Στο κλαρί

Facebook Twitter
3

Τον φαντάζομαι με αθόρυβα μποτάκια και ολόσωμη φόρμα ηλεκτρολόγου να υπνωτίζει ξανθιές ταμίες . Εγώ τον περιμένω με αγωνία και μπλε κιμονό.Με σηκώνει με το ένα χέρι ψηλά στον αέρα και περνάμε τα βράδια μας σιδερώνοντας χαρτονομίσματα κι ανταλλάσσοντας γαλλικά φιλιά.

 

Μετά διαβάζουμε την ιστορία του Νταβέλη. Αυτός είναι κρυμμένος στην οδό Ερμού και σε λίγο θα περάσει η αμάξα με τον Σμολένσκυ. Τζίφος η ενέδρα-κάτι Γάλλοι θα του τη στήσουνε προς το Δαφνί,θα το σκάσει πάλι και θα χαθεί στα Σεπόλια. Aπό την αγωνία θα ανεβάσω πυρετό,αλλά τελικά θα έρθει και θα τα ξεχάσουμε όλα.

 

 

Όταν βαριόμαστε πολύ του τραγουδάω .Αυτός είναι ο Βερνάρδος κι εγώ η αδελφή του η Αννίτα.Την πρώτη φορά θα ντυθεί καθολικός παπάς,την επόμενη θα κρατάει γλαδιόλες.Θα διαβάζουμε λατινικά και θα του εξηγώ ότι gladiolus σημαίνει ξίφος και gladiator είναι αυτός που ξιφομαχεί.

 

΄Αλλες φορές είναι ο Ζακ Μεσρίν. Με φωνάζει Ζανού ή Γυναίκα.Παίζουμε κυνηγητό,αποδράσεις και ζήλειες. Του λέω ότι είναι το νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος κι αυτός με φωνάζει νούμερο ένα ιδιωτικό.Δε μ' ακούει,συνέχεια με κοροιδεύει και δε μ' ακούει.Ούτε τη μέρα που τον γάζωσαν με ογδόντα σφαίρες δε με άκουσε.

 

'Oταν τον λένε Γιόχαν  τον κυνηγάνε σκυλιά και ελικόπτερα-τρέχει,συνέχεια τρέχει γιατί είναι ληστής και μαραθωνοδρόμος κι ο Ρόνι ο Καραμπίνας. Δεν τον χωράει ο τόπος,τρέχει και ληστεύει,ληστεύει και τρέχει- αργά το βράδυ συναντιόμαστε στο δάσος της Βιέννης και συζητάμε για το πώς περάσαμε τη μέρα μας.

 

Αν δεν μας πάρει ο ύπνος διαβάζουμε Νίτσε και Κώστα Σαμαρά. Τάχα μου είμαι δημοσιογράφος και του παίρνω συνέντευξη και μου τα λέει όλα-και για την Καλαμπάκα και για τις αποδράσεις και τη ζωγραφική και το έξω και το μέσα και το πάλι έξω και το πάλι μέσα.Είμαστε κι οι δυο πολύ σοβαροί και κρατάμε τις ανάσες μας σαν δύτες.

 

Μετά βάζουμε στο βίντεο τη Σκυλίσια Mέρα.

 

 

 

Μετά του λέω φτάνει,κουράστηκα,τώρα ''θα κοιμηθούμε ανάποδα με το σώμα κάθετα στη στενή μεριά του κρεββατιού,γιατί σήμερα είναι είκοσι Μαίου κι όποιος κοιμηθεί έτσι μπορεί να δει στο ύπνο του το λήσταρχο Νταβέλη και την πρώτη αγαπημένη του τη Νέζω και να του πούνε που βρίσκεται μια σκάφη γεμάτη φλουριά'',κι αυτός μου λέει ότι αυτό είναι από τη σελίδα εικοσιτρία,της Περίληψης του Κόσμου και να μην κλέβω τη Μαρία Μήτσορα.

 

Και μετά του λέω ότι όλοι κλέβουμε-τι σόι ληστές θα είμασταν διαφορετικά; κι αυτός με σηκώνει με το ένα χέρι ψηλά στον αέρα και ανταλλάσουμε γαλλικά φιλιά-πολλά καινούρια γαλλικά φιλιά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια