Ρωτούσε πότε θα πάρει το μισθό του ο 20χρονος ανιματέρ μόλις τελείωσε η ανάκριση

Ρωτούσε πότε θα πάρει το μισθό του ο 20χρονος ανιματέρ μόλις τελείωσε η ανάκριση Facebook Twitter
9

 Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση ασκήθηκε σήμερα από τον εισαγγελέα κατά του Ολλανδού κλόουν ο οποίος φέρεται ότι μαχαίρωσε το 11χρονο αγόρι από την Ρωσία με 21 μαχαιριές. Ασκήθηκαν επίσης ποινικές διώξεις και για παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή. Ο 20χρονος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώ αναμένεται να φτάσει και η μητέρα του από την Ολλανδία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι μάλλον ο άνθρωπος είχε ψυχολογικά προβλήματα αφού «μετά την ανάκριση ο  ρωτούσε πότε θα πάρει το μισθό του».

Αυτό βεβαίως δημιουργεί ερωτήματα για την πρόσληψη του 20χρονου από το ξενοδοχείο, κάτι για το οποίο ρωτήθηκε ο κ. Χαλκιαδάκης, πώς δηλαδή γίνονται οι προσλήψεις στα ξενοδοχεία. Είπε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε έλεγχος στις προσλήψεις και πως για να προσληφθεί κάποιος πρέπει να δώσει βιογραφικό και συστατικές επιστολές.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δε γνωρίζω απλά υποθέτω πως έψαχνε νομική υποστήριξη στη γλώσσα της ή μπορεί για χίλιους δυο λόγους να έπρεπε να κάνει κάποιες ενέργειες εκεί. Μπορεί να έπαθε κάτι σοβαρό. Μπορεί να μην ήθελε να τον δει και ύστερα να άλλαξε γνώμη. Καμία συμπεριφορά της δε θα μου φαινόταν παράλογη. Οι γονείς των θυτών είναι κι αυτοί θύματα.Δεν έχω παιδιά και δεν ξέρω. Δεν το συγχωρείς ποτέ αλλά το αγαπάς. Πάλι όμως... Πως γίνεται να το αγαπάς; Πως γίνεται να 'ναι και δικό σου παιδί; Και στο κάτω κάτω αγάπη τί σημαίνει; Έχει όρια ή όχι και που είναι αυτά;Καλή ανάρωση στον 11χρονο εύχομαι. Μακάρι.
Έτυχε να δουλέψω ένα καλοκαίρι εκεί στον Ανισσαρά Χερσονήσου σε μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα (όχι τη συγκεκριμένη). Οι προσλήψεις των αλλοδαπών εργαζομένων, είτε animateur είτε οτιδήποτε, είναι απολύτως νόμιμες. Μέχρι και χαρτί από την αστυνομία της χώρας τους παρουσιάζουν (μερικές φορές όμως δεν ζητείται). Θα μπορούσε ο καθένας να ήταν στη θέση του. Δηλαδή εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας, τι χαρτιά περισσότερο παρουσιάζουμε που "βεβαιώνουν" ότι δεν θα σφάξουμε κανέναν;
Κι επειδή το είπε ο ξενοδόχος? Απαιτώ ως πολίτης να ελεχθεί η αλήθεια των λεγομένων του, οι υπηρεσίες του κράτους αυτεπάγγελτα να κάνουν φύλλο και φτερό την επιχείρηση για τυχόν παρατυπίες. Επιπλέον , ακόμα και αν προσελήφθη νόμιμα, πρέπει να ελέγθεί εάν ο μαχαιροβγάλτης - κλόουν ήταν επαρκώς καταρτισμένος και ψυχικά υγιής ώστε να εργάζεται με παιδιά. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο ξενοδόχος λοιπόν - άλλωστε είναι προς το συμφέρον του να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, αλλά τι θα πούν εντεταλμένα όργανα του κράτους που οφείλουν να ελέγξουν όλες τις παραμέτρους.
Γιατί δεν έχει κινηθεί η δικαιοσύνη, η επιθεώρηση εργασίας και όποιος άλλος αρμόδιος εναντίον της ανεύθυνης εργοδοσίας?Εργαζόταν νόμιμα? Με ποιά κριτήρια προσελήφθη? Οι εργοδότες δεν φέρουν ευθύνη που είχαν έναν ανισόρροπο με μαχαίρι στη τσέπη να δουλεύει με παιδιά?Θα λογοδοτήσει η εργοδοσία στη δικαιοσύνη ή θα θαφτούν οι όποιες εύθυνες της ώστε να μην χαλάσει το επίπλαστο κλίμα ευφορίας στον τομέα του τουρισμού?
Πάμε καλά;Δες τα βίντεο όπου ο εργοδότης παραδέχεται οτι ήταν νόμιμα εργαζόμενος πριν γράψεις αυτό που έγραψες!Και στην τελική θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε.Όπως και εσύ θα μπορούσες να πας στο εξωτερικό και να σε πάρουν για δουλειά σε οίκο ευγηρίας και να κακοποιείς τα γερόντια έτσι συνέβη και στο ξενοδοχείο.Όταν κάποιος έχει συστατικές επιστολές και είναι καθόλα νόμιμος και φαίνεται να έχει εκπαίδευση στην εργασία δεν μπορείς να κάνεις πολλούς ελέγχους.Να σκεφτόμαστε και λίγο και να μην γινόμαστε απόλυτοι!
Μαχαίρι θα μπορούσε να έχει οποιοσδήποτε. Σε ξενοδοχείο βρίσκονταν, όχι στη φυλακή. Ασυζητητί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ελέγχονται αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιου που είναι νόμιμος να του τη σβουρίξει και να κάνει τα δικά του; Ο εργοδότης θα την πληρώσει; Αν, ας πούμε, μαχαίρωνε ένας πελάτης κάποιον υπάλληλο, ο εργοδότης θα έπαιρνε αποζημίωση από το δράστη; Δεν διαφωνώ με τον έλεγχο, αλλά με ενοχλεί η επιθετικότητα και το απόλυτο ύφος σου. Όσο για τον τουρισμό και το επίπλαστο κλίμα ευφορίας που αναφέρεις, μία τιμωρία μάλλον καλό πρόσωπο θα έδειχνε, παρά το αντίθετο. Μου φαίνεσαι λίγο κακεντρεχής.