ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.1.2020 | 17:40

Και τι κάνατε;

Σήμερα εν ώρα μαθήματος ..είμαι αναπληρωτρια δασκάλα σε νησί ένιωσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ένα περίεργο συναίσθημα σαν ζαλάδα .. σαν να βρίσκομαι σε ένα άλλο μέρος .. σαν να μην ζω τη πραγματικότητα! Ντράπηκα μπροστά στους μαθητές μου και ζαλίστηκα κάπως!άγχος είναι; Κάτι σαν κρίση πανικού; Δεν μπορώ να ηρεμήσω από την ώρα εκείνη.. η αλήθεια είναι ότι δεν περνάω καλά στα προσωπικά μου.και ίσως εξωτερικευτηκε κάπως..το έχετε βιώσει ποτέ σας;
12
 
 
 
 
σχόλια
Πράγματι, είναι μία από τις αισθήσεις που μπορούν να συνοδεύουν μια κρίση πανικού. Αυτό το αίσθημα σαν ζαλάδα, σαν να παρατηρείς τον εαυτό σου απέξω, σε μια άλλη πραγματικότητα. Αρχικά ηρέμησε και πες ένα μεγάλο μπράβο στον εαυτό σου που το παρατήρησε και το πέρασε εν μέσω της δουλειάς σου, είναι πολύ δύσκολο ειδικά με τους μαθητές μπροστά. Ήθελε δύναμη. Κατά δεύτερον μην ανησυχείς ότι θα πάθεις κάτι σωματικό η Ψυχικό, ήταν όπως λες η εξωτερίκευση της πίεσης που περνάς στην ζωή σου αυτό τον καιρό. Εάν θες επιδίωξε ραντεβού με κάποιον ψυχοθεραπευτή που ειδικεύεται στην Γνωστική Συμπεριφορική θεραπεία, σύντομη προσέγγιση που βοηθά αποδεδειγμένα στο να ξεπεράσει κανείς τις κρίσεις πανικού. Αλλιώς υπάρχουν πάντα τα βιβλία που μπορείς να συμβουλευτείς σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης του άγχους που βιώνεις.Καλή τύχη και θάρρος, είναι κάτι που λύνεται αν το πιάσεις με την λογική :)
Εννοείται και ο παθολόγος πρώτος από όλα, κυρίως για ξεάγχωμα! Απλώς να μην τρομάξει μόνο με μία στον αριθμό ζαλάδα που μάλιστα συνοδευόταν από το κλασικό σύμπτωμα "εκτός πραγματικότητας".
Δυστυχώς δεν έχει νόημα να σου απαντήσω από εδώ, καθώς είναι ένα forum με κοινωνική χροιά, όπου σχολιάζει ο καθένας με βάση τις εμπειρίες και τα υποκειμενικά του κριτήρια. Χαίρομαι αν βοηθάω όσο και όπου μπορώ :)