ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.3.2020 | 22:48

Μια εμπειρία μου...

Είμαι το ίδιο κορίτσι που έγραψε για το Άσπεργκερ. Είχα αναφέρει ότι ασχολιόμουνα πολύ με ένα κινούμενο σχέδιο. Αυτό το κινούμενο σχέδιο είναι ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Κυρίως ο Καλαμάρης είναι ο αγαπημένος μου. Αυτός ήταν ο λόγος που με κορόιδευαν στην εφηβεία μου και όχι μόνο γι'αυτό. Αλλά και για την εμφάνιση κτλ. Είχα μια "φίλη" τότε που με ωθούσε να της μιλάω για τον Καλαμάρη μέσω μηνυμάτων και μετά έμαθα ότι τα έδειχνε σε κάτι αγόρια που με κορόιδευαν. Και σε ένα σχολείο όπου είχα πάει για ένα χρόνο στη δευτέρα γυμνασίου το είχαν μάθει όλοι και από τη πρώτη μέρα δύο κορίτσια που δεν ήξερα καν με ειρωνεύτηκαν περνώντας από δίπλα μου. Με κορόιδευαν ακόμη και άτομα στο δρόμο που δεν ήξερα ούτε καν φατσικά. Αυτό μου δημιούργησε ένα ψυχολογικό γιατί κάθε φορά που έβλεπα έξω άτομα κοντά στην ηλικία μου φοβόμουνα μήπως με κοροϊδέψουν. Και συνήθως αυτό γινόταν. Έτσι κλείστηκα στον εαυτό μου και σταμάτησα να δείχνω ότι μαρεσει η να μιλήσω γι'αυτό Επίσης δεν είχα στήριξη. Η παρέα που είχα τότε καθαρά με χρησιμοποιούσε για χάρες απλά το ανεχόμουνα γιατί δεν ήθελα να είμαι μόνη. Ούτε από γονείς είχα. Η μητέρα μου μου είχε πετάξει οτιδήποτε είχα από τον Καλαμάρη γιατί θύμωνε και δε το θεωρούσε φυσιολογικο. Κράτησε 5 χρόνια και η τελευταία φορά που με κορόιδεψαν, πάλι αγόρια που δεν ήξερα, ηταν μέσα σε ένα τρόλευ γεμάτο κόσμο. Ήταν ντροπιαστικό. Τότε το έβλεπα σαν το τέλος της ζωής μου όμως τώρα ως ενήλικη το βλέπω πιο ωριμα. Και θέλω να καταλήξω ότι δεν έχει νόημα να στεναχωριόμαστε η να μεγαλοποιούμε τα πράγματα εφόσον δεν υπάρχει σωματική βία. Απλα κράτησε όσο κράτησε. Μετανιώνω μονο που το βίωνα σιωπηλή και δεν αντιδρούσα. Τώρα αυτοί το πιθανότερο να μη με θυμούνται καν γιατί θα ασχολούνται με τη ζωή τους. Επίσης όποιος νιώθει ότι όταν τον κοροϊδεύουν το κάνουν μόνο σε αυτόν δεν ισχύει καθόλου. Το ίδιο πίστευα και εγώ τότε αλλά είχα πέσει έξω. Ακόμη μαρεσει ο Καλαμάρης απλά τώρα δε θα ντρεπόμουνα να το πω σε κανέναν.
12
 
 
 
