Οι άντρες που κρατάνε κιθάρα είναι σέξι

Οι άντρες που κρατάνε κιθάρα είναι σέξι Facebook Twitter
4

Όπως φαίνεται, οι γυναίκες έχουν αδυναμία σε άντρες που κρατάνε ένα μουσικό όργανο.

Αυτή είναι το συμπέρασμα μιας δημοσιευμένης μελέτης στη Γαλλία, η οποία δείχνει ότι ένας άντρας είναι ακόμη πιο ελκυστικός στο αντίθετο φύλο αν κρατάει μια κιθάρα στα χέρια του. Η έρευνα επιβεβαιώνει τα ευρήματα μιας παρόμοιας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Ισραήλ. Και στις δύο κουλτούρες οι μουσικοί θεωρούνται ελκυστικές επιλογές ζευγαρώματος, γράφει το pismag.

Η πιο πρόσφατη έρευνα, που έγινε στη Γαλλία, πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Nicolas Guéguen του Universite de Bretagne-Sud και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychology of Music.

Στο πείραμα που έγινε, ένα ηλιόλουστο απόγευμα Κυριακής, ένας όμορφος άντρας πλησίασε 300 γυναίκες ηλικίας 18-22 χρονών στην εμπορική περιοχή μιας γαλλικής πόλης μεσαίου μεγέθους. Ο άντρας αυτός συστηνόταν δηλώνοντας «είσαι πολύ όμορφη» και ζητούσε τηλέφωνα. Στο 1/3 των προσεγγίσεων κρατούσε μια θήκη κιθάρας, στο 1/3 μια αθλητική τσάντα και στο τελευταίο 1/3 δεν κρατούσε τίποτα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ιδιότητα του μουσικού αυξάνει δραματικά το σεξ απήλ. Όταν ο άντρας κρατούσε την θήκη κιθάρας το 31% των γυναικών έδιναν το νούμερό τους. Όταν κρατούσε την σπορ τσάντα έπαιρνε τα τηλέφωνα του 9% και όταν δεν κρατούσε τίποτα, του 14%.

Ο Guéguen μόλις τελείωσε μια έρευνα με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κιθάρα ούτε προσθέτει, ούτε αφαιρεί από την προθυμία των αντρών να τη γνωρίσουν. Η κιθάρα προσθέτει σεξ απήλ μόνο στους άντρες, και όχι στις γυναίκες.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια