ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.11.2019 | 15:25

Τίτλος

Μόλις ανακάλυψα ότι ένα άτομο που αγαπάω πάρα πολύ πάσχει από μανιοκατάθλιψη και έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Είχα δει τα σημάδια και πιο πριν αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω. Όμως χτες μετά από έναν τσακωμό, το παραδέχτηκε, που σημαίνει ότι το γνωρίζει ότι έχει αυτό το πρόβλημα αλλά αρνείται να βοηθηθεί και απλά επιλέγει να ζει με αυτό. Εγώ όμως δεν μπορώ να το αφήσω ετσι. Θέλω να το βοηθήσω αλλά δεν ξέρω πως. Και κυριότερο, πως να βοηθήσεις κάποιον όταν δεν θέλει από μόνος του να βοηθηθεί?
7
 
 
 
 
σχόλια
Φαντάζομαι θα έχεις βρει τον τρόπο όπως "καλύτερα" ξέρεις και τα λύνεις . Κάπως ρητορική η ερώτησή σου. Ήδη ξέρεις τον τρόπο . Προχωρά μπροστά και δίδαξέ μας.
Αν πραγματικά τον αγαπάς θα είσαι δίπλα του να του σταθείς. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται πέραν της ψυχιατρικής αγωγής, δύναμη, αγάπη και συμπαράσταση. Το θέμα όμως και το κλειδί είναι να θέλει πρώτα να βοηθηθεί ο ίδιος. Διότι ως γνωστόν δεν θα φας για να χορτάσει ο διπλανός σου, δεν θα κάνεις εσύ μπάνιο για να πλυθεί κτλ. Αυτός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θέλει να γίνει καλά και να προσπαθεί. Αν όμως δεν θέλει όσο και αν τον αγαπάς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και φυσικά θα προχωρήσεις γιατί σε διώχνει με το τρόπο του αυτός.
Πρέπει να βοηθηθεί μόνος του. Να δεχθεί να πάει σε ειδικο. Οι περίοδοι μανίας είναι επίπονοι για τους γύρω του και τα ίδια τα άτομα νοιώθουν τέλεια, αντίθετα οι περίοδοι κατάθλιψης είναι επίπονες για τους ίδιους. Είναι μια ασθένεια. Όπως όταν αρρωσταίνουμε. Δεν φταίει αυτός. Πρεπει όμως να δεχθεί βοήθεια και πιο εύκολα θα τη δεχτεί όταν είναι σε θέση θλίψης. Εσύ μην κάνεις το λάθος να γίνεις η θεραπεύτρια του γιατί και δεν μπορείς και δεν θα καταφέρεις τίποτα. Να είσαι μαζί του και κοντά του αν αυτό θες αλλά ο άνθρωπος χρειάζεται φάρμακα. Και δατς ολ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