Τη θεωρία συνωμοσίας για το Family Guy την ξέρατε;

Τη θεωρία συνωμοσίας για το Family Guy την ξέρατε; Facebook Twitter
8
Τη θεωρία συνωμοσίας για το Family Guy την ξέρατε; Facebook Twitter

Μου έγραψε ο Πρόδρομος:

Παίρνεις δύο σκηνές από επεισόδιο του Family Guy, ισχυρίζεσαι ότι είναι στη σειρα, και voila!

Το FOX ήξερε για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, και ναι, "θα μπορούσε κανεί να πει πως είναι σύμπτωση... αλλά τόση σύμπτωση;"

==

Έχει μέρες που γράφτηκε, τότε μάλιστα που δεν ξέραμε ακόμα ποιος είχε προκαλέσει το μακελειό στη Βοστώνη.

Αντιγράφω την "είδηση":

Η εκπομπή του Ελληνικού Καναλιού - GR «Τα Κουνάβια» προέβαλαν στην εκπομπή της Τρίτης αποσπάσματα ενός κινουμένου σχεδίου το οποίο προβλήθηκε από το δίκτυο FOX ένα μήνα πριν από το τραγικό συμβάν της 15ης Απριλίου. 

Στα δύο αποσπάσματα της σειράς Κινουμένων Σχεδίων «Family Guy» που ακολουθούν, παρακολουθεί κανείς τον πρωταγωνιστή ο οπoίος λαμβάνει μέρος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης κι έρχεται πρώτος, αφoύ παρασύρει με το αυτοκίνητό του τους μαραθωνοδρόμους και κόβει το νήμα. Στο δεύτερο απόσπασμα ο πρωταγωνιστής – νικητής ο οποίος σημειωτέον φορά μουσουλμανικό σαρίκι βρίσκεται στο στούντιο όπου παραχωρεί συνέντευξη. Ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής τον ρωτά πώς τα κατάφερε και βγήκε πρώτος και αυτός με μία χαλαρή κίνηση παίρνει ένα τηλέφωνο με το κινητό και πυροδοτεί μία βόμβα, και στη συνέχεια επαναλαμβάνει την ίδια πράξη.

Θα μπορούσε κάποιος να μη δώσει καμία σημασία σε ένα κινούμενο σχέδιο αν αυτό δεν είχε προβληθεί από το δίκτυο FOX, ένα από τα συντηρητικά τηλεoπτικά δίκτυα των Hνωμένων Πολιτειών, που στάθηκε επί μακρόν στο πλάι της οικογένειας Μπους και αν το περιεχόμενο του κινουμένου σχεδίου δεν παρέπεμπε κατευθείαν στη βομβιστική ενέργεια στη Βοστώνη της 15ης Απριλίου.

Μπορεί να είναι μία απλή, απλούστατη σύμπτωση. Ωστόσο στις εποχές που ζούμε, το γεγονός και μόνο ότι ο σεναριογράφος τοποθέτησε τη σκηνή του μακελειού με το αυτοκίνητο στον μαραθώνιο της Βοστώνης που θα λάμβανε χώρα ένα μήνα μετά από την προβολή του εν λόγω επεισοδίου, όπως και το ότι ο συνεντευξιαζόμενος πρωταγωνιστής «πυροδοτεί» δύο βόμβες με κινητό τηλέφωνο, όπως κι έγινε στην πραγματικότητα, προκαλεί τουλάχιστον την περιέργεια. Τι σύμπτωση είναι άραγε αυτή; Ή αλλιώς: Πώς είναι δυνατόν να σχεδιαστεί ένα κόμικ πάνω σε μία εφιαλτική ιδέα με εξαιρετικά βίαιο περιεχόμενο που ένα μήνα μετά βγαίνει απολύτως αληθινό;

