Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, εμείς πιστεύουμε τις διαφημίσεις

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, εμείς πιστεύουμε τις διαφημίσεις Facebook Twitter
20

________________
1.

Από περιέργεια, καταργήθηκε η νομοθεσία για καταβολή συντάξεων σε άγαμες θυγατέρες και υιούς αποθανόντων δημοσίων υπαλλήλων; Δε μιλάω για τα προηγούμενα ορφανά (αυτοί που ήδη την έπαιρναν, που έχουν κιόλας πλέον μειώσεις) αλλά για τα μελλοντικά.

Νομίζω πως ναι, υπάρχει κανείς που ξέρει περισσότερα;

________________
2.


"Βρε Α,μπα, εξήγησέ μου: Ασχολούμαι εμμονικά το τελευταίο διάστημα με περίπου πρώην (λέω περίπου γιατί δεν είχαμε κανονική σχέση ποτέ): Ακούω μουσικές που ακούγαμε μαζί, διαβάζω μέιλ, βλέπω φωτογραφίες και άλλα τέτοια επικά. Πώς γίνεται, ενώ έχω εξηγήσει στον εαυτό μου ότι φέρθηκε απαράδεκτα (εξαφανιζόταν και εμφανιζόταν όποτε του κάπνιζε, και ποτέ δεν κατάλαβα τι σκεφτόταν για μένα), να με πιάνει νοσταλγία, και ενώ ξέρω καλά τα οχτακόσια του ελαττώματα (εγωκεντρικός μέχρι αηδίας μεταξύ άλλων), να εξακολουθώ να τον βρίσκω γοητευτικό για άλλα πράγματα; Μπορεί να είναι ένας γοητευτικός μαλάκας ή εγώ κάτι αρνούμαι να δω; Είναι μόνο ο πληγωμένος μου εγωισμός που με βάζει να ψάχνω δικαιολογίες για την συμπεριφορά του; Μπορεί να φταίω εγώ για τον τρόπο που φέρθηκε, ή έτσι είναι και έτσι θα φερόταν ακόμα και αν ήμουν η πιο μοιραία γυναίκα του κόσμου; Υπάρχει κάτι που να ξεκλειδώνει τους γοητευτικούς εγωκεντρικούς ανθρώπους ή είναι μάταιο; Και υπάρχει περίπτωση να πάρω τις απαντήσεις που δεν πήρα όταν σταματήσαμε να μιλάμε αν επιδιώξω να τον ξαναδώ;
Πολλές ερωτήσεις ήταν αυτές..."- Μανιτάρι

Μανιτάρι, κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν καν γοητευτικός. Η γοητεία του είναι ότι σε αγνόησε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι καν εγωκεντρικός, αυτό το λες επειδή δεν μπήκε στον κόπο να καταλάβει πόσο ξεχωριστή είσαι. Έχεις σκάσει γιατί αναρωτιέσαι αν φέρεται έτσι αδιάφορα σε όλες, ή μόνο σε σένα, και αν μόνο σε σένα, τι είναι αυτό που τον έκανε να φέρεται αδιάφορα.


Δεν φέρεται έτσι σε όλες. Σε σένα φέρθηκε έτσι γιατί τον άφησες. The end.


Επίσης, ακόμη πιο σημαντικό, ασχολείσαι επειδή δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.


Αν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι πιο εποικοδομητικό, αναρωτήσου γιατί τον άφησες να σου φερθεί έτσι. Για να σε βοηθήσω να ξεκινήσεις από κάπου, δεν το έκανες επειδή είναι γοητευτικός.

