7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα

7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα Facebook Twitter
19

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας (7th Athens Tattoo Convention) στην Αθήνα, στις 10, 11 & 12 Μαΐου 2013 στο Γήπεδο Tae Kwon Do, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου.

7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα Facebook Twitter
7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα Facebook Twitter

Πέρσι, περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες βρέθηκαν στους χώρους του. Φέτος, κορυφαίοι Έλληνες αλλά και ξένοι καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο έρχονται να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική πάνω στην πανάρχαια αυτή τέχνη, επιδεικνύοντας τα σχέδιά τους και να ενημερώσουν τους επισκέπτες για ό, τι έχει να κάνει με ζητήματα tattoo όπως τεχνοτροπίες, χρωματισμοί, απαραίτητοι κανόνες υγιεινής κ.α.

7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα Facebook Twitter
7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα Facebook Twitter

Το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στο χώρο των tattoo artists, τον ανατρεπτικό Myke Chambers. Βασικό χαρακτηριστικό των σχεδίων του είναι ο σταθερός προσανατολισμός του προς το Traditional Americana style, ενώ φροντίζει πάντα να βάζει τη προσωπική του πινελιά στα βασικά concept της παλιάς Σχολής, γεγονός που τον οδήγησε και στην ανάπτυξη ενός δικού του στιλ, αναγνωρισμένο από το κοινό και τους tattoo artists. Μαζί του θα παρευρεθούν οι Billy Hay και Barthez.

7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα Facebook Twitter
Myke Chambers
 

Επίσης, θα υπάρχουν περίπτερα με tattoo supplies, είδη ρουχισμού και accessories, gadgets, αερογραφίες, μόνιμο μακιγιάζ κ.α. Σε ολόκληρη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται δρώμενα όπως art fusion, όπου 5 καλλιτέχνες ζωγραφίζουν σε 5 καμβάδες και κάθε 3 λεπτά αλλάζουν θέση και συνεχίζουν, body painting show, εκθέσεις σχεδίων με βράβευση των καλύτερων από αυτά, διαγωνισμοί καλύτερου tattoo ανά κατηγορία, graffiti show, bike & skate show, bondage show κ.α. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν live & dj sets.

7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα Facebook Twitter
7o Διεθνές Συνέδριο Δερματοστιξίας στην Αθήνα Facebook Twitter

Τιμές εισιτηρίων:

1 Ημέρα: 10€

3 Ημέρες: 20€

Μια γεύση από το περσινό φεστιβάλ:

 

