Prime-time: Το πιο ταπεινωτικό reality για τις γυναίκες;

19

«Η όλη ιδέα της παράστασης είναι να αφήσουμε τους άνδρες να μιλούν για τα σώματα των γυμνών γυναικών, ενώ η γυναίκα στέκεται ακριβώς μπροστά τους. Οι γυναίκες «πεθαίνουν» για τα σχόλια ενός άνδρα για το σώμα τους» με αυτά τα λόγια ο παρουσιαστής του δανέζικου reality Tomas Blachman, προσπαθεί να καθησυχάσει το σάλο που έχει ξεσπάσει στην Δανία με το καινούριο reality που έχει τίτλο «Prime time»(βίντεο). Σύμφωνα με το σενάριο μια γυναίκα μπαίνει γυμνή στο δωμάτιο και αρχίζει να κάνει στριπτίζ. Παρουσιαστής και καλεσμένος κάνουν κριτική στο σώμα της γυναίκας μιλώντας δυνατά μπροστά της. «Είναι ταπεινωτικό για τις γυναίκες», «Είναι αηδιαστικό για όλους», «Είναι το χειρότερο πρόγραμμα της τηλεόρασης» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που κατακλύζουν τον δανέζικο τύπο τις τελευταίες μέρες.

 

Το τρέιλερ του ριάλιτι:

 


 

 

 

19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Πρεπει να φτιαξουν ενα που να κριτικαρουν ανδρες σωματα ανδρων και γυναικες γυναικων. Εκει να δεις χολη που θα βγει... Εμενα μου φαινεται ενδιαφερουσα ιδεα και μπορει να βελτιωσει καποια βαλτωμενα πραγματα στην κοινωνια. Ετσι κι αλλοιως, στο μελλον θα υπαρχουν γυμνες φωτο ολων μας στο ιντερνετ.
ο κριτής που κάθεται διπλα στον καραφλα ειναι προιόν γονιδιακής μιξης του Πολυχρονίου κ του Γιόντα; Δεν μου αρεσει να κρινω εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτοί το ξεκίνησαν πρώτοι..
Ολοι αυτοι που σχολιαζουν αρνητικα νομιζω οτι δεν ζουν σε αυτη τη κοινωνια. Απο το πρωι μεχρι το βραδυ ασχολουμαστε ολοι με το σωμα μας και το αν θα αρεσουμε στους αλλους, σχολιαζουμε τους παντες και τωρα ξαφνικα μας πειραξε που το δειχνει η tv !
Που είναι οι ελληνίδες που σέρνουν τα άπειρα στον "ελληναρά" που είναι πεινασμένος, γύφτος, οπισθοδρομικός, σεξιστής κλπ κλπ και δεν είναι προοδευτικός και ανοιχτόμυαλος σαν τους άντρες πρότυπα της βόρειας ευρώπης, που καθαρίζουν, πλένουν,μπλα μπλα μπλα, και άμα λάχει κάνουν κ μια πάσα τη γυναίκα τους στο φίλο στα πλαίσια του προοδευτισμού. Ωπ! τσιμουδιά ε? Χάλασε η μαγιά. Μάλλον χρυσαυγίτες Δανοί θα είναι. Γιατί είπαμε, όποιος δε συμφωνεί με την προοδευτικούρα, τι άλλο μπορεί να έιναι απο....χρυσαυγίτης.
Πόσο ΠΙΟ σεξιστικό;ΝΤΡΟΠΗ στη Δανέζικη τηλεόραση.Με το ριάλιτι που προβάλλει οχι μόνο προωθεί το στερεότυπο οτι «Οι γυναίκες «πεθαίνουν» για τα σχόλια ενός άντρα για το σώμα τους», δηλαδή τους αρέσει να εκθέτουν το σώμα τους σε βορρά αντρικών βλεμμάτων, αλλά οτι τους αρέσει και να τις κρίνουν για αυτό, αντιμετωπίζοντας τη γυναίκα καθάρά ως σώμα, σάρκα. Μέσω της αντρικής κριτικής δημιουργεί τη γυναίκα απο τη πλευρά ενός άντρα, στα μέτρα που εκείνος θέλει, χωρίς να έχει εκείνη λόγο στο σώμα και της επιλογές της.Απο την άλλη θέλει να δημιουργήσει μια αντρική συμπεριφορά που αντικειμενοποιεί τις γυναίκες, που το γυναικείο σώμα υπάρχει μόνο για την ηδονή (σωματική και οπτική) των αντρών. Έτσι, δημιουργει μια αντίστοιχη σεξιστική τάση σους άντρες να κατηγοριοποιούν, να αντικειμενοποιούν, να πιστεύουν πως όλα βασίζονται γύρω απο τη δική τους κρίση και ευχαρίστηση, πως μπορούν να επιβάλλονται στη γυναικεία επιθυμία, πρωτοβουλία και κυριαρχία στο σώμα τους.Το θέαμα υποβαθμίζει όχι μόνο τη γυναίκα αλλά και τον άντρα που το παρακολουθεί. Καταπατά την αξιοπρέπεια και των δύο φύλλων καθώς προωθεί αρνητικά στερεότυπα και για τα δύο.
Εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ευτοί που κρίνουν την ωραία ομολογουμένως γυναίκα (όπως φαίνεται στο βίντεο) είναι χάλια όμως. Θυμίζουν το κοινό στριπτιζάδικου εθνικής (Γ' εθνικής), όχι μόνο από μάπα αλλά και από ύφος
Εγώ δε βλέπω να ταπεινώνει κάποιο φύλο.Μάλλον ταπεινώνει τους ανθρώπους που συμμετέχουν.Γιατί αν κάποια είναι τόσο ανασφαλής αυτάρεσκη "χαζογκόμενα", ώστε να πάει εκεί, ούτε θα τη λυπηθώ, ούτε θα σκεφτώ "μα καλά, δε ντρέπονται να φέρονται/μιλάνε έτσι στην κοπέλα;".Γούστο τους καπέλο τους. Και για τους διοργανωτές και για τους παίκτες.
Συμφωνώ απόλυτα phάι. Ως άντρας ένιωσα πολύ άβολα και ψιλο-αηδίασα και με τις δυο πλευρές. Εξάλλου, το στερεότυπο του άντρα λιγούρη είναι τόσο αληθινό όσο και της χαζογκόμενας που κάνει επίδειξη. Υπάρχουν και τα δυο, αλλά κανένα δεν είναι πλειοψηφία, ούτε χαρακτηριστικό του φύλου του.
Συγγνώμη αλλά όλες αυτές οι βλάκείες σε αυτές τις χώρες γεννήθηκαν, μην ξεχνάμε ότι το μπιγκ μπράδερ ήταν ολλανδική ανακάλυψη, ίσως αυτοί οι λάοι να αρέσκονται να κρατάνε μία πολύ σοβαρή και προσεγμένη συμπεριφορά στους δημόσιους χώρους, ενώ όταν κλείνουν οι πόρτες του σπιτιού τους είναι οι χειρότεροι από όλους!
το γεγονός ότι έχουν εκβιομηχανοποιήσει μέχρι και το κουτσομπολιό που συνοδεύει το οφθαλμόλουτρο στις (ελληνικές) παραλίες, λέει όντως πολλά γι' αυτόν το λαό και στην τελική μαγκιά τους :)