Παράνομα εργαζόταν στο ξενοδοχείο ο ανιματέρ

Παράνομα εργαζόταν στο ξενοδοχείο ο ανιματέρ Facebook Twitter
10

Παράνομα εργαζόταν ως ανιματέρ στο ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης ο 20χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε με 21 μαχαιριές τον 11χρονο από τη Ρωσία. Όπως σημειώνει μάλιστα ο Ελεύθερος Τύπος, στον έλεγχο που έγινε από την Επιθεώρηση Εργασίας με αφορμή το περιστατικό, διαπιστώθηκε ότι στην εν λόγω μονάδα εργαζόταν 11 συνολικά αλλοδαποί , ενώ από το δελτίο ελέγχου προκύπτει ότι οφειλόταν στο προσωπικό (150 άτομα συνολικά ) το δώρο Πάσχα και δεδουλευμένα 2 μηνών (οι επιθεωρητές δεν βρήκαν παραστατικά πληρωμών!)

Τώρα, κατόπιν του τραγικού περιστατικού, ο υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια ελέγχων σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Εγώ εξεπλάγην διότι είχε το θράσος να βγει και στα κανάλια.Πάντως σαν είδηση δεν είναι καινούργιο διότι είναι γνωστό ότι οι επιχειρήσεις έχουν κονέ με εφορίες και επιθεωρήσεις εργασίας ειδικά σε επαρχιακό επίπεδο,και σε κάποιες περιπτώσεις οι επιχειρηματίες λειτουργούν με μαφιόζικη λογική μέσα στην τοπική κοινωνία.Όπως και έγινε στην Κομοτηνή με τον ξυλοδαρμό του φοιτητή από τον μπράβο στο μπαρ και έπειτα έγινε η επιχείρηση φύλλο και φτερό,το ίδιο θα γίνει και στο ξενοδοχείο.
Σιγά μην τον είχε προσλάβει νόμιμα. Η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έκανε ελέγχους ούτε στις επιχειρήσεις της Αθήνας πριν την κρίση, θα κάνει τώρα και μάλιστα στους ξενοδόχους της Κρήτης ή των άλλων νησιών, όπου ο κάθε πικραμένος πήρε επιδότηση και έχτισε στο χωράφι που έβοσκε τα πρόβατα ένα ξενοδοχείο;
Κι όμως! Σε προηγούμενο άρθρο για το θέμα υπήρξε σχολιαστής που επεσήμανε ακριβώς αυτά. Και δέχτηκε επίθεση απο άλλον αναγνώστη, γιατί τι δουλειά είχε ν' ανακατέψει τον ξενοδόχο και πού ξέρεις εσύ τι έκανε ο επιχειρηματίας. Άρα κάποιοι όντως θα πέσουν απ' τα σύννεφα.
Ναι εγώ ήμουν αυτός που εξέφρασα διαφωνία(δεν επιτέθηκα)και όπως και να έχει καλά έκανα μέχρι να πληροφορηθώ πλήρως.Αυτό δεν σημαίνει οτι είχε de facto δίκιο όποιος έριχνε κατάρες στον ξενοδόχο,χωρίς να γνωρίζει πτυχές.Γιατί είναι ένα περιστατικό που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε και οπουδήποτε.Το οτι δεν υπήρχαν οι απαραίτητοι έλεγχοι,καθώς και για το οτι η μητέρα του είχε προειδοποιήσει το ξενοδοχείο για τα προβλήματα του 20χρονου δείχνει οτι ο ξενοδόχος τελικά ήταν μεγάλος μα..κας και έχει ενα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.Αυτά όμως απο την άλλη έπρεπε να περάσει κάποιο διάστημα για να τα μάθουμε.
Ηθελα να ξερα με αυτο το αρθρο ποιος Ελληνας εξεπλαγει. Σε γνωστη μου οχι μονο δεν την πληρωνουν (κ οταν την πληρωναν χωρις ΙΚΑ εννοειται) αλλα επειδη εδιωξαν τη καθαριστρια της ειπαν κ να καθαριζει που και που. Η Επιθεωρηση εργασιας δε χρειαζεται να ψαξει πολυ, οπου και να παει ανασφαλιστους θα βρει.