ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.8.2019 | 00:27

Έρωτας, μόρφωση και κοινωνικό status

Οπωσ ξέρουμε στην κοινωνία μας υπάρχουν πολλά ταμπού. Ένα απ αυτά θέλει αν μη τι άλλο τον άνδρα με ανώτερο ( η ισο) κοινωνικό και μορφωτικό status με την γυναίκα. Νομίζω εκτος από τα ταμπού στα οποία δεν δίνω σημάδια υπάρχει και το πρακτικό κομμάτι. Η κολλητή μου είναι μια πολύ μορφωμένη κοπέλα με σπουδές, μεταπτυχιακά κτλ και έχει σχέση με ένα παιδί που με το ζόρι τελείωσε λύκειο. Δεν έχει βγάλει Πανεπιστήμιο, αλλά είναι από μικρός στο μεροκάματο και δούλευε σε οικογενειακή επιχείρηση (χασάπικο) το οποίο δεν είναι κακό. Η έλλειψη μόρφωσης ομως δεν είναι το πρόβλημα. Είναι ένα παιδί που δεν μπορεις να κανείς συζήτηση επιπέδου μαζί του για σοβαρά θέματα..πολλές φορες κοινοί μας φίλοι απορούν για το πως αυτοί οι 2 άνθρωποι είναι μαζί...ισως το πιο αταίριαστο ζευγάρι που έχετε δει και είναι κάτι που ακούω συχνά απ ολουσ τους γνωστούς. Επίσης δεν ταιριάζουν εμφανισιακά! Δεν θέλω η φίλη μου να παει χαμένη, νομίζω είναι μαζί του λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης ισως και συνήθειας... Δεν μου πέφτει λόγος και ούτε πρόκειται ομως να της το πω εκτος βέβαια εαν ζητήσει τη γνώμη μου. Παρολαυτα ανησυχώ, δεν θέλω να παει χαμένη! Νομίζω απλά χάνει χρόνο! Δεν ξέρω αν καποιος έχει παρόμοια εμπειρία..αλλά μήπως κάνω λάθος που δεν της λέω τίποτα?
7
 
 
 
 
σχόλια
Κρατάω για να σχολιάσω μόνο τα εξής: 1ον:''Η κολλητή μου είναι μια πολύ μορφωμένη κοπέλα με σπουδές, μεταπτυχιακά κτλ και έχει σχέση με ένα παιδί που με το ζόρι τελείωσε λύκειο''.Απο πότε ο έρωτας κάνει διακρίσεις;δηλαδή αυτόι που γεννήθηκαν σε φτωχές οικογένειες και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν όπως η φίλη σου,ή δεν τράβαγαν τα γράμματα τέλος πάντων,δεν έχουν το δικαίωμα να ερωτευτούν,δεν έχουν το δικαίωμα να βρούν κάτι καλό,σε αυτή τη γαμημένη ζωή;2ον:''Είναι ένα παιδί που δεν μπορεις να κανείς συζήτηση επιπέδου μαζί του για σοβαρά θέματα..''Η φίλη σου τα έφτιαξε μαζί του,επειδη τον ερωτεύτηκε; ή για να τον κάνει πασαρέλα στην παρέα ,για να δεί αν περνάει τα crash tests;και λόγω χαμηλής μόρφωσης,δεν μπορεί να λάβει μέρος σε συζητήσεις επιπέδου,τι μας λές;δλδ οταν βγαίνετε έξω για καφέ ή ποτό,να φανταστώ ποιάνετε θέματα περι θεωρίας της σχετικότητας,τον Νομο του Κουλόμπ,τους νόμους κίνησης του Νεύτωνα ή τους θεμελιώδεις νόμους της Μηχανικής;ή βγαίνετε για να περάσετε καλά; ,έλεος δλδ !!Τέλος ΟΧΙ δεν σου πέφτει λόγος ! μορφωμένη είναι απ'ότι λες,μυαλό έχει και απο την στιγμή που είναι καλά εκεί που είναι και της φέρεται καλά,τον πούλο οι παρέα,έτσι απλά.Οι σχέσεις δεν χτίζονται στα ''πρότυπα'' της παρέας.
Είναι τεμπέλης; Της τρώει τα λεφτά; Την απατάει; Την δουλεύει γενικά; Αν η απάντηση είναι όχι και συ θεωρείς ότι της είναι ακατάλληλος λόγω χαμηλότερης μόρφωσης και εμφάνισης είσαι απλά γελοία. Συγγνώμη κιόλας, αλλά είναι επιλογή της από τη στιγμή που νιώθει καλά μαζί του.
Ήξερα έναν τέτοιον (χασάπης, αμόρφωτος) που τα είχε με μια μαία και παράλληλα με μια δικηγόρο. Τις δουλευε και τις δύο. Το λαϊκό παιδί, το καλό και τίμιο! Τώρα θα παντρευτεί τη δικηγόρο, η μαία έφυγε. Ατυχη η δικηγόρος.
Έχω την εξής φανταστική ιδέα: την κάνεις πέρα για να καταλάβει ότι μ'αυτον τον άνθρωπο δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σας. Γιατί υποκρίνεσαι;Υ.Γ. Την εξ. σου την βρίσκω στο ίδιο επίπεδο που οι παλαι κάποτε συμμαθητές μου σχολίαζαν πως η παρέα μου με μια μαθήτρια με χάλασε. Σοβαρά. Είχαν κάνει πηγαδάκι άτομα τα οποία με χλευαζαν για την επιλογή μου εντελώς φιλικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ ήξερα ότι δεν ήταν φίλοι μου αυτοί και πέρναγα καλά με την επιλογή μου και τις οποιες κοπάνες γούσταρα και έκανα μια χρονια. Δεν σε νοιάζει φιλενάδα η φιλενάδα ή είσαι τρολ σαν τους συμμαθητές μου. :)
"Η ελλειψη μορφωσης ομως δεν ειναι το προβλημα". Παρ'ολο που στον τιτλο και σχεδον στο μισο κειμενο (και μαλιστα στο πρωτο μισο) αναφερεσαι αποκλειστικα σε αυτην. Ισως ομως εχεις δικαιο και δεν ειναι εκει το προβλημα, αλλα σε αυτους που τους σχολιαζουν στα διαλειμματα των διατριβων τους (σας) προφανως.
Μου αρέσει που ρωτάς ενο είσαι έτοιμη να κανεις τη μαλακια,που δεν σου πέφτει λόγος.Στο υποσυνηδειτο σου υπάρχει ζήλια,την οποια λόγω χαμηλου δείκτη αυτογνωσίας-που έχουμε οι περισσότεροι,αλλα όχι οι τρίτοι παρατηρητές- δεν μπορείς να διακρίνεις και να βγάλεις στην επιφάνεια.-Κάνει η φίλη μου σεξ,και δεν κάνω εγώ?Επίσης μαθε πως η έλξη 2 ανθρώπων δεν έχει να κάνει με την εικόνα,αλλα κ με την ενέργεια τους.Το επιβεβαιώνει και η συχρονη φυσική στο πανεπιστήμιο
Εγώ λέω να πάω κόντρα σ ότι σου λένε και θα σου πουν...(ότι προφανως ότι ζηλεύεις, δεν εχεις δικαίωμα κτλ) και θα σου πως και δίκιο να εχεις δεν θα σ ακούσει! Το πολύ πολύ να στραφεί και η ιδια εναντίον σου! Κάτσε να καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός, να δεις που παει και επειτα κανεις μια συζήτηση για το μέλλον και το που μπορεί να βγάλει αυτό!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