________________
3.


Αγαπητή Α, μπα, το δικό μου πρόβλημα, περιληπτικά έχει ως εξής. Είμαι ένα ενδιαφέρον και περιπετειώδες κορίτσι. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα. Τα τελευταία χρόνια με όλες-αλλά όλες τις σχέσεις που δημιουργώ έχω θέμα. Δεν πάμε πουθενά, δεν κάνουμε τίποτα, καθόμαστε μπροστά από το ένα χαζοκούτι ή το άλλο, και παρακολουθούμε την ζωή μας να κυλά. Δεν είναι ότι δεν χαίρομαι να περνάω ήρεμο χρόνο δίπλα στον άνθρωπο που αγαπώ ή έχω ερωτευτεί ή, τελοσπάντων θέλω, αλλά όχι και να μην βγαίνουμε και λίγο έξω, να πηγαίνουμε και μια εκδρομή, να έχουμε και κάτι να θυμόμαστε από τον μάταιο τούτο κόσμο, βρε αδερφέ! Με τον πρώην μου περάσαμε μαζί 3 υπέροχα χρόνια. Αν εξαιρέσεις ότι μετά το πρώτο εξάμηνο, το να πάμε για καφέ ισοδυναμούσε με αστρονομικό γεγονός σε σπανιότητα. Δεν θα μιλήσω καν για ποτό ή άγριο clubbing...Οκ, έχω και φίλους/ες, αλλά να μην πάμε και πουθενά μαζί? Μετά από αυτή την δύσκολη εμπειρία λέω "έπαθες κι έμαθες" και η επόμενή μου σχέση είναι ένας άνθρωπος εντελώς αντίθετος. Στην αρχή και έξω βγαίναμε, και ταξίδια πηγαίναμε, και όλα καλά. Περνάει το εξάμηνο, και πάλι τα ίδια. Μην νομίζεις ότι είμαι καμιά αιθεροβάμων, α, μπα μου, αλήθεια. Και εργαζόμενος άνθρωπος του 8 ώρου είμαι, και οικονομικές δυσκολίες έχω, αλλά δεν αντέχω να κάθομαι όλο τον ελεύθερό μου χρόνο μέσα και να κλαίω την μοίρα μου....Και το χειρότερο;;;; Όλοι αυτοί οι σάπιοι όταν χώρισαν από μένα τι (έμαθα απο τρίτους) ότι έκαναν;; Βρήκαν την χαμένη τους κοινωνικότητα και βλαστημούσαν που τους είχα αποκόψει!!! Και σκέφτομαι λοιπόν. Μήπως κρίνω λάθος την πραγματικότητα? Μήπως είμαι τελικά βαρετή, και για αυτό τους βγαίνει η βαρεμάρα όταν είναι δίπλα μου? Ή είμαι απλώς βαρεμένη που τους διαλέγω? Ξέρω, ο έρωτας περνάει, δεν είμαστε όπως στην αρχή για πάντα, κλπ κλπ. Όμως δεν θέλω να είμαστε όπως στην αρχή. Να είμαστε λιγάκι ζωντανοί θέλω...- Βαρετή η Βαρεμένη?

Μωρέ, πού να ξέρω; Αυτό που ξέρω είναι ότι τα σχόλια τρίτων είναι σαν χαλασμένο τηλέφωνο. Επίσης ξέρω ότι όλοι όταν χωρίζουν για λίγο καιρό κάνουν πράγματα που δεν είχαν κάνει για καιρό, κουρεύονται, πηγαίνουν εκδρομές, μιλάνε σε αγνώστους, αλλά αυτό δεν κρατάει για πολύ. Δε θα έδινα τόσο βάση σ' αυτά που λένε οι σάπιοι.


Για μια αλλαγή, να κάποια που ξέρει τι θέλει: θέλει κάποιον που βγαίνει και κάνει εκδρομές. Με τον πρώτο δεν πέτυχε, με τον δεύτερο δεν πέτυχε – ε, κάποτε θα τον πετύχεις.

______________
4.


Τελικά πόσο πολύ επιρροή ασκεί στην πραγματικότητα η Oprah Winfrey στις Η.Π.Α? Θεωρείται τόσο σημαντική προσωπικότητα εκεί ή αυτή η εντύπωση δίνεται από τα διάφορα ΜΜΕ και τους διάφορους επωνύμους?- Stedman Graham

Πόσο πολύ; Δεν ξέρω, πώς θα μπορούσες να μετρήσεις κάτι τέτοιο;


Ένα παράδειγμα είναι ότι τα βιβλία που πρότεινε στην εκπομπή της γινόταν μπεστ σέλερ μέσα σε λίγες ώρες. Το κανάλι της πάντως (OWN) δεν πάει πολύ καλά, κι ενώ είχε σταματήσει την περίφημη εκπομπή της, αναγκάστηκε να ξεκινήσει καινούρια, και νομίζω ότ είναι η μοναδική που βλέπει ο κόσμος.

________________
5.


ένα πράγμα που με κάνει έξαλλη είναι η απλυσιά στους ανθρώπους. είναι ποτέ δυνατόν εν έτει 2013 να μην ξέρουμε τι θα πει προσωπική υγιεινή;; και για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι σε εκείνους που έχουν τις βασικές προδιαγραφές (σπίτι-νερό-σαπούνι).το τι τραβάω κάθε μέρα στο λεωφορείο δεν μπορώ να στο περιγράψω. και καλά οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν κάποια κατοχικά κατάλοιπα. οι νέοι;; ουφ. σε φιλώ-soap connecting people

Σωστό, αλλά θέλω να πω και το εξής: όταν αρχίζουν οι καύσωνες στην Αθήνα και λείπεις από το σπίτι πάνω από τρεις ώρες, το να μείνεις έστω άοσμος είναι άθλος. Δε θα ήταν κακή ιδέα να υπήρχαν λουτρά στο κέντρο. Αν υπήρχε χώρος για να κάνεις ένα γρήγορο ντους ακόμη και επί πληρωμή θα το χρησιμοποιούσα σίγουρα.

________________
6.


"α μπα, γλυκιά μου σοκολάτα,
έλα πες το. κι εσύ κατούρησες τα βρακιά σου απ' τη χαρά που ξανάρχισε το mad men. cheers"-τίνος είσαι εσύ;

Εντελώς ακατάλληλη περιγραφή, και για μένα, και για τη σειρά.

________________
7.


Ποιές ποικιλίες μήλων από αυτές που πωλούνται στη Ελλάδα είναι κατάλληλες για μηλόπιτα;- Tarte Tatin

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να είναι ένα μήλο που δεν είναι πολύ μαλακό, ώστε να κρατήσει τη γεύση του και το σχήμα του κατά το ψήσιμο, αλλιώς θα γίνει σάλτσα. Οι περισσότερες συνταγές έχουν πολύ ζάχαρη αλλά και άλλα μπαχαρικά, οπότε καλύτερα να μην είναι πολύ γλυκό από μόνο του, γιατί το σύνολο θα είναι υπερβολικά γλυκό.


Δεν ξέρω τα μήλα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, να πω την αλήθεια. Νομίζω ότι μια στάνταρ πετυχημένη επιλογή είναι τα πράσινα Γκραν Σμιθ, αλλά αν σου αρέσει κάποιο άλλο δοκίμασε το. Επίσης θα μπορούσες να αναμίξεις ποικιλίες.

________________
8.


"Αγαπητή Α,μπά,

θα ήθελα να σε ρωτήσω, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε οι διαφημιστές να μη χρησιμοποιούν ψεύτικες βλεφαρίδες για να διαφημίσουν μία μάσκαρα? Μας έχουν για πολύ ηλίθιες, προφανώς! "-nanage

Μόνο οι βλεφαρίδες; Και ζάντα να διαφημίσουν, η φωτογραφία δε θα έχει σχέση με την πραγματικότητα. Για να το κάνουν όμως, φαίνεται ότι πετυχαίνει. Είμαστε οπτικοί τύποι, έχουμε προγραμματιστεί να εμπιστευόμαστε 100% τα μάτια μας, θα αργήσουμε πολύ να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά που βλέπουμε δεν είναι αληθινά, αν τα καταφέρουμε ποτέ.