 
σχόλια
Τι μικρόψυχοι που μπορούν να είναι οι άνθρωποι! Να υποτιμήσουν οτιδήποτε είναι διαφορετικό... Πολύ όμορφο κείμενο! Να είσαι καλά που μοιράστηκες τις σκέψεις σου! Αγάπα αυτό που είσαι και μην ακούς κανέναν!
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι λυπαμαι πολυ που η μητερα σου δεν ητν υποστηρικτικη και επρεπε να τα περασεις ολα αυτα. Η βια δεν χρειαζεται να ειναι σωματικη αλλα ειναι και ψυχολογικη. Επισης, ταυτιζομαι μαζι σου γτ κ γω περασα πλ εκφοβισμο στο σχολειο. Ημουν ενα υπερκινητικο κοριτσι κ ειχα μαθησιακες δυσκολιες.Αλλαξα 3 σχολεια μεχρι να καταφερω να τελειωσω τ σχολειο. Το μισουσα. Καταφερα κ μπηκα παρα τις μαθησιακες μ δυσκολιες σ μια καλη σχολη. Οι γονεις μου δεν ητν υποστηρικτικοι,μου φωναζαν κ ασκουσαν λεκτικη κ ψυχολογικη βια.Πιστευα οτι για να δεχομαι μια τετοια συμπεριφορα απ ολους τοτε την αξιζω!! Ομως ημουν παιδι κ δν ηξερα.Τελικα στα 25 μου διαγνωστικα με Υψηλης Λειτουργικοτητας Αυτισμο. Παλευω καθημερινα για πραγματα που σ αλλους ειναι αυτονοητα.Πχ οι δυνατοι ηχοι κ οι μυρωδιες μπορει να με αποσυντονισουν.Στην πρωτη μου δουλεια σε εταιρεια με ανοικτα γραφεια αρα πλ βαβουρα, εφυγα μετα απ 6 μηνες. Δεν ηξερα γτ δεν μπορω να αποδωσω. Τελικα μετα απ μερικους μηνες πηρα αυτην την διαγνωση. Τωρα ψαχνω τι μπορω να κανω ως δουλεια κ τι με κανει ευτυχισμενη.Σου ευχομαι να βρεις την ψυχ.υποστηριξη π χρειαζεσαι για να σου κλεισουν οσο ειναι εφικτο οι πληγες του παρελθοντος,γιατι αξιζεις να ζεις μια ευτυχισμενη ζωη! Εισαι πολυ δυνατο ατομο να το ξερεις! Καλη συνεχεια!
Ευχαριστω πολυ για τα λογια σου! Ειναι δυσκολο εμεις οι ασπεργκερ να προσαρμοζομαστε πολλες φορες. Εγω δε θεωρω λαθος ενα παιδι να ειναι υπερκινητικο, το αντιθετο, ειναι πολυ λογικο να ειναι. Υπαρχει ενεργεια που χρειαζεται να εκφραστει. Και ως παιδι που ειχα ενεργεια επρεπε να καθομαι συνεχεια ησυχα δε μαρεσε καθολου. Κανεις δεν αξιζει αυτη την συμπεριφορα. Δεν ειμαστε και τερατα. Ουτε υποχρεωμενοι να συμπεριφερομαστε συγκεκριμενα. Και εγω μια δουλεια που με ευχαριστει θα ηθελα. Μια ησυχη ας πουμε.
Έχω τρέλα και κόλλημα με τον Καλαμάρη, μέχρι που κάποτε μιλούσα όπως αυτός :pΑχαχαχα γενικά έχω κόλλημα με όλο το SpongeBob, και ξέρω και άλλα άτομα.Λυπάμαι που πέρασες άσχημα παλιά, ταυτίζομαι και μεγαλώνοντας έμαθα πως τα άτομα που φέρονται έτσι έχουν βαθιά προβλήματα. Αλλά τώρα κοίτα το παρόν, είσαι μια χαρά και προχωράς μπροστά με μεγάλη αυτογνωσία από ό,τι βλέπω ;-)Να είσαι καλά φίλη!
έχει ετσι μια ιδιαιτεροτητα αυτο το καρτουμ .............. ειν λυπημένος κι παραπονιάρης ....... εχει πλακιτσα ετσι .......... εγω οταν έβλεπα αυτο το κινούμενο σχέδιο το ταύτιζα με φαγητά .........
Η κακία του ανθρώπου δεν έχει όρια. Τι κερδίζεις κοροϊδεύοντας κάποιον άλλο? Συνέχιζε να ασχολείσαι με ότι αγαπάς και σε παθιαζει και άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν. Δική σου είναι η ζωή και την ζεις όπως θέλεις.
εγω είχα διαφορα κολλήματα κατά καιρούς .............. εχω περάσει κι εγω τετοιες φάσεις που λες ................ εδω κι 25 χρονια εχω κόλλημα με οτι εχει σχέση .......... με αστυνομία χαχαχα κουλο ε ???