www.athenstattooconvention.gr

19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Το φαινομενο με τα tatoo, κατα την αποψη μου, ειναι μ ο ν ο ν αδυναμια σκεψεως, δεν εχει καμια απολυτως επιστημονικη βαση! Και μονο το γεγονος, οτι αναιρει -ειτε μας αρεσει, ειτε οχι- την διαλεκτικη της φυσης, δηλ.το αυταπόδεικτο φαινομενο της υπαρξης μας(με τα απολυτα χαραχτηριστικα του), αυτο και μονον φτανει.. Περαν αυτου, θεωρω οτι χαραχτηριζει 3 περιπτωσεις ιδιοσυγκρασιων!!Αυτων που πανε με την μοδα(ακολουθουν τους αλλους), αυτων που ντρεπονται για τον εαυτο τους γενικοτερα(αισθημα κατωτεροτητας), και, στην περιπτωση ενος συμβαντος ενθυμησης καλου ή κακου!! Επισης, χωρις να θελω να θιξω το θρησκ. φρονημα κανενος -για οσους πιστευουν εννοειται-, το εν λογω φαινομενο ειναι και..αντιχριστιανικο(λευιτικο 19:28)!! Προσωπικα σας σεβομαι ολους, ομως εκφραζω καθετα την αρνηση μου στην παραπανω...<φιλοσοφια>, και σας συμβουλευω να αφηστε το σωμα σας κατα την διαλεκτικη που το ορισε να ειναι..ΚΑΘΑΡΟ!!!!
Τη Δερματοστιξια την κανεις γιατι κατι συμβολιζει.Μια αξεχαστη στιγμη, εναν ανθρωπο, μια εμπειρια, τη γεννηση του παιδιου σου, μια σταση ζωης.Αμα ολες οι γκομενες βαρανε τριανταφυλλακια και ολοι οι γκομενοι τιγρεις με σκισμενα δερματα μονο λογο μοδας, καποια στιγμη θα ψαχνονται να τα βγαλουν απο πανω τους.Εχω τρια, κ αν μπορεσω θα κανω κανα 2 ακομα.Δε τα κανω για να τα βλεπουν οι αλλοι, ουτε για να τα καταλαβαινουν.Δεν ειναι αυτος ο σκοπος. Και ναι ειναι σα τα πατατακια...αμα ξεκινησεις με ενα μετα απο λιγο ψαχνεις το επομενο.Τωρα αμα θα φτασω 60φευγα κ δε θα τα γουσταρω, τι να σας πω...Στα 60φευγα μου δε ξερω τι πιθανοτητες θα χω να βρω πουριτανο αντρα, κ ποσο θα με ενδιαφερει τι θα πει.Ειμαι 35 κ σκασιλα μου τι θα πει ο καθενας για το σωμα μου.Το οριζω εγω, ουτε οι μοδες, ουτε οσοι σκανε να κανουν αλλα δε το τολμουν.Το μονο που δε μ αρεσει στον αλλο ειναι η υπερβολη, αλλα ειναι κ αυτο προσωπικη αποψη....μπορει ο αλλος να εχει καμια 20αρια και να γουσταρει κι αλλα.
«Μια αξεχαστη στιγμη, εναν ανθρωπο, μια εμπειρια, τη γεννηση του παιδιου σου, μια σταση ζωης.»Και στη ψυχή σου τι γράφεις; Εκτός και αν ξεχνάς εύκολα.. ..οπότε ας υπάρχει κάτι να στα θυμίζει...
ακυρο το σχολιακι σου οφειλω να πω...οχι μονο για μενα, που ουτε με ξερεις ουτε εισαι κ σε καμια θεση να κρινεις, αλλα ουτε και ολους τους υπολοιπους.Προφανως γουσταρεις ''δε ταυτιζομαι'' γιατι βαση ΄΄οχι΄΄ εδω μεσα μονο εσυ παλευεις να γινεις αντιπαθητικος...Τραβα κανε μια χενα να ξελαμπικαρεις απο το απωθημενο.