Οι θεωρίες συνομωσίας είναι βεβαίως πολύ παραγωγικές στο Χόλυγουντ, ενδεχομένως και στο FOX, αλλά δυστυχώς αποδεικνύονται καμιά φορά και απολύτως αληθινές, όταν η ίδια η ζωή τις επιβεβαιώνει. Ερώτημα: Θα υπάρξει έστω και κάποιος στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ρωτήσει τους παραγωγούς του δικτύου FOX με ποια λογική ζήτησαν τον σχεδιασμό, αγόρασαν το αποτέλεσμα και επέτρεψαν την προβολή ενός κόμικ στο οποίο η όποια χιουμοριστική διάθεση σταματά εκεί που αρχίζει ο εφιάλτης;

Ακολουθούν τα βίντεο με τα αποσπάσματα από το επεισόδιο του «Family Guy», όπως αυτά προβλήθηκαν στην εκπομπή «Τα Κουνάβια» το βράδυ της Τρίτης. Για την ιστορία το επεισόδιο τιτλοφορείται: «Turban Cowboy» (Ο Καουμπόι με το σαρίκι).

  

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

....

Σχόλιο Άρη: Αν ψάξεις πάντα και για κάθετί θα βρεις συμπτώσεις.

Στην πραγματικότητα η αφήγηση την οποία υπαινίσσσεται η θεωρία συνωμοσίας είναι αρκετά διαφορετική. Σε κάποιο σημείο ο Πίτερ καλεί κατά λάθος το κινητό τρομοκράτη και χωρίς να το θέλει ανατινάζει μία γέφυρα. Στην είδηση που κυκλοφόρησε όμως (και στην Ελλάδα) η σκηνή με το κινητό μπαίνει αμέσως μετά από άσχετη σκηνή του επεισοδίου στο οποίο ο δημοσιογράφος ρωτά των Πίτερ πώς κέρδισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης... 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
To Family Guy (οπως το South Park και το Simpsons) παροτι καρτουν δεν απευθυνονται σε παιδια. Και οι τρεις σειρες εχουν ενα περιεργο χιουμορ. Οποιος θεωρει οτι ειναι εφιαλτης μπορει να μην βλεπει, οι παρθενοπιπιτσες ας σοκαρονται λιγοτερο.
η σειρά δεν είναι για παιδιά σίγουρα. Εγώ την έχω δει αρκετές φορές κ έχω γελάσει πολύ. Σίγουρα ξεφεύγει πολλές φορές με τα αστεία του. Πάντως δεν αποκλείεται οι βομβιστές να είδαν το συγκεκριμένο επεισόδιο κ να εμπνεύστηκαν την ιδέα!
Πόσο δίκιο έχεις Κωνσταντίνα! Καθόλου δεν αποκλείεται να εμπνεύστηκαν οι βομβισταί από το Family Guy βλέποντας το επεισόδιο ένα μήνα πριν τον μαραθώνιο και να άρχισαν αμέσως την προετοιμασία. Και μάλιστα ένας φίλος μου που ζει στην Αμερική μου είπε ότι είχε ακούσει κάποιον να λέει ότι οι βομβιστές είχαν σκοπό να τρέξουν στον μαραθώνιο με αυτοκίνητο και να τους τσακίσουν όλους τους άθεους αλλά τους έσκασε το λάστιχο.Μμμ...Κάτσε να το σκεφτώ λίγο ακόμα...ΝΑΙ...πλέον είμαι σίγουρος ότι από το επεισόδιο αυτό εμπνεύστηκαν την επίθεση.
Ολοφάνερο κρυμμένο μήνυμα που ένας επαγγελματίας συνωμοσιολόγος θα ανακάλυπτε με τη πρώτη ματιά. Αλλά που να το καταλάβετε αφού σας ψεκάζουν...ΥΓΕλπίζω πάντως αυτή η σειρά να μην απευθύνεται σε παιδιά. Αυτό που είδα το βρήκα λίγο creepy
Η ιστορία είναι γνωστή.Δημοσιογραφία του πισινού, αναπαραγωγή από μπλογκς άσχετων, ίσως και αναπαραγωγή από κάποιο υποτιθέμενα έγκυρο μέσο, σε κάθε μεταφορά της "είδησης" όλο και πιο ασαφείς πληροφορίες και θέσεις σπασμένου τηλεφώνου, και στο τέλος το ακούς στο γραφείο.Και άντε να εξηγήσεις...