ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.9.2019 | 16:00

.

Μένω στις εστίες και βαρέθηκα πια να ζω σε αυτό το απαίσιο μέρος. Νιώθω σαν άστεγη. Σαν τους μετανάστες. Δε διαφέρουμε και πολύ εξάλλου. Οι καθηγητές δεν δείχνουν καμία κατανόηση. Έστω να βοηθούσαν λίγο στα τελευταία μαθήματα. Αλλά οχιιιιι. Γιατί να βοηθήσουν; Πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Βέβαια. Τη στιγμή που σχεδόν όλοι βγάζουν κινητά την ώρα της εξέτασης ή ανοίγουν βιβλία και σημειώσεις για να αντιγράψουν. Εγώ φταίω που δεν είμαι αρκετά θαρραλέα για να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν ξέρουν τον τρόπο ζωή μου ,ούτε το μέρος που μένω. Είναι τόσο απαίσια εδώ που ούτε απ έξω θα περνούσαν.
6
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχάς εμείς οι μεταναστες πως ζούμε ; Έχουμε συγκεκριμένο τρόπο ζωής; Ύστερα για να μένεις σε εστία σημαίνει ότι η οικογένεια σου έχει οικονομικά προβλήματα ή έβαλες μέσο για να μένεις δωρεάν ; Το οποίο πιθανά να ισχύει η δεύτερη περίπτωση γιατί μπορεί οι συνθήκες να μην είναι οι καλύτερες αλλά έχεις δικό σου δωμάτιο , θέρμανση , γεύμα 3 φορές τη ημέρα κάθε μέρα κλπ .
Εσυ που απάντησες στην εξομολόγηση για τις εστίες. Μάλλον δεν έχεις μπει μέσα να δεις τι γίνεται. Που τρώμε παρέα με τις κατσαρίδες. Που στη σίτιση στα φαγητά βρίσκουμε κατσαρίδες. Που το δωμάτιο είναι πιο μικρό και από το μπάνιο σου. Που οι τουαλέτες είναι κοινές και βρώμικες. Πολλοί δεν μπορούν ούτε το καζανάκι να τραβήξουν. Που οι ντουζιέρες επίσης κοινές και πολύ βρώμικες( κάποιοι κάνουν ακόμα και την ανάγκη τους εκεί και δεν εννοώ τα ούρα) δεν έχουμε καν τηλέφωνο ντουζ γιατί κάποιοι τα έχουν κλέψει. Και απλά σκύβω κάτω από τη βρύση για να πλυθώ. Το χειμώνα κάνει κρύο γιατί δεν μπορούμε να ανοίξουμε παραπάνω την ηλεκτρική σόμπα διότι πέφτει η ασφάλεια. Το καλοκαίρι σκάμε απ τ ζέστη. Τα παράθυρα και οι πορτες είναι της πλάκα. Δεν έχουμε καν Πατζουρια. Φοβόμαστε ακόμα και για την ασφάλεια μας διότι αστυνομία δεν μπαίνει. το απέναντι δωμάτιο είναι υπό κατάληψη από ναρκομανεις που φωνάζουν στα καλά καθούμενα. Δεν έχουμε Ίντερνετ. Δεν δίνουν γραμμές στα δωμάτια για κάποιο λόγο. Τον χειμώνα εχει τύχει να μην έχουμε ζεστό νερό ακόμα και για ένα μήνα. Μα μην μπορούμε να κάνουμε μπάνιο δλδ. Επίσης φέτος στο δωμάτιο μου δεν είχα καν νερό για ένα διάστημα 6 μηνων. Θες και αλλά ;; Έχω πολλά ακόμα αν δεν σε κάλυψα. Όσο για το μέσον ξέρεις πολλούς που να μπαίνουν με μέσον ;; Αχχαχα έχεις παρα πολλή πλάκα. Αλλά έστω και με μέσον να μπαίνουν. Ξέρεις ποσα άτομα έχουν έρθει να δουν τον χώρο και τρομάζουν ;; Λένε στα παιδιά τους ότι ξέρεις κτι δεν πρόκειται να σε αφήσω να μείνεις εδώ... Πάντως αν οι γονείς μου είχαν λεφτά σίγουρα δεν θα εμένα εδώ ! Ελπίζω να σου λύθηκαν οι απορίες.
Ο Χριστος και η Παναγια ,χωρις νερο για τοσους μηνες;μαλλον δεν ειναι ολες οι εστιες ιδιες .Ειχα παει σε εστιες μια φορα γιατι εμενε συμφοιτητρια και μια χαρα ηταν το δωματιο .Σαν ενα μικρο δυαρι.
Υπάρχουν δυστυχώς και αυτές οι εστίες. Που όχι να μείνεις αλλά και να μπεις φοβάσαι. Μάλιστα πολλοί ντελιβεραδες δεν μπαίνουν. Περιμένουν έξω να πάμε να πάρουμε την παραγγελία μας. Απλά ο από πάνω δεν έχει ιδέα και είπε να πει την εξυπνάδα του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