zazahir 10.5.2013 | 08:34XAXAXA!!! Είσαι κάγκουρας ρε συ, πάρτο χαμπάρι, ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ!Μόνο άποψη δεν είναι αυτό που κάνεις. Δεν ξεχωρίζεις από τη μάζα. Γίνεσαι ένα με αυτή.Τρομάζεις να γίνεις αποδεκτός. Κατάντια...Και δεν είμαι κατά του τατουάζ αλλά εναντίον της μόδας μου το κατέστρεψε και όσων τάχαμου "αποψάτων" την ακολουθούν σαν χαζογκομενίτσες που βάφουν τα νύχια τους στις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου... Θα σας κράζω γιατί δεν γουστάρω την δήθεν "άποψη" .Είναι ελάχιστοι όσοι σέβονται το τατουάζ, πραγματικά έχουν άποψη και ξέρουν γιατί το έκαναν. Είναι από αυτούς τους ελάχιστους που πρώτα διακρίνεις τους ίδιους και μετά τα tatoo. Ωραίοι άνθρωποι. Κερδίζουν τον σεβασμό. Δεν τον επαιτούν με λεξούλες και σχήματα από μελάνι, τύπου: «Κοίτα χτύπησα κι εγώ ένα. Είμαι και γαμώ τα άτομα εεε; Δεν είμαι;;;..».Υπάρχουν βέβαια και όσοι τα σχεδιάζουν. Καλά κάνουν. Επαγγελματίες καλλιτέχνες. Πουλάνε και ζούνε από αυτό που κάνουν. Σεβαστό. Κυρίως όμως είναι καλλιτέχνες. Όμως και αυτοί διακρίνονται σε κατηγορίες. Σε αυτούς που έχουν άποψη, σε αυτούς που το κάνουν μόνο για το χρήμα και στους άσχετους που έχουν καταστρέψει σώματα.σ.σ.: Δεν είμαι απλώς σε θέση να σε κρίνω και όχι μόνο εσένα, αλλά σε σχεδόν σε θρόνο
που σαι...Νοων??? 10.5.2013 19.Ο2Στην ηλικια που βρισκομαι ειμαι αποδεκτη απο αυτους που γουσταρω εγω να ειμαι.Δεν ειμαι ουτε 18, κ χω περασει κ ενα σκασμο λουκια.Καταντια ειναι η δικη σου που νομιζεις οτι πουλας πνευμα εδω μεσα, και κοκορευεσαι και για τα σχολια που κανεις.Αποδεκτη ειμαι στη δουλεια μου με 1000, στους φιλους μου και σε οσουν με ακολουθουν.Δεν εχω καμια αναγκη να δειχτω και οποιος θεωρει οτι με ενα ταττου δειχνεσαι και περνιεσαι καποιος ειναι τουλαχιστον ηλιθιος.Αν ειδες τι γραφω παραπανω ειπα, οτι θεωρω μαλακια να κανεις ταττου για να λες οτι το εκανες, γι αυτο και οφειλει να συμβολιζει κατι.Αλλιως το μετανιωνεις...απλα...και δεν ειναι δα κ βαφη που δε σου καθεται στο μαλλι και την αλλαζεις ετσι ευκολα.Τρομαζω ναι...με κολλημενους ανθρωπους που κανουν ταβανοθεραπεια ολη μερα, πιστευοντας οτι θα πουλησουν εξυπναδα...και συ εχεις ηδη παραλαβει το μεριδιο σου.Κανε μας τη χαρη...
Εμένα μια χαρά μου πάνε οι Ελληνικές λέξεις. Ειρωνικό είναι το σχόλιο. Βιάστηκες και μάλλον εσύ είσαι που δεν τα πας καλά με τις λέξεις... Να υποθέσω πως χτυπάς μόνο εικόνες;Έλεγα λοιπόν πως οι "μελανιασμένοι" κάγκουρες δεν ξέρω αν τις καταλάβουν (καταλαβαίνεις ποιούς εννοώ...). Είναι θέμα διαφήμισης... Όπως έγραψα και στο αρχικό μου σχόλιο, τώρα που η κάθε τσοκαρία χτυπάει και από ένα tatoo, εμμμ... μία δερματοστιξία ήθελα να πω.., χάσατε την αίγλη σας. Πάψατε να είσαστε άποψη και γίνατε μία μόδα. Ελάχιστοι είναι όσοι έχουν πραγματική άποψη και φιλοσοφία για το τατουάζ.
Εδώ θα διαφωνήσω.Το tatoo δεν είναι μόδα,είναι έκφραση και άποψη.Δεν το κάνεις για να το δείχνεις,αλλα γιατί κάτι έχει να πεί σε σένα.Όσοι "χτυπάνε" για την μόδα τους λυπάμαι.Και άν μου περισσεύανε τα φράγκα και ο χρόνος,θα χτύπαγα αρκετά.
Από τότε που τα τατουατζίδικα έγιναν περισσότερα και από τα κομμωτήρια όπου ο κάθε "αποψάτος "κάγκουρας ή η κάθε "αποψάτη" βλαχάρα χτυπάει και από ένα tatoo, το τατουάζ ως άποψη, ιδέα, τρόπος σκέψης, έχασε παντελώς τη γοητεία του... Κρίμα.