Η διαφήμιση για την Ελλάδα που κόστισε 24,70 ευρώ

Η διαφήμιση για την Ελλάδα που κόστισε 24,70 ευρώ Facebook Twitter
20

Μαθητές σχολής σκέφτηκαν να φτιάξουν μια διαφήμιση για την Ελλάδα, στη διάρκεια μαθημάτων διαφήμισης στη σχολή τους. Ξόδεψαν μόνο 24,70 ευρώ και πολλή φρεσκάδα και κέφι. Το αποτέλεσμα μάλλον «εκθέτει» άλλες πολύ πιο ακριβές.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

12 σχόλια
Έξυπνο το σενάριο του σποτ. Ερασιτεχνική αισθητική που όμως δικαιολογείται. Η ουσία είναι η ιδέα και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ καλή! Μπράβο στα παιδιά.Αλλά έλεος με αυτά τα παντός είδους δημιουργικά εργαστήρια. Έχουν γίνει περισσότερα και από τα περίπτερα.Και παντού τα ίδια... Δημιουργικές γραφές, κόσμημα, φωτογραφία, ζωγραφική, σκηνοθεσία, υποκριτική, τραγούδι, στιχουργική, διακόσμηση, κλπ, κλπ. κλπ... Α! Βάλε και μία γιόγκα να μας βρίσκεται.Το δούλεμα πάει σύννεφο. Χαλαρώστε λιγάκι... Γεμίσαμε ανεπάγγελτους και άνεργους "διανοούμενους" ψευτοαρτίστες που γίνανε οι περισσότεροι καθηγητές της κακής ώρας (...οι περισσότεροι έγραψα..., εσείς που θιχτήκατε είσαστε με τους άλλους, τους λίγους...). Και από την άλλη γεμίσαμε μαθητευόμενους μάγους. Διαφορετικά πρέπει να είναι πολύ μ@#%κες όσοι τα σπούδασαν κατά μήκος, πλάτος, ύψος και βάθος. Ακόμη χειρότερα όσοι από αυτούς τα έχουν και έμφυτα. Κυρίως αυτοί. Και συγνώμη δηλαδή αλλά χάνεται η ουσία ρε παιδιά, χάνεται η μαγεία!«Εργαστήρι "ΤΟ ΚΑΛΥΜΑΥΚΙ"! Γιατί... ΝΑΙ - τα ράσα κάνουν τον παπά!!!».
Ο τίτλος είναι το θέμα;;;Αυτό να το πεις στους... μαθητευόμενος μάγους που γίνανε εν μία νυκτί "αποψάτοι" ειδήμονες και βασιλικότεροι βασιλέων.Χωρίς όμως να έχουν καταλάβει πως οι... Βασιλείς τους ήταν γυμνοί...Μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις βράστηνε!... Όμως μη μου την παρουσιάζεις για γκουρμέ...Από την άλλη γιατί άραγε η πραγματική "δια βίου μάθηση" με όλη τη σημασία του ορισμού, πραγματοποιείται μόνο στις "μη πολιτισμένες" κοινωνίες χωρίς μαυροπίνακες και κόκκινες διορθώσεις;;; Ρητορικό το ερώτημα.
Όποιος επιθυμεί "δια βίου μάθηση" σεβαστό. Αλλά να στρώσει τον κώλο του κάτω και να μάθει κάτι όσο γίνεται ολόκληρο και όχι "ταχυρύθμως" πασαλειμμένα. Βρήκαμε δέκα-δώδεκα εικαστικού τύπου ειδικότητες και επειδή είναι ευκολοπρόφερτες και κυρίως ευκόλως προσιτές ώστε να πουληθούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες αρχίσαμε να δουλεύουμε ο ένας τον άλλο. Δεν είναι πολύ περίεργο που μόνο πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες διδάσκονται σε όλα αυτά τα "F.Fwd play" εργαστήρια;;; Ο κουτοπόνηρος-εμπορεύσιμος "πολιτισμός" σε όλο του το μεγαλείο. Καταλάβετε το - δεχτείτε το. ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΑΛΕΙΜΑΤΑ για να σκοτώσετε την η ώρα σας. Μη μας τα πρήζετε μετά ως ειδικοί και με άποψη. Είναι μεγάλη ασέβεια για όσους τα σπουδάσαμε και κυρίως για όσους βιοποριζόμαστε από αυτά. -Πήγαινε από εδώ κοπέλα μου... τράβα βγάλε καμιά χαριτωμένη πόζα το χαμστεράκι σου ή την πατημένη τσίχλα κάτω απο τα allstarάκια σου για το istagram και άσε την άποψη περί φωτογραφίας σε κάποιον πραγματικό φωτογράφο που κατέχει την τέχνη. Θεωρία και πράξη. -Όχι, τα καπάκια μπύρας και αναψυκτικών όπως και τα κουμπάκια ενός παλιού πληκτρολογίου ΔΕΝ είναι κοσμήματα! (Πιο ενδιαφέρον θα είχαν τα μανικετόκουμπα από πλήκτρα παλιάς γραφομηχανής, αλλά μέχρι εκεί), Απλώς είναι μία χαριτωμένη χειροτεχνία επιπέδου νηπιαγωγείου. -Το ότι οι υποκρίνεσαι τόσο πιστικά πως έχεις οργασμό ή ότι "μιμείσαι" τόσο επιτυχημένα την Πετρούλα Κωστίδου χωρίς καν να έχεις "μπούστο", ΟΧΙ, αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να γίνεις ηθοποιός σε 15 ημέρες. -Το ότι έφτιαξες ραφιέρα βιβλίων και ένα κομοδίνο από πεπιεσμένο χαρτί, το ότι για τραπεζαρία χρησιμοποίησες μία ξύλινη παλέτα-βάση μεταφοράς, το ότι για ταπετσαρία χρησιμοποίησες όλα τα παλιά τεύχη της Lifo και η κουρτίνα του μπάνιου σου είναι από σακούλες σουπερ μάρκετ του Σκλαβενίτη, OXI, αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να γίνεις και διακοσμητής/τρια χώρου. -Το ότι χτυπάς ρυθμικά κονσερβοκούτια, το κουταλάκι του καφέ στο φλιτζάνι σου ή το κουδουνάκι του κολάρου της γάτα σου, όχι δεν θεωρείσαι μουσικός ή ότι μοιάζεις στους "Stomp". Οι τύποι πριν από αυτό είναι πρωτίστως μουσικοί με κλασσική μουσική παιδεία και εκπαίδευση. Όταν μάθεις νότες και ανάγνωση πενταγράμμου, τότε ξαναμιλάμε. Θέλετε να σας δουλεύουν; Εντάξει. Θέλετε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας; Εντάξει. Σεβαστείτε τουλάχιστον τους ανθρώπους που πραγματικά σπουδάσανε, κατέχουν (επαγγελματίες ή όχι) αυτές τις ειδικότητες, αυτές τις τέχνες.