλάκιση αφού πρώτα οδηγήσουν στην λαιμητόμο τον διοικητή της ΔΕΗ μανατζαραίο Αθανασόπουλο που τού έκανε τα χατηράκια για να μπορεί αυτός να κάνει τη δουλίτσα του ήσυχος-ήσυχος (ή μήπως κι αυτός έχει κατηγορηθεί άδικα;)
Μία ερώτηση:Που βρίσκει ένας "κοινός θνητός" 60 χιλιάρικα για εγγύηση;Τοόσο καλούς φίλους έχει;Και μία διαπίστωση: Αν δεν έχεις φράγκα πάς χαμένος..