ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.3.2020 | 14:18

Πολλοί άνθρωποι είναι χαζοί.

Αγανακτούνε που θα μείνουμε περισσότερο σε καραντίνα από ό,τι πιστεύαμε βρίζουν και λένε δεν θα το ανεχτούν και δεν αντέχουν. Πόσο καμμένοι παίζει να είναι; Δεν είναι καψόνι και ούτε αφορά μόνο εκείνους όλοι το ίδιο ζόρι τραβάμε. Θέλουν να βγούμε γρήγορα στους δρόμους και να γίνουμε Ιταλία;;;
17
 
 
 
 
σχόλια
Με τον τροπο που μιλας τσουβαλιαζοντας ανθρωπους και βριζοντας τους ο χαζος φαινεται ποιος ειναι τελικα. Κοιτα λιγο να ξελολλησεις τη μυτη σου απο την οθονη και να γινεις λιγο περισσοτερο ανθρωπος.
Σίγουρα όλοι το ίδιο ζόρι τραβάμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως για τον καθένα ξεχωριστά δεν είναι δύσκολο! Χθες το βράδυ δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έβλεπα το σπίτι και νόμιζα πως δεν θα αντέξω, πως θα με πλακώσει. Εντάξει, συνήλθα, αλλά ώρες ώρες νιώθεις πως δεν την βγάζεις καθαρή!
Δεν αντέχω ρε κορίτσια, δεν είναι ότι είμαι σκασμένη, είναι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω ώρες ώρες, ακόμη και τώρα με ξαναέπιασε, σαν κρίση.Υπομονή, θα τα καταφέρουμε και θα δούμε τον ήλιο ενώ θα αράζουμε χαλαρά σε κανένα παγκάκι σε μερικούς μήνες!
Οποιος θεωρει τα μετρα ανοητα ας προτεινει κατι διαφορετικο.Επισης οποιοι, παρα τα μετρα, αποφασισει να παει στην επαρχια για Πασχα, ειναι ηλιθιοι και επικινδυνοι, και αποψη μου ειναι οτι πλεον για αυτα τα ατομα πρεπει να υπαρχει ποινικη διωξη.Και εγω θελω να δω φιλους μου, να παω για καφε, να αρχισω ξανα τις προπονησεις και γυμναστηριο, να παω σε μπαρακια, να κλαμπαρω, να φλερταρτω, να φαω αρνακι, και πολλα αλλα δυστηχως αυτη τη περιοδο εχουμε να αντιμετωπισουμε μια κατασταση περα απο τη καλοπεραση πολλων.(Δυστηχως μπορω να φανταστω πολλα ατομα απο τα πανεπιστημιακα μου χρονια, που θα θεωρουσαν υπερβολικα αυτα τα μετρα, και οτι ουσιαστικα ειναι τροπος επιβολης μετρων τυπου 1984)
“Χαζοί,” “χαμένοι,” στους χαρακτηρισμούς βλέπω είσαι γαλαντόμα. Λοιπόν τα πράγματα στην προκειμένη δεν είναι μονόπλευρα. Κι ας αρχίσω πρώτα από τον εγκλεισμό στο σπίτι: Είσαι σε θέση να γνωρίζεις την ψυχολογική κατάσταση του καθενός; Τις αντοχές του; Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει μπει γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τον όποιο πολίτη δεν αντέχει την παρούσα κατάσταση. Ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε τόσο εύκολα. 2ον: Πιάσε και ρώτα την φίλη μου την κομμώτρια που είναι χωρισμένη με δυο παιδιά και στο νοίκι κατά πόσο μπορεί να τα φέρει βόλτα τώρα με τα έξοδα να τρέχουν και το μαγαζί κλειστό. 3ον: Επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε νοσοκομείο ως τηλεφωνήτρια, να σου στείλω όλους αυτούς τους ανθρώπους που φτύσανε αίμα για να κλείσουν ένα ραντεβού με κάποιο γιατρό που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θεωρείτε επείγον αλλά που είναι, να τους λένε ότι ακυρώνεται το ραντεβού σου επ αορίστων. Να δούμε τι θα τους πεις; Θα είχα να σου πω πολλά ακόμα, αλλά δεν θα το κάνω. Θα σε συμβούλευα απλώς να δεις σφαιρικά το ζήτημα και όχι μονόπλευρα. Δεν λέω ότι αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν δεν είναι αναγκαία, είναι και με το παραπάνω. Όμως μην χαρακτηρίζεις τους ανθρώπους εκείνους που δεν αντέχουν και λυγίζουν. Αύριο μπορεί να βρεθείς στην θέση τους.