Κατά καιρούς πάντως, διάφορες οργανώσεις προστασίας καταναλωτή κάνουν μηνύσεις – κυρίως για διαφημίσεις καλλυντικών – και αναγκάζουν εταιρίες να αποσύρουν φωτογραφίες. Το πού βρίσκονται τα όρια μεταξύ «διόρθωσης» της φωτογραφίας και «εσκεμμένης παραπλάνησης» δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθούν. Ειδικά για τις βλεφαρίδες όμως είναι πολύ εύκολο – αφού είναι ψεύτικες, για ποιά μάσκαρα μιλάμε – και αυτές οι φωτογραφίες που έχουν αποσυρθεί περισσότερες φορές.

________________
9.


Αγαπημένη μου, Α,Μπα, με τη λογική μου έχω πάντα πολλή αυτοπεποίθηση και αντιλαμβάνομαι πως στέκομαι δυνατή σε ό, τι συμβαίνει (καθημερινά προβλήματα, ανησυχίες). Συναισθηματικά όμως δεν είμαι κοντά στον εαυτό μου, φέρομαι σα να μην τον αγαπώ. Αυτομαστίγωμα συνεχώς. Τι κι αν με βοήθεια ψυχολόγου κατάφερα να τα εκλογικεύω σχεδόν όλα τύπου :έλα μωρέ λίγο άγχος είναι, θα περάσει κι αυτό, είμαι καλά, φταίει αυτό, αλλά θα το φτιάξω, πάντα στο τέλος με ηττούν δυσάρεστα συναισθήματα. Μέρες όπως η σημερινή, μετά από μια δύσκολη συνέντευξη για δουλειά, νιώθω εξαντλημένη, στραπατσαρισμένη. Είμαι 6 μήνες άνεργη. Πάντα μα πάντα τα καταφέρνω να ξεπεράσω τέτοιες φάσεις και μένω μόνο μικρά διαστήματα χωρίς δουλειά, αλλά πραγματικά βασανίζομαι. Η συνέντευξη πήγε καλά, είμαι ευχαριστημένη (με τη λογική πάντα), αλλά ψυχολογικά ΠΤΩΜΑ. Eίναι νορμάλ όλα αυτά; Συγγνώμη για τη μακροσκελή ερώτηση κι ευχαριστώ πολύ !μωβ

Η ανεργία και η ανασφάλεια για το μέλλον μπορούν να εξοντώσουν και τον πιο δυνατό άνθρωπο, είναι τεράστιο πρόβλημα, είναι από τα πιο βασικά προβλήματα. Φυσικά και είναι «νορμάλ» να είσαι πτώμα ψυχολογικά, αν δεν ήσουν, θα ήταν πολύ περίεργο. Πόσο πτώμα όμως; Όλα έχουν όρια, μπορεί να τα ξεπερνάς, δεν μπορώ να ξέρω.

________________
10.


Γιατί ενώ δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο να μου αρέσει, με ελκύει τόσο πολύ;;;; Μήπως τελικά όντως είναι χημεία;;;- Gia


Χημεία είναι η μετάφραση του «δεν ξέρω τι είναι αυτό που μου αρέσει πάνω του, γιατί δεν έχω καταλάβει τι μου αρέσει». Το ότι δεν καταλαβαίνεις κάτι συγκεκριμένο δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

________________
11.


Ρε συ Αμπούτσικο, γιατί οι γυναίκες οδηγοί δεν γεμίζουν το μάτι? Ίσα ίσα επειδή είναι και λίγο πιο 'ψαρωμένες' είναι πιο προσεκτικές στον δρόμο, στο πορτοκαλί συνήθως σταματάνε (πόσο μάλλον στο κόκκινο) και όλα τα σχετικά.. Το λες στους άλλους και νομίζουν ότι είσαι κινούμενος κίνδυνος (που στο κάτω κάτω αυτοί είναι μεγαλύτερος) δεν θα τους περάσει!!!- μια 18άρα νέα

Οι γυναίκες που διεκδίκησαν το τιμόνι τη δεκαετία του '20 θεωρήθηκαν τόσο προκλητικές που τις έκαναν ταινίες και βιβλία. Μόνο εκατό χρόνια έχουν περάσει από τότε, περίμενε λίγο ακόμα.

