ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2020 | 15:34

Δέκα χρόνια σχέση, αλλά...

Ένας καλός φίλος είναι σε σχέση με ένα κορίτσι μια δεκαετία τώρα (δεν συγκατοικούν, πάντως, ούτε έχουν προχωρήσει σε αρραβώνες, γάμους κτλ). Η κοπέλα του είναι πολύ ''δραστήρια'' στα social media, ανεβάζοντας πολύ αποκαλυπτικές φωτογραφίες, αισθησιακές κτλ Μέσες-άκρες για να μην ανακατευτώ στο ζευγάρι έκανα μια κουβέντα στο φίλο μου και κόντεψα να βρω το μπελά μου στο στυλ κάνε πρώτα κι εσύ μια σχέση που θα κρατήσει τόσο. Ο φίλος μου θεωρεί δεδομένο πως αυτά η κοπέλα του τα κάνει μόνο για να πάρει αυτοπεποίθηση και λέει πως όλες το κάνουν και δεν σημαίνει κάτι κτλ Ακόμα κι αν είναι ναρκισσισμός απλός όμως κάτι για το οποίο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, δεν είναι προσβλητικό γι΄αυτό που έχουν οικοδομήσει μαζί; Δεν ξέρω τι έχουν συμφωνήσει ως ζευγάρι, νοιάζομαι όμως τον παιδικό μου φίλο ο οποίος ξέρω πως την αγαπά ειλικρινά. Δεν ξέρω τι να πω, εγώ κάτι τέτοιο δεν θα το ανεχόμουν, όπως φυσικά κι εγώ αν ήμουν σε μια σχέση που θεωρούσα σοβαρή δεν θα ''έπαιζα'' από εδώ κι από 'κει με γυναίκες.
8
 
 
 
 
σχόλια
Θα εκπλαγείς να μάθεις πόσοι άντρες αρέσκονται να "σμπρώχνουν" σε τέτοιες συμπεριφορές τις κοπέλες τους, για να αποκομίζουν κι οι ίδιοι πολλά κι ευφάνταστα ωφέλη. Καλό είναι να κρατάς την προσωπική σου ηθική ακριβώς έτσι: προσωπική.
Μα πως είναι δυνατόν με δικά σου κριτηρια, να κρίνεις συμπεριφορές ενός άλλου ζευγαριού, έστω και αν αυτός είναι παιδικός σου φίλος.Επιπλεον η προκλητικότητα είναι κάτι σχετικό για τον καθένα.Στην προτελευταία παράγραφο μας γράφεις ότι ξέρεις ότι την αγαπαει ειλικρινά, και αμέσως μετά ότι παίζει από δω και από κει με γυναίκες.Μήπως κάτι δεν κολλάει εδώ ??
Αρχικά δεν έχω δει καμία φωτογραφία για να ξέρω πόσο 'προκλητική' είναι αλλά όπως κι αν έχει σημασία δεν έχει εσύ τι θεωρείς πρέπον αλλά να είναι όντως καλά. Αντί να σκέφτεσαι τόσα για τη συμπεριφορά της κοπέλας του, θα σου πρότεινα να σκεφτείς λίγο τη δική σου.
Δε βλεπω το λογο που προσπάθησες να "ανοιξεις τα ματια" στο φιλο σου. Αλλο να τον ενημερωνες για κτ που αγνοεί σε σχεση με την κοπελα του. Αυτο τωρα που εκανες εσύ τι ειναι?
Εννοείται πως ανακατεύτηκες εκεί που δεν σε έσπειρε κανείς. Σου εξέφρασε κανένα παράπονο ο φίλος σου και πήρες τέτοια πρωτοβουλία; Έχεις αποδείξεις ότι τον απατάει για να δικαιολογησεις ότι έστω θες να τον προστατέψεις από κάτι σοβαρό; Βρίσκεται σε μια κακοποιητικη σχέση ο φίλος σου; Ο καθένας ορίζει την ευτυχία του όπως γουστάρει, αγαπητέ μου. Κι εσύ δεν μπορείς να το δεχτείς αυτό επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η ευτυχία σας διαφέρει... Καλύτερα να είσαι ξεκαθαρος ότι δεν τη συμπαθείς πάρα να του βάζεις φυτιλιες! Είναι απαράδεκτο αυτό.