Εξαρτάται το αν έχουν να φάνε ή αν βλέπουν ν' αρρωσταινουν μ' αυτή την κατάσταση. Αντε να χεις τίποτ' άλλο και να χρειαστείς νοσοκομείο τέτοια εποχή. Είναι πολύ χαζό να πιστεύει κάποιος ότι το μόνο πρόβλημα πολλών ανθρώπων είναι ο ιός ή απλά η κλεισούρα. :)Υ. Γ. Ωστόσο, είναι αφελής η σκέψη ότι δε θα έπαιρναν παράταση τα μέτρα, ειδικά λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Να διευκρινίσουμε όμως κάτι. Αυτό που δεν έχει να φάει ή αγανακτεί επειδή χρειάζεται νοσοκομείο πάντως δεν λέει "δεν θα το ανεχτώ" στο διαδίκτυο μέσω πληκτρολογίου. Η πληκτρολογική αγανάκτηση αφορά συγκεκριμένο ανθρωπότυπο, συγκεκριμένα ίδιο με τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος.
Καλησπέρα Καραβαν :) Το σχόλιο της ανεμοδουρας από κάτω νομίζω ότι είναι πολύ συνετό και δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε τα πράγματα πιο σφαιρικά και να μην αγνοούμε και τη δυσμενή θέση ανθρώπων σε πολλά θέματα και όχι να τσουβαλιαζουμε κακοπροαιρετα όπως γίνεται στην εξομολόγηση. Αυτό που ζητείται από άτομα που ήταν ενδεχομένως οριακά σε πολλά μέτωπα και ένα από αυτό της επιβίωσης είναι σχεδόν αυτοκτονικό με τους όρους που γίνεται. Η κρίση που υπάρχει και που έπεται αυτή τη φορά μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρή από την προηγούμενη. Υ. Γ. Στην εξομολόγηση δε γίνεται κάποια διευκρίνιση ως προς το που ακούει ή διαβάζει τις εν λόγω διαμαρτυρίες. Σίγουρα κάποιοι απλά θέλουν βολτίτσα και καφέ, δεν αντιλέγω αλλά αυτό γιατί αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιος που είναι οριακά και κλεισμένος στο σπίτι να τα γράφει στο διαδίκτυο; Οχι γιατί θα εισακουστεί, έτσι κι αλλιώς οι κατώτερες κοινωνικα τάξεις εχουν μάθει να μην τους δίνουν σημασία και η οποια βοήθεια αν τελικά δοθεί να είναι μέσω μιας αρκετά χρονοβόρας και επίπονης διαδικασίας. Οπότε μπορεί να σου βγει η αγανάκτηση, μπορεί να σου βγει ο παραλογισμός, μπορεί όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις γιατί δεν σου επιτρέπουν να ζεις αξιοπρεπώς να αγανακτεις βρε αδερφέ και να χεις μόνο λίγο κλεμμένο ίντερνετ να ξεσπάσει. Υπάρχουν όλα αυτά στο τραπέζι, αλλα καλό είναι να μη δημιουργούμε πόλωση και ειδικά σε τέτοιες εποχές θεωρώ ότι καλό είναι να δείχνουμε αρχικά κατανόηση εκεί που πρέπει, θα ήταν καλό η ευαισθησία να έχει λίγο πιο ευρυτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα και πέρα από τον ιό, αν θέλουμε να βγούμε και λίγο καλύτερη κοινωνία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