________________
12.


"Αγαπητή Α, μπα

Με αφορμή το πρόσφατο θάνατο του Neil Armstrong, άρχισα να ασχολούμαι με το μεγάλο εκείνο βήμα της ανθρωπότητας, τη προσελήνωση. Βλέποντας όμως ένα σωρό βίντεο και διαβάζοντας πολλά site επί του θέματος, άρχισα να αναρωτιέμαι αν τελικά έγινε όντως στη Σελήνη εκείνο το βήμα. Υποψιάζομαι ότι ακόμα και αν πήγαμε , τα πράγματα δεν έγιναν όπως ακριβώς μας τα παρουσίασαν. Ποια είναι η άποψη σου; Να αναφέρω ότι γενικά δεν είμαι συνωμοσιολόγος ούτε αμφισβητώ τα πάντα, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση μου κέντρισε το ενδιαφέρον."- ΔιαΚρητικός

Ψέματα είναι όλα, μου το είπε προχθές ο Έλβις.

Όταν διαβάζετε σάιτ που λένε κάτι, για ψάξτε μήπως υπάρχουν σάιτ που λένε ακριβώς το αντίθετο. Μετά για ψάξτε για σάιτ που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς και των δύο. Μετά μάθετε τι είναι ο καθένας που γράφει οτιδήποτε. Μετά χρησιμοποιήστε και τη λογική σας. Μετά, ας μας σώσει ο Θεός.

Και τώρα, μουσική για ηλιόλουστο απόγευμα μέσα σε πόλη:

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
@ asmilon 20.5.2013 | 16:14 (@alpha2zeta Γιατι αποκλειεις να το σκεφτηκε οντως εκεινη την στιγμη που κατεβαινει?)Το αποκλείω, γιατί μου φαίνεται απίθανο για ένα τέτοιο πολυέξοδο εγχείρημα, που ήταν θέμα γοήτρου για ολόκληρη υπερδύναμη, να βασίστηκαν στην όποια εξυπνάδα σκεφτόταν να ξεφουρνίσει ο αστροναύτης εκείνη την ώρα.
Αν δεν ειχαν εμπιστοσυνη στους ανθρωπους που διαλεξαν και εκπαιδευσαν για χρονια, αυτο θα ηταν το απιθανο. Και ειδικα ο Αρμστρονγκ ηταν ξεχωριστη περιπτωση, ο αστροναυτης των αστροναυτων.
#11 Αχ ξέρεις τί είναι πολύ ωραίο; Όταν θα κάνεις έτσι καμιά βλακειούλα στο δρόμο -ξέρεις από αυτές που ποτέ δεν έκανε κανένας άντρας στον αιώνα τον άπαντα- να προλαβαίνεις τους κακεντρεχείς αλαλάζοντας "συγνώμη-συγνώμη! από τη βιασύνη να προλάβω να πλύνω κανά πιάτο".
Για τους Σοβιετικούς είχα διαβάσει κάπου ότι πριν πάει κι έρθει επιτυχώς ο Γκαγκάριν, είχαν χάσει κάμποσους στο διάστημα και το είχαν αποκρύψει.Αυτό το "ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα" αναρωτιέμαι ποιό γατόνι το σκέφτηκε και το είπε στον Άρμστρονγκ να το πει.
Το μονο που ειναι αμφιβολο ειναι αν το σκεφτηκε ο Αρμστρονγκ στη Γη η στο Φεγγαρι. Το πιο σωστο ειναι "ενα μικρο βημα για εναν ανθρωπο (a man)..." αλλα μαλλον το αρθρο "a" δεν ακουστηκε καλα γιατι το ειπε πολυ γρηγορα